تابناک با تو/ تعداد فزايندهاي از زنان کرهجنوبي مردسالاري سنتي را رد و با خود عهد ميکنند که به همسري، ازدواج يا حتي دوستي و رابطه جنسي فکر نکنند.
«بوني لي» ميگويد: من يک زن مخالف ازدواجم و ديگر علاقهاي به برقراري رابطه با مردان ندارم. او تنها کسي نيست که اين تصميم را گرفته است، زيرا بسياري از شهروندان کره جنوبي در حال حاضر ترجيح ميدهند ازدواج نکنند و به دنبال شادي خود در جاي ديگري باشند. لي چهل ساله، که با سگ خود در نزديکي سئول زندگي ميکند، گفت: من به عنوان يک زن، هميشه معايب ازدواج را بيش از خوبي هايش احساس کرده ام.
او حتي تا آنجا پيش رفته که به جنبش راديکال فمينيستي کشور «۴ بي» يا «چهار اصل» پيوسته است: نه دوستي با جنس مخالف، نه رابطه جنسي، نه ازدواج، نه بچهداري. در کرهجنوبي ميزان ازدواج در حال کاهش است، زيرا در اين کشور از زنان متأهل انتظار ميرود تا کار کنند، بچه داري کنند و از افراد سالخورده خانواده نگهداري نمايند. تعداد زيادي از زنان از انتظارات جامعه سنّتي مردسالار کرهجنوبي رويگردان شدهاند، کشوري که اغلب زنان شاغل چهار برابر بيشتر از همسرانشان کارهاي مرتبط با خانه را انجام ميدهند.
يک دهه پيش، ۴۷ درصد از زنان مجرد کرهجنوبي معتقد بودند که ازدواج امري ضروري است. در سال گذشته، اين درصد به ۲۲.۴ درصد کاهش يافته، در حالي که تعداد ازدواجها در مقايسه با سال ۱۹۹۶ از ۴۳۴،۹۰۰ به ۲۵۷،۶۰۰ رسيده است. هيچ آمار رسمي از تعداد زنان وابسته به جنبش چهار اصل در دست نيست، اما اعضاي آن ميگويند که تعدادشان از چهار هزار نفر کمتر نيست.
در همين راستا، در يوتيوب دختري کرهاي خواستار تحريم ازدواج و بچهداري است، او ۱۰۰ هزار فالوئر دارد.
«لي» به جنبش ديگري نيز پيوسته است، جنبشي که استانداردهاي مرسوم زيبايي در کره جنوبي را به چالش ميکشد، در اين چالش طرفداران «لي» فيلمهاي خود را در حال شکستن لوازم آرايش هايشان منتشر ميکنند.
اين جنبشهاي زنانه در اثر خشم ناشي از جاسوسي جنسي در کره جنوبي صورت گرفته که اغلب قربانيان آن زنان هستند، به علاوه تجاوزات جنسي که باعث رونق گرفتن هشتگ Metoo در اين کشور شده است.
«لي» سال گذشته پس از اينکه يک مرد سياستمدار فمينيست که به حمايت از زنان و حقوق آنها معروف بود به جرم تجاوز به دستيارش محکوم شد، تصميم نهايي خود را اتخاذ کرد. او ميگويد: من فهميدم اين جامعه سيستمي دارد که من نميتوانم به عنوان يک زن در آن پذيرفته شوم و از آن زمان، هرگونه ملاقات با مردان، خواه براي ازدواج يا صرفاً براي دوستيابي، براي من بي معني بوده است.
يون جي هي ۲۴ ساله، که از چهرههاي شناخته شده در يوتيوب است، ميگويد زنان براي مقبوليت در جامعه کره جنوبي بايد جدي، کودکانه، جذاب و پُر به نظر برسند. او جنبش فرار از آرايش را به راه انداخت، موهاي خود را کوتاه و استفاده از مواد آرايشي را متوقف کرد.
يون که با پدر و مادرش زندگي ميکند ميگويد: من عادت داشتم ساعتها با تماشاي فيلمهاي يوتيوب و صرف هزينه در حدود ۲۰۰ دلار براي محصولات آرايشي و بهداشتي، تکنيکهاي آرايش را کامل بياموزم. يون متقاعد شده است که بيشتر مردان کرهاي در دهه بيست و يا سي سالگي، فيلمهاي جاسوسي يا انتقام جويي جنسي را ديده اند که اين يکي از دلايلي است که وي تمايلي به تعامل با هيچ يک از آنها ندارد. به گفته شين جي ووک، جامعه شناس در دانشگاه استنفورد در ايالات متحده، جنبش «۴ بي» و «نه به آرايش» يکي از افراطيترين جنبشهاي زنان در کره جنوبي است.
جي ووک ميگويد چهار چيز عبارت اند از ازدواج، زايمان، دوستيابي و رابطه جنسي، اغلب زنان کرهاي را تحت سلطه مردان قرار ميدهد. تأثير جنبشهاي مشابه باعث افزايش فجايع دموگرافي در کره جنوبي خواهد شد.
ميزان باروري کره جنوبي و تعداد کودکاني که يک زن در طول زندگي خود بايد داشته باشد در سال ٢٠١٨ به ٠.٩٨ سقوط کرد يعني بسيار کمتر از ٢.١ که براي پايدار نگهداشتن جمعيت نياز است. دولت انتظار دارد ۵۵ ميليون جمعيت کره جنوبي تا سال ۲۰۶۷ به ۳۹ ميليون نفر کاهش يابد.
مقامات در تلاشند با ارائه مشوقهايي از جمله وامهاي مسکن کمبهره جوانان را به ازدواج ترغيب کنند، اما «لي» آينده را براي زنان ميخواهد و ميگويد: رؤياي من ساختن مسکن براي زناني است که نميخواهند ازدواج کنند.
بازار