باشگاه خبرنگاران/ يک روانشناس درباره کسب مهارتهاي پيش از ازدواج توضيحاتي داد.
زهرا زين الديني روانشناس و مشاور، درباره ضرورت کسب مهارتهاي پيش از ازدواج اظهار کرد: زندگي زناشويي و ازدواج يک انتخاب است که به آموزش، يادگيري و آمادگي کافي نياز دارد.
اين روانشناس بيان کرد: همان طور که ما سالها وقت صرف ميکنيم تا دروس رياضي، فيزيک و يا مهارتهاي مختلف را ياد بگيريم، بسيار مهم و حياتي است که براي داشتن يک ازدواج موفق زماني کافي را براي يادگيري صرف کنيم.
وي با بيان اينکه ازدواج در سنين بالا و يا پايين، داراي پيامدهاي مثبت و منفي است، افزود: آمادگي براي ازدواج در هر کشور و فرهنگي ممکن است متفاوت باشد، البته بايد بدانيم که تفاوتهاي فردي نيز در اين امر بسيار اثرگذار است.
زين الديني تصريح کرد: منظور ما از ازدواج زودهنگام، وقتي است که فرد فقط احساس نياز جنسي دارد و از نظر جنبههاي ديگر مانند بلوغ اقتصادي، اجتماعي، عاطفي و ساير جنبهها آمادگي لازم را کسب نکرده است و آنگاه اقدام به تشکيل خانواده ميکند که ازدواج او با مشکل جدي مواجه خواهد شد، لذا به جاي توجه به سن افراد، بهتر است به کسب آمادگي مناسب براي ازدواج و افزايش آگاهي آنها براي اين امر اهميت قائل شويم، چون ممکن است فردي در سن ۲۵ سالگي بيشتر از فردي ديگر در سن ۳۰ سالگي آمادگي براي ازدواج داشته باشد.
اين روانشناس گفت: فردي که تصميم به ازدواج دارد، بايد از نظر ابعاد تاثيرگذار در زندگي مشترک هم به بلوغ کافي رسيده باشد، به عنوان مثال بلوغ اقتصادي يک مسئله حائز اهميت است که بهتر است افرادي که قصد ازدواج دارند شغل، درآمد مناسب و امکانات لازم براي فراهم کردن مقدمات زندگي مشترک را با کمک يکديگر مهيا کنند.
وي با بيان اينکه يکي ديگر از اين آمادگيها، بلوغ رواني و عاطفي است، ادامه داد: اين بلوغ بدين معناست که ميزان خودآگاهي افراد از خود و اهدافشان چقدر است، چه ميزان احساسات و ويژگيهاي خود را ميشناسند، وضعيت روانشناختي شان در چه سطحي است و چه ميزان روابط خوب، پايدار و دوستانه دارند؟
زين الديني ادامه داد: ممکن است افرادي که در سنين پايين ازدواج ميکنند، مهارت حل مسئله ضعيف تري در حل مسائل زندگي مشترک داشته باشند، همچنين ضعف در مهارتها و نداشتن آمادگي روانشناختي لازم براي ازدواج ممکن است تأثيرات منفي بر روي فرزندان آنها داشته باشد.
اين روانشناس خاطرنشان کرد: موفقيت در ازدواج آن هم در سنين بالاتر کاملاً بستگي به اين دارد که فرد چقدر زمان براي کسب آمادگيهاي لازم براي ورود به زندگي مشترک صرف کرده است.
زين الديني گفت: افراد در سنين بالاتر به دليل اينکه کمتر تحت تأثير احساسات هستند و تاب آوري بيشتري در رابطه با مشکلات دارند انتخابهاي آگاهانه تري خواهند داشت.
بازار