نمناک/ خنده نوزاد در خواب براي همه جالب و خوشحال کننده است اما بهتر است بدانيد اين خنده هاي نوزاد واقعي نبوده و نشانه شادي او نيست.
هيچ چيز لذت بخش تر از لبخند زيباي کودک نمي باشد . همه شما دوست داريد که به عنوان يک پدر يا مادر اين لبخند زيبا را در کودک خود ببينيد تا حس رضايت را در خود احساس کنيد اما واقعا علت لبخند زدن نوزاد در خواب چيست ؟
شايد اولين چيزي که به ذهنتان برسد ، مي تواند در مورد عشق و يا بازيگوشي نوزادتان باشد اما بعد از مدتي واقعا در مورد اين مسئله کنجکاو مي شويد که چه چيزي در خواب ، لبخند را بر لب نوزادتان آورده است ؟ آيا معناي خاصي دارد؟ در اين قسمتب ه علت هاي اين موضوع مي پردازيم.
نوزادان در خواب لبخند مي زنند و گاهي اوقات به طورر کامل مي خندند که علت آن عملکرد مغز آن ها مي باشد و در مرحله اي از خواب هستند که به آن REM مي گويند. لبخند نوزاد يک نوع واکنش و پاسخ به روياهايش است و تقريبا غير ممکن است که بتوان محتواي اين رويا را شرح داد زيرا هيچ کس از افکار کودکان خبر ندارد اما اين لبخند چيزي به جز پاسخ به يک رويا نيست.
نوزادان از لبخند زدن به عنوان يک ابزار ارتباطي استفاده مي کنند ، بنابراين زماني که در رويا خانواده و يا پرستار خود را ببيند يا مثلا اسباب بازي و يا حيوان مورد علاقه اش را مشاهده کنند، براي اين جلوه هاي زيبا با لبخند پاسخ خواهند داد . نوزادان هنگام خوابيدن و بيدار شدن نيز لبخند مي زنند که نوعي واکنش به حس خوب و راضي کننده اي است که در لحظه تجربه مي کنند.
خوابيدن چگونه مي تواند علت لبخند زدن نوزاد باشد ؟
براي اين که به جواب اين سوال برسيم بايد در مورد مراحل خواب نوزاد اطلاعات کسب کنيم . دو مرحله اوليه در خواب وجود دارد که در يکي از آن ها حرکت سريع چشم وجود ندارد و به آن NREM مي گويند و در ديگري حرکت سريع چشم وجود دارد که به آن REM مي گويند.
زماني که کودکان خوابيدن را آغاز مي کنند ، در فاز بدون حرکت سريع چشم هستند که چهار مرحله زير را دارا مي باشد :
کودک در اين مرحله احساس خواب آلودگي و سنگين شدن پلک ها را دارد.
کم کم به خواب مي رود و در صورت شنيدن کوچک ترين صدايي بيدار مي شود.
به مرحله خواب عميق فرو مي رود و هيچ صدا يا حرکتي از او ديده نمي شود.
به عميق ترين مرحله وارد مي شود و حتي با شنيدن صداي بلند نيز از خواب بيدار نخواهد شد.
خوابيدن با حرکت سريع پلک بين مراحل بالا به صورت زير اتفاق مي افتد:
NREM 1 → NREM 2 → NREM 3 → NREM 4 → NREM 3 → NREM 2 → REM → NREM 2
بعد از مرحله REM يا حرکت سريع چشم ، بدن به مرحله 2 در خواب بدون حرکت سريع چشم يا NREM مي رود و سپس به مرحله 3 رفته و در نهايت مرحله REM را تکرار مي کند . بنابراين خوابيدن در چرخه هايي با REM بين مراحل NREM اتفاق مي افتد.
چشم ها در مرحله REM سريع حرکت مي کنند و مغز براي روياسازي فعال است . متخصصان بر اين باورند که حرکت چشم ها به روياهاي ساخته شده در ذهن مرتبط مي باشد.
مرحله REM باعث افزايش فعاليت مغز مي شود ، گاهي اوقات نيز تا حدي است که فرد را در خواب از جا بلند مي کند . الگوهاي الکتريکي مغز در طول REM به زمان بيداري و در حالت فعال بودن مغز شبيه مي باشند و اين مورد به دليل اين اتفاق مي افتد که رويا در طول مرحله خواب REM به علت تحريک شدن مغز براي واقعيت رخ مي دهد.
نوزاداني که تمايل دارند 16 ساعت در روز بخوابند ، نصف آن را در مرحله REM به سر مي برند . بنابراين هيچ جاي تعجبي نيست که در خواب شبانگاهي يا روزانه متوجه لبخند نوزاد شويم.
دفعه بعدي که نوزاد شما در خواب لبخند زد، يعني اين که خواب بسيار خوبي داشته و روياهاي شيريني نيز در خواب ديده است.
بازار