نمناک/ براي نگه داشتن سير تازه نيازمند به رعايت سه نکته نور ، هوا و جايگاه مي باشد که در طول سال سير تازه بماند.
براي آنکه سير را در تمام فصول سال تازه نگه داريد بايستي شرايط مناسبي براي نگه داشتن آن در منزل فراهم کنيد شرايطي که در ادامه خواهيد خواند.
- سير را در مکاني خشک و خنک نگه داريد
بهترين کار اين است سير را در مکاني خشک و خنک و يا در يخچال بگذاريد و همانطور که نياز است استفاده کنيد. اگر از يخچال استفاده مي کنيد ، آن ها را در کيسه پلاستيکي زيپ دار نگه داري کنيد تا بو داخل يخچال پخش نشود .
- ازتابش نور مستقيم خورشيد جلوگيري کنيد
نور مستقيم خورشيد باعث فاسد شدن سير مي شود و گرما کمک مي کند بوي سير بيشتر پخش شود . بوته هاي سير پوست نکنده را در سبد سيمي گوشه آشپزخانه يا آبدارخانه تان آويزان کنيد و خارج از نور مستقيم خورشيد قرار دهيد بهترين راه نگه داري سيراست که اجداد ما از آن استفاده مي کردند ! گاهي در بازارهاي کشاورزان مي توانيد کل سير را پيدا کنيد که بتوانيد آن را آويزان کنيد.
- جريان مناسب هوا
بوته هاي سير را بدون اينکه پوست کنيد در دماي مناسب اتاق نگه داريد چون بهترين راه جلوگيري از خراب شدن آن است . نگه داشتن سير در سبد و محل تاريک ، خشک با جريان مناسب هوا کار ايده الي است .
- ريشه هاي سير را بکاريد
نيازي نيست آنها را دور بريزيد !سيرهاي بدون ريشه را استفاده و ريشه دارها را در باغچه يا گلدان بکاريد، اين بهترين نحوه استفاد ه از هر دو نوع سير است.
- سيرها را فريز کنيد
سيرهايي را که خريده ايد پوست کنيد و داخل ظرف در بسته بريزيد در صورت نياز به يک يا دو حبه از آنها استفاده کنيد .سيري که يخ آن آب شده نسبت به سير تازه نرم تر است اما هنوز مزه ي خوبي دارد و قابل استفاده در غذاهاي مختلف است
بازار