آريا/ معمولا در ايام عيد مردم اقدام به خريد ميوه به مقدار زياد ميکنند و حتي ميوه ۱۳ روز عيد را خريداري ميکنند پس رعايت نکات لازم براي نگهداري آنها ضروري است.
يکي از مشکلاتي که معمولا مردم در شب عيد با آن مواجهاند خريد زياد ميوه و تغيير رنگ پيدا کردن برخي ميوهها مثل موز با گذر زمان، پلاسيده شدن يا ليز شدن پوست آنها يا رسيدن بيش از حد و کپک زدنشان به ويژه در مرکبات است.
براي پيشگيري از اين موضوع چند راهکار ساده به شما پيشنهاد ميکنيم:
ايدهآلترين مکان براي نگهداري ميوهها
شايد به نظر شما ايدهآلترين مکان براي نگهداري ميوهها يخچال باشد، درحالي که هميشه اينطور نيست. يک مکان مناسب براي نگهداري و ذخيره ميوه مکاني خشک، خنک و به دور از نور آفتاب است.اين فضا ميتواند کشوي يخچال شما باشد اگر قصد داريد براي شب سال نو و چند روز ديد و بازديد عيد ميوه تهيه کنيد، توصيه ميشود ميوههاي بادوامي مثل سيب، گلابي، خيار يا مرکبات بخريد يا اگر قصد مصرف ديگر انواع ميوه را داريد آن را به مقدار زياد خريداري نکرده و به اندازه مصرف ۲ تا ۳ روز از آن تهيه کنيد.
بنا به اين گزارش؛ ميوهها را جدا از هم بگذاريد يکي از مسايلي که معمولا سبب رسيدن سريعتر ميوهها و فساد زودتر آنها ميشود نگهداري انواع ميوه در کنار هم است. جالب است بدانيد برخي ميوهها گازي به نام اتيلون آزاد ميکنند که ميتواند سبب رسيدن ميوه هاي ديگر و کاهش زمان نگهداري آنها شود بنابراين رعايت نکات زير و آشنايي با آنها توصيه ميشود:
مثلا اگر کيوي را در کنار سيب بگذاريد، به سرعت نرم ميشود.
توصيه ما اين است که ميوههايي مثل موز، هلو، گلابي، سيب، آلو، گوجه، شليل و زردآلو را کنار کيوي، طالبي و خربزه قرار ندهيد.
ايدهآلترين مکان براي نگهداري کيوي کنار سيبزميني ميتواند باشد. تماس ميوهها با هم مشکلآفرين است در صورتي که شما به اندازه کافي فضا در اختيار داريد توصيه ميکنيم ابتدا پس از خريد، ميوهها را برحسب درجه رسيدگي و سفتي يا نرمي آنها دستچين کنيد و بعد در ظرفي آنها را به کمک برگههاي کاغذ جدا از هم بچينيد. اين ترفند به آن علت است که اگر يک ميوه دچار کپک يا پوسيدگي شود نتواند به راحتي فساد را به ساير ميوههاي همسايه خود انتقال دهد. حين دستچين کردن هم مواظب باشيد ميوهها را با نوک انگشتان فشار ندهيد تا آسيب نبينند.
خيار بسيار حساس است و بعد از چند روز تازگي و طعم خود را از دست ميدهد. براي نگهداري خيار آن را از داخل کيسهي پلاستيکي خارج کنيد،شسته و بعد از خشک شدن در يک قابلمهي در دار بريزيد و در يخچال بگذاريد.
انگور را براي نگهداري بيشتر نشسته درون کيسه نگهداريد. شستن انگور قبل از گذاشتن در يخچال موجب ترک خوردن دانههاي آن ميشود.
سبزي خوردن را بشوييد و در يک کيسهي پارچهاي نگهداريد. از آنجا که برگهاي سبزي آب زيادي دارد کيسه ي پارچهاي باعث ميشود سبزي سياه و پلاسيده نشود.
موز را در صورتي که نرسيده باشد در روزنامه بپيچيد و ابتدا دو سه روز خارج از يخچال نگهداريد. اين کار باعث شيرين شدن موز ميشود. بعد از زرد شدن پوست موز آن را در يجچال بگذاريد.