خراسان/ دو سال و خردهاي است که با خانمم زير يک سقف زندگي ميکنم. او به خاطر مسائلي با من قهر ميکند که بينهايت الکي است. بعدش هم به خانه پدرش ميرود. هر بار بايد زنگ بزنم و کلي منتش را بکشم تا آشتي کند. چه کنم؟
قهر، نوعي واکنش طبيعي است که به صورت ژنتيکي، سرشتي، محيطي يا الگوبرداري از نزديکان و خويشاوندان به افراد منتقل ميشود تا جايي که افراد در موقعيتهايي که با ناکامي و خشم مواجه ميشوند يا به نيازهاي مطلوب خود دست نمييابند، به اشکال متعددي به قهر متوسل ميشوند. قهر، رفتاري است که ريشه در يک عاطفه و هيجان منفي، توام با خشم دارد و بسته به شدت و ضعفش، طول ميکشد. افرادي که قهر ميکنند عموما به مطرح شدن، حل مشکلات يا جلب توجه احتياج دارند و بسياري از مواقع از نداشتن اعتمادبه نفس رنج ميبرند.
به همسرتان به دليل قهرهايش جايزه ندهيد
اين درست است که پس از قهر همسرتان به دنبال راهحلي براي بازگشت دوباره او به خانه باشيد اما فراموش نکنيد که اين موضوع و چگونگي برخورد شما با آن، بسيار مهم است يعني نبايد به گونهاي عمل کنيد که او باز هم اين رفتار را تکرار کند؛ به عبارتي به قهر کردن ديگران جايزه ندهيد. توجه داشته باشيد بيشتر آدمهايي که قهر ميکنند، آدمهاي زودرنجي هستند که به دنبال توجه ميگردند بنابراين کوچکترين توجهي باعث تقويت اين رفتار آنان ميشود.
قهر را به لجبازي تبديل نکنيد
هرگونه جر و بحث، دعوا و مقابله به مثل به لجبازي بيشتر خانمتان منجر و باعث طولاني شدن زمان قهر ميشود. سعي کنيد با صبوري با اين مسئله برخورد کنيد. هرگاه در موارد مشابه همسرتان اين رفتار را از خود نشان نداد يا به سوي آشتي قدم برداشت، به سرعت اين رفتار او را تشويق کنيد تا به تدريج رفتار قهر در او ضعيف و در نهايت حذف شود. همچنين در يک محيط مناسب و فضاي آرام، با همسرتان گفتو گو کنيد و به او بگوييد: «قهر کردن شيوه مناسبي براي حل مشکلات و مسائل زندگي نيست و هيچ کمکي به حل مشکلات نمي کند، پس بهتر است با هم صحبت کنيم تا نتيجه درست و منطقي براي حل مشکلات بيابيم.»
نويسنده : راهله فارسي| مشاور
بازار