نمناک/ براي نگهداري طولاني مدت و تازه نگه داشتن ميگو بايد آن ها را با روشي صحيح و اصولي منجمد کنيد و در بسته بندي مناسبي در يخچال و فريزر نگهداري کنيد.
هر آنچه بايد در مورد روش نگهداري ميگو بدانيد
همانند هر غذاي دريايي، بهتر است ميگو را از فروشگاهي خريداري کنيد که از سلامت و تازگي محصولات آنها اطمينان داريد. تصميم براي خريد ميگو تازه يا منجمد بستگي به زمان پخت دارد، همان طور که ميگو منجمد انقضا طولاني دارد برعکس ميگو تازه فقط 1 تا 2 روز سالم باقي مي ماند. ميگو تازه علاوه بر بدنه سفت و محکم، بايد داراي پوستي عاري از هرگونه لک هاي سياه و زرد باشد.
بوي خوب، نشانه خوبي از تازگي ميگو است علاوه بر اين ميگو با کيفيت ، کمي بوي آب شور مي دهد بعد از خريد ميگو، آن را سريعا داخل يخچال قرار دهيد .
در اين بخش از رازهاي خانه داري در نمناک روش هاي صحيح و اصولي نگهداري ميگو در يخچال و فريزر را توضيح خواهيم داد ، با ما همراه باشيد.
پوست ميگو را از گوشت آن جدا کنيد :
اگر قبل از انجماد پوست ميگو را جدا کنيد بهتراست. اگر اين کار را انجام نداده ايد قبل از پخت دم ،سر آن را با دقت جدا کنيد.
از رها کردن ميگو پخته شده بيش از 2 ساعت بر روي پيشخوان خودداري کنيد اگر وقت نداريد همه ميگوها را بلافاصله تميز کنيد، آن ها را داخل يخچال قرار دهيد.
مي توانيد رگ بزرگ پشت کمر ميگو را جدا کنيد، اما براي منجمد کردن آن ضروري نيست.
ميگوها را حدود 10 دقيقه بجوشانيد :
قابلمه را پر از آب کرده و بجوشانيد ، سپس ميگوهاي خود را درون آب بريزيد و بگذاريد حدود 10 دقيقه بجوشد تا هر گونه باکتري يا پوسته باقي مانده از بين بروند.
اين جدا از مرحله پخت ميگو است و وقتي انجام مي شود که مي خواهيد آن را فريز کنيد زيرا جوشاندن ميگو پخته شده آن را از باکتري هاي مضر محافظت مي کند.
ميگوهاي پخته شده را روي کاغذ پخت قرار دهيد و داخل فريزر بگذاريد :
ميگوها را از قابلمه خارج کنيد و به طور يکنواخت روي کاغذ پخت قرار دهيد و آنها را تا زماني که سفت و محکم شوند داخل فريزر قرار دهيد. اين امر باعث مي شود تا ميگوهاي پخته شده به بهترين شکل جداگانه نگهداري شوند.
ميگوها را بعد از جوشاندن طي 1-2 روز فريز کنيد تا از خراب شدن آنها جلوگيري کنيد.
اگر فضاي کافي براي نگه داشتن ورق هاي پخت داخل يخچال براي طولاني مدت نداريد، نگران نباشيد بعد از يخ زدن آنها را داخل ظروف کوچکتر نگهداري کنيد.
ميگوها را داخل کيسه هاي بزرگ فريزر بسته بندي کنيد :
وقتي ميگو را فريز مي کنيد ، ورقه هاي پخت را از فريزر خارج کرده و آنها را به داخل کيسه هاي وکيوم منتقل کنيد هنگام بستن کيسه ها قبل از قرار دادن آنها داخل فريزر ، تا آنجا که ممکن است هوا را خارج کنيد.
قبل از قرار دادن آنها داخل فريزر ، کيسه ها را با برچسب تاريخ بزنيد. به اين ترتيب ، مي دانيد چه مدت تا زمان انقضا فرصت داريد.
ميگوهاي فريز شده را به مدت 3-6 ماه نگهداريد :
ميگوهاي يخ زده تا حدود 6 ماه باقي مي ماند اما پس از 3 ماه ، سعي کنيد در اسرع وقت ميگوها را مصرف کنيد.
تا زماني که ميگو منجمد است منقضي نمي شود اما ممکن است دچار سوختگي فريزري شوند.
قبل از منجمد شدن سرهاي ميگو را جدا کنيد :
سر ميگو را با دست هاي خود بکنيد يا آنها را با چاقو خرد کنيد. برخلاف فريز کردن ميگوهاي پخته شده ، پوسته يا رگه ها آنها را از بين نبريد. ميگوي خام به اين شکل بهتر باقي مي ماند.
براي جلوگيري از فساد ، ميگوهاي خام را بيش از 2 ساعت روي پيشخوان نگذاريد. اگرچه مي توانيد پوسته هاي ميگو را براي صرفه جويي در فضا جدا کنيد اما ممکن است تازگي خود را از دست بدهند.
ميگو را با آب جاري بشوييد :
ميگو را داخل کاسه اي بريزيد و آن ها را زير شير آب قرار دهيد و به طور کامل آبکشي کنيد و هر گونه آلودگي قابل مشاهده را از بين ببريد.رطوبت ميگو قبل از فريز کردن باعث ايجاد يک لعاب سرد مي شود که به تازگي بيشتر ميگو کمک مي کند.
ميگو ها را داخل ظروف محکم بسته بندي کنيد :
ميگوها را از سينک خارج کنيد و داخل ظروف بسته بندي کنيد ، تا جايي که ممکن است فضاي کمي بين ميگوها وجود داشته باشد تا هواي کمتري داخل ظرف باشد. ميگو خام را مي توانيد حداقل 1 تا 2 روز داخل يخچال نگهداريد.
محلول آب نمک را داخل ظرف بريزيد :
محلول آب نمک را با 2 قاشق سوپ خوري نمک و آب درست کنيد ظرف ميگو را حدود يک اينچ با آب نمک پر کنيد و آن را داخل فريزر قرار دهيد تا زماني که آب نمک يخ بزند، ظرف را در جايي که مي تواند عمودي باقي بماند رها کنيد تا از ريختن آن جلوگيري شود. برچسب تاريخ بر روي ظروف بزنيد تا به شما ياد آوري کند چقدر زمان انقضا داريد.
ماهي خام منجمد را مي توانيد به مدت 3 تا 6 ماه نگه داريد :
هر دو ميگو خام و پخته شده مي توانند به مدت 6 ماه منجمد نگهداري شوند با اين حال، هنگامي که به سه ماه مي رسد، برنامه اي براي استفاده سريع ميگو داشته باشيد.
ميگو يخ زده را داخل آبکش بريزيد تا ذوب شود :
ميگو را از بسته بندي به داخل آبکش انتقال دهيد و يک بشقاب براي جمع آوري آب زير آن قرار دهيد اجازه دهيد ميگوها با دماي اتاق ذوب شوند اين کار سالم تر است و حدود 2 ساعت زمان مي برد.
براي تسريع در روند ذوب ميگو را زير آب بگيريد :
اگر لازم است ميگو را به سرعت آب کنيد، آب ولرم را روي ميگوها بريزيد تا به طور کامل ذوب شوند.
در عرض 1 تا 2 روز، ميگو ذوب شده را بپزيد يا داخل يخچال قرار دهيد :
مي توانيد ميگو را به مدت 2 روز در يخچال بعد از ذوب نگهداريد. در صورت امکان، قبل از پختن ميگو را فورا ذوب کنيد.
از انجماد دوباره ميگو اجتناب کنيد، چون انجام اين کار مکرر طعم ميگو را خراب مي کند.
نکات نگهداري ميگو :
چگونه ميگو به مدت طولاني در يخچال و يا فريزر مي ماند؟
پاسخ دقيق اين سوال تا حد زيادي بستگي به شرايط نگهداري دارد.ميگو را اغلب در بسته بندي اصلي خود نگهداريد و براي به حداکثر رساندن ماندگاري ميگو، بسته را تا زماني که آماده استفاده نيست باز نکنيد.
چه مدت مي توانيد ميگو خام در دماي اتاق نگهداريد ؟
باکتري ها به سرعت در دماهاي بين 40 و 140 درجه فارنهايت رشد مي کنند و در صورتي که بيش از 2 ساعت در دماي اتاق بماند بايد کنار گذاشته شود. مي توانيد عمر ميگو را با نگهداري داخل فريزر و بسته بندي با فويل آلومينيوم ، پلاستيکي و يا کيسه فريزر و جلوگيري از سوختگي ناشي از انجماد به حداکثر برسايند.
چگونه متوجه بي کيفيتي ميگو خام شويم ؟
بهترين راه، تشخيص ميگو فاسد بو کشيدن و نگاه به آن است و از نشانه هاي ميگو بد مي توان بوي ترش، رنگ مات و بافت لزج را نام برد.
بازار