دلگرم/
دليل سکسکه نوزاد انقباض عضلات و حرکت ناگهاني ديافراگم است. واضح است که اين موضوع باعث اذيت شدن آنها مي شود، اما جاي نگراني نيست، چون سکسکه نوزادان تنها يک دقيقه طول مي کشد. همينطور عواملي مثل تحريک عضلات، نوع شير دادن به آنها و يا نگه داشتن نوزاد در دمايي ، که باعث سرما خوردن وي ميشود.
در کل نگراني والدين درباره ي نوزادانشان ، تا زماني که سکسکه نوزاد مزاحم خواب و تغذيه ي کودک نمي شود ،بي مورد است و نيازي به مراجعه به متخصص نيست. اما اگر اين تدوام تا بالاي يک سال طول کشيد ، زمان آن فرا رسيده که به آن توجه کنيد.هرچند که اين امر بسيار نادر است، اما به هر صورت هميشه پيشگيري، بهترين راه است.
اگر نوزادي داريد که مدت طولاني سکسکه ميکند و اين امر او را ناراحت ميکند، بايد او را نزد پزشک اطفال ببريد. ممکن است بيماري رفلاکس معده مري (GERD) در او تشخيص داده شود.
اين بيماري علامتهاي شايع زير را دارد :
سکسکههاي طولاني، سرفه. در اين بيماري اسيد معده وارد مري ميشود و ايجاد ناراحتي ميکند.
اگر اين بيماري در نوزاد تشخيص داده شود، بايد اصول شيردهي مطابق با دستورات پزشک انجام شود و يک سري دارو براي اصلاح اين وضعيت تجويز شود.
برخي تصورات غلط در خصوص بند آوردن سکسکه نوزاد وجود دارد؛ مثلا ترساندن نوزاد، فشار دادن پيشاني او، فشار دادن چشم نوزاد و ... . اما امروزه هيچ يک از اين روشها توصيه نميشود، زيرا هيچ پشتوانه علمي ندارد. آنچه مهم است اين است که سکسکه نوزاد امري شايع و اجتناب ناپذير در نوزاد است و بسياري از سکسکههاي نوزادان کاملا طبيعي است.
راههاي کاهش سکسکه نوزاد و بند آوردن سکسه نوزاد:
***ببينيد آيا نوزاد بعد از شير خوردن، آروغ زده است يا نه؟ ورود بيش از حد هوا هنگام شير خوردن يا مکيدن پستانک ميتوانند سبب ايجاد سکسکه در نوزاد شود.
***موقعيت سر نوزاد را تغيير دهيد. گاهي اوقات با تغيير وضعيت سر نوزاد، سکسکه او قطع ميشود.
***اگر سکسکه نوزاد طولاني شده و او را بي تاب کرده است، ميتوانيد کمي آب گرم به او بدهيد.
***سعي کنيد در طول سکسکه نوزاد به او شير ندهيد، زيرا هواي بيشتري وارد معده او ميشود و بيشتر نفخ ميکند.
***اگر نوزادي داريد که خيلي سکسکه ميکند، حجم وعدههاي شيردهي را کاهش و تعداد آنها را افزايش دهيد. حجم زياد شير در هر وعده شيردهي ميتواند سبب ايجاد سکسکه در نوزاد شود.
***اگر از شيشه شير براي شيردهي به نوزاد استفاده ميکنيد، حتما سايز سر شيشه را متناسب با دهان نوزاد انتخاب کنيد. اگر اندازه سرشيشه با دهان نوزاد متناسب نباشد، هوا وارد دهان نوزاد ميشود و او بيشتر دچار سکسکه ميشود. همچنين طي شيردهي از سينه مادر نيز بايد سعي شود هواي کمتري وارد دهان نوزاد شود نا نفخ کمتري صورت بگيرد و احتمال وقوع سکسکه کمتر شود.
**حتما بعد از هر بار شير دادن به نوزاد آهسته پشت او را بماليد تا هر گونه هواي بلعيده شده در طول شيردهي از دهان او خارج شود.
***اگر هنگام شير خوردن نوزاد از سينه مادر به مکيدن او توجه کنيد خواهيد ديد که سرعت مکيدن او تقريبا آرام و با آهنگ خاصي است. اگر از شيشه شيري که براي تغذيه نوزاد انتخاب ميکنيد، شير با سرعت بالايي عبور کند و نوزاد با سرعتي بيش از توان خود شير بنوشد، احتمال سکسکه او بالا ميرود. بنابراين آرام شير خوردن نوزاد به کاهش سکسکه او کمک ميکند.
**هنگامي که نوزاد دچار سکسکه ميشود ميتوانيد او را بغل کنيد و راه برويد و مناظر مختلف را به او نشان دهيد. اين کار ميتواند سبب کاهش سکسکه او شود.
**اگر نوزادتان پستانک را قبول کرده است، ميتوانيد هنگام سکسکه، پستانک را امتحان کنيد.
***نوزاد را روي سطح صافي بخوابانيد و دستهاي او را بالا ببريد و پشت او را بماليد تا معده او انقباض خود را کاهش دهد.
**گاهي اوقات مشاهده ميشود که نوزاد به علت سرماي هوا دچار سکسکه ميشود. اگر احساس ميکنيد نوزادتان سردش شده است، او را گرم کنيد.
**در صورتي که در محيط شلوغي هستيد و نوزاد شما دچار سکسکه شده است، او را به مکان آرامي ببريد تا احتمال سکسکه در او کاهش پيدا کند.
***در صورت تمايل ميتوانيد مقداري آب قند به نوزاد در حال سکسکه بنوشانيد تا سکسکه او کاهش پيدا کند. اين روش يک روش متداول براي کاهش سکسکه در نوزاد است.
***سعي کنيد در طول سکسکه، حواس نوزاد خود را پرت کنيد و با او بازيهاي مختلفي انجام دهيد