زندگي آنلاين/ در جلسات خواستگاري همه به چطور رفتن و چطور پوشيدن و چطور رفتار کردن فکر ميکنند، اما ظرافتهايي وجود دارد که رعايت نکردن آنها ميتواند اوضاع را از کنترل تان خارج کند.
اين نکات شما را به موفقيت در جلسه خواستگاري، نزديکتر خواهد کرد:
*
نگاه مثبت همراه با دقت داشته باشيد؛ درست است که ميخواهيد همه چيز را دقيق و موشکافانه ببينيد، اما يادتان باشد که قرار نيست در همين يکي دو ساعت به قضاوت کاملي از طرف مقابل و خانواده اش برسيد. براي حکم کلي دادن بايد يکي دو جلسه ملاقات داشته باشيد؛ بنابراين ايرادهايي که در جلسه اول خواستگاري به چشم تان ميآيد تا حد ممکن با نگاه مثبت تفسير کنيد و اگر در جلسات بعدي تکرار شد، قضاوت منفي داشته باشيد.
*خودتان باشيد. در هنگام صحبت کردن با فرد مورد نظر در اولين جلسه بنا را بر صداقت و يکرنگي بگذاريد و متعهد شويد که آنچه ميگوئيد کاملاً از سر صدق و صفا باشد و به اين تعهد خود نيز پاي بند شويد. سعي کنيد مجسمه نباشيد و تا حدي راحت بنشينيد. صداقت در رفتار و گفتار، اضطراب شما را به شدت کاهش خواهد داد.
*
زود صميمي نشويد. درست است که روابط عمومي بالا داشتن در جلسات خواستگاري يک حسن به حساب ميآيد، اما قرار نيست در همان جلسه اول با همه صميمي شويد. متانت داشتن و افتادگي و محترمانه رفتار کردن بيش از هر چيز شما را در دل خانواده طرف مقابل جا ميکند. وقار و حياي شما و رفتار بالغانه و پختهاي که نشان ميدهيد، در ذهن ديگران ميماند.
*
چشم چراني ممنوع. اجازه ندهيد طرف مقابل شما احساس کند چشمانتان مانند يک شکارچي، او را خيره وار وارسي ميکند. گاهي (فقط گاهي) که احساس ميکنيد به شما نگاه ميکند به او نگاه کنيد تا احساس کند براي زيبائي او ارزش قائليد. حد و مرز خود را حفظ کنيد. چه از لحاظ شرعي و چه از لـحاظ اجـتـماعي نبايد تا زماني که با همسر آينده خود محرم نشده ايد او را لمس نماييد. سعي نکنيد دست او را بگيريد و يا چسبيده به او بنشينيد.
*
خوب بشنويد و زيبا بگوييد. هنگام صحبت کردن فرد مورد نظرتان، سراپا گوش باشيد، دقت لازم را به عمل آوريد تا مطالب گفته شده را بهتر بتوانيد به خاطر بسپاريد و گاهي با بيان عباراتي، چون «بله»، «عجب»، «چه جالب» و … متناسب با صحبتهاي او، نشان دهيد که به حرف هايش دقت داريد. هنگامي که خودتان صحبت ميکنيد نيز سعي کنيد سنجيده حرف بزنيد. از اين شاخه به آن شاخه نپريد و روده درازي را کنار بگذاريد. در هنگام صحبت کردن با فرد مورد نظر در اولين جلسه بنا را بر صداقت و يکرنگي بگذاريد و متعهد شويد که آنچه ميگوئيد کاملاً از سر صدق و صفا باشد و به اين تعهد خود نيز پاي بند شويد.
*
متکلم وحده نباشيد. درست است که شما ميخواهيد در خواستگاري خودي نشان بدهيد، اما آنقدر از خودتان و اهداف و برنامهها و روحياتتان نگوييد تا طرف مقابل خسته و کسل شود. ديگران در اين مواقع به شما برچسب از خودراضي، حراف و مغرور ميدهند. ضمن اين که طرف مقابل تان احساس ميکند شما آدم خسته کنندهاي هستيد که ميخواهيد در يک رابطه خودتان را غالب کنيد و طرف مقابل را نديده بگيريد.
*
ساده آغاز کنيد. بهتر است به عنوان اولين سۆال از فرد مقابل بخواهيد خودش را کامل معرفي کند؛ به عبارت ديگر از او بخواهيد خلاصهاي از گذشته زندگيش براي شما بگويد. خوب است بدانيد او بر نکاتي تکيه خواهد کرد که برايش مهم است. خودتان نيز متقابلاً خلاصهاي از سرگذشت خود را مطرح نماييد. سرگذشت و بيوگرافي شامل اين موارد ميشود: معرفي کامل نام و نام خانوادگي، شغل، سن، شغل پدر و مادر، ميزان تحصيلات هر يک از آنها، وضعيت شغلي و تحصيلي و سني ديگر افراد خانواده، و اين که شما در چه خانوادهاي و با چه شرايطي بزرگ شديد و مسائل خاص زندگي شما در گذشته چگونه بوده است. دروغ نگوييد، اما لازم نيست هرچيزي را هم بگوييد.
*
مچ گيري نکنيد. اگر بخواهيد مثل بازجوها سوال و جواب کنيد، طرف مقابل احساس ميکند شکاک و بدبين هستيد. اگر در موردي شک داريد که طرف مقابل صداقت داشته است يا خير، موضوع را در قالب ديگري بپرسيد و جوابها را کنار يکديگر قرار دهيد.
*
جوگير نشويد. وعدهها و قولهايي که با امکانات شما نميخواند و امکان برآورده شدنش نيست ندهيد. بگوييد هميشه براي بهتر شدن زندگي مادي و معنويتان، تلاش خواهيد کرد، ولي قولهاي نابه جا ندهيد. درباره مسايلي که مطمئن نيستيد به وقوع بپيوندند، وعدههاي شغلي يا تحضيلي که ممکن است اتفاق بيفتد وممکن است نه و… صحبت نکنيد. در خواستگاري نسيه به کار کسي نميآيد. از نقدهايتان صحبت کنيد.
*
صبور باشيد و از طرف مقابل نخواهيد همانجا به شما پاسخ دهد. در اين صورت به او ميفهمانيد که براي فکر کردن و تصميم گيري او ارزشي قايل نيستيد يا اصل موضوع ازدواج آنقدر برايتان با عجله و استرس همراه است که اگر او جواب منفي بدهد فوري بدون فوت وقت سراغ مورد بعدي خواهيد رفت.
بازار