ستاره/ سوالي که ممکن است بسياري از خانمهاي خانهدار با آن مواجه شوند، اين است که چگونه داخل زودپز را سفيد کنيم؟ براي سفيد کردن داخل زودپز بسته به نوع کثيفي، جنس زودپز و موادي که براي تميز کردن در اختيار داريد، راههاي متعددي وجود دارد. زودپزهاي موجود در بازار غالبا از جنس استيل يا روي هستند که ماده تميزکننده هر يک با ديگري متفاوت است و ما در ادامه قصد داريم ضمن معرفي کردن اين مواد، روشهاي سفيد کردن داخل زودپز را با هم مرور کنيم. با ما همراه باشيد ...
چگونه داخل زودپز را سفيد کنيم؟
۱. تميز کردن زودپز از جنس استيل
زودپزهايي از جنس استيل، يکي از پرطرفدارترين لوازم خانگي هستند که اگر به صورت مرتب تميز نشوند، به مرور زمان درخشندگي و زيبايي خود را از دست ميدهند و آگاهي از روشهاي متنوع تميز کردن و شفاف نگه داشتن اين گونه زودپزها به حفظ زيبايي آنها کمک ميکند؛ بنابراين براي تميز کردن زودپز استيل، مراحل زير را به کار بگيريد:
اگر از زودپز برقي استفاده ميکنيد، پس از اتمام کار آن را از برق بکشيد.
براي تميز کردن تکههاي غذا که به زودپز چسبيده، به هيچ وجه از سيم ظرفشويي استفاده نکنيد، بلکه پس از سرد شدن ظرف، با استفاده از پارچه تميز و نمدار جرمها را از بين ببريد.
اگر هنوز جرمي در داخل زودپز باقي مانده است، کمي آب داخل زودپز بريزيد و اجازه دهيد مواد غذايي چسبيده به آن کاملا خيس بخورند.
سپس با استفاده از اسفنج، آب گرم و صابون درون زودپز را شستشو داده و تميز کنيد.
پس از اينکه از تميز شدن درون زودپز مطمئن شديد و آن را آبکشي کرديد، با استفاده از يک دستمال نخي درون و بيرون زودپز را خشک کنيد.
چند نکته:
پس از هر بار استفاده از زودپز استيل، بيرون و درون آن را بشوييد تا عمر زودپز افزايش يابد.
زودپز را به صورت داغ در آب فرو نبريد، زيرا شوک ايجاد شده به آن باعث خرابي بدنه زودپز ميشود.
تميز کردن قسمت بيروني زودپز استيل از اهميت خاصي برخوردار است و در صورتي که به درستي تميز نشود، حرارت به صورت يکدست به غذا وارد نميشود.
براي شستشوي زودپز استيل از اسفنج، پارچه يا برس نرم استفاده کنيد و يادتان باشد که استفاده از سيم ظرفشويي يا برسهاي سفت، باعث ايجاد خش در سطح استيل ميشود.
براي براق و سفيد کردن زودپز استيل به يکي از روشهاي زير عمل کنيد:
۱. سفيد کردن زودپز استيل با روغن زيتون
روي پارچه تميزي چند قطره روغن زيتون بريزيد و آن را روي کل سطح زودپز بماليد، به طوري که مطمئن شويد روغن تمام سطح زودپز را پوشانده است.
براي اينکه روغن به همه خطوط موجود روي زودپز نفوذ کند، پارچه را با فشار روي کل سطح زودپز بماليد و اين کار را به حدي ادامه دهيد که سطح زودپز براق شود.
در انتها زودپز را مجددا با مايع ظرفشويي، اسفنج و آب گرم بشوييد تا روغني روي آن باقي نماند، زيرا باقي ماندن روغن زيتون روي سطح زودپز به جاي براق کردن، به مرور باعث تيرهتر شدن آن ميشود.
۲. سفيد کردن زودپز استيل با سرکه
مقداري سرکه سفيد را روي سطح زودپز اسپري کنيد.
سپس با پارچه نرمي آن را پاک کنيد. اسيد استيک موجود در سرکه به سفيد شدن زودپز استيل کمک ميکند.
نکته: استفاده از آب ليمو براي اين منظور نيز تاثير مشابهي دارد؛ کافي است مقداري آبليمو روي زودپز اسپري کرده و سپس روي آن دستمالي نرم بکشيد.
۲. سفيد کردن زودپز از جنس روي
اگر زودپز شما از جنس روي است و براي اولين بار ميخواهيد از آن استفاده کنيد، براي جلوگيري از سياه شدن داخل زودپز، بدين ترتيب عمل کنيد:
زودپز را از آب پر کرده و چند قاشق غذاخوري سرکه سفيد به آن اضافه کنيد.
زودپز را روي حرارت قرار دهيد تا مخلوط آب و سرکه به مدت چند دقيقه درون آن بجوشد.
با انجام مراحل فوق درون زودپز شما هرگز سياه نخواهد شد، ولي اگر قبلا از زودپز استفاده کردهايد و داخل آن سياه شده است، به يکي از دو روش زير عمل کنيد:
روش اول: داخل زودپز را با آب گرم، صابون و سيم ظرفشويي بسابيد تا سفيد شود.
روش دوم: زودپز را به صورت خالي روي حرارت خيلي ملايم قرار دهيد تا جرمهاي درون آن بسوزند و به صورت دود از زودپز خارج شوند.
نکته:
در روش دوم مواظب باشيد که به هيچ وجه تا قبل از سرد نشدن زودپز به آن آب نپاشيد، چون اين کار ممکن است باعث سوراخ شدن زودپز شود.
روش دوم براي سفيد کردن داخل زودپز با جنس روي، بهتر است در محيطي باز و آزاد صورت گيرد تا بوي دود و سوختگي، فضاي خانه را پر نکند.
بازار