نماد آخرین خبر

روش‌های چیدمان میز برای انواع مناسبت‌ها

منبع
برترين ها
بروزرسانی
روش‌های چیدمان میز برای انواع مناسبت‌ها
برترين ها/ تنها چيزي که ما بيشتر از غذاي خوب دوست داريم، غذاي خوب به علاوه‌ي يک ميز زيبا است و يکي از چيز‌هايي که هميشه بيشتر از بقيه‌ي چيز‌ها دوست داريم، چيدن يک ميز زيبا است. فرقي نمي‌کند، چه بخواهيم وسايل پذيرايي را اجاره کنيم يا اين که از ظرف‌هاي خودمان استفاده کنيم، گزينه‌هاي زيادي وجود دارد. ما مي‌خواهيم از روش‌هاي سنتي کمي فاصله بگيريم و از آنجا که بيشتر از يک راه درست براي چيدن ميز وجود دارد و ما غيرمنتظره بودن را دوست داريم، در اينجا دستورالعمل‌هاي خوبي را با شما در ميان مي‌گذاريم. اصول کلي چيدن ميز: براي شروع، چند اصل کلي را مطرح مي‌کنيم که براي هر نوع ميزي به کار مي‌رود: ابزار غذاخوري: براي پيش‌غذاها، وسايل به ترتيب استفاده روي ميز قرار مي‌گيرند، به طوري که ابزاري که زودتر استفاده مي‌شود، به سمت بيرون چيده مي‌شود. مثلاً چنگال سالاد در بيروني‌ترين بخش سمت چپ بشقاب گذاشته مي‌شود، چون معمولاً سالاد قبل از غذاي اصلي خورده مي‌شود. چنگال‌ها: معمولاً در سمت چپ ظرف سرو غذا قرار مي‌گيرند، به جز چنگال دسرخوري که مي‌توان آن را بالاي بشقاب گذاشت و چنگال صدف‌خوري که در سمت راست قرار مي‌گيرد. کاردها: در سمت راست بشقاب قرار مي‌گيرند، به طوري که لبه‌ي تيزشان به سمت بشقاب باشد. به استثناي کارد کره که در ظرف کره گذاشته مي‌شود و تيغه‌ي آن بايد به سمت پايين و چپ باشد. قاشق‌ها: معمولاً در سمت راست بشقاب قرار مي‌گيرند، به استثناي قاشق دسر که درست بالاي بشقاب گذاشته مي‌شود. ليوان آب: هميشه بزرگ‌ترين ليوان مخصوص آب است و معمولاً در سمت راست بشقاب، درست بالاي قاشق‌ها و کارد‌ها قرار مي‌گيرد، به طوري که نوک کارد‌ها به سمت ليوان باشد. قراردهي: تمام وسايل بايد در حدود يک اينچي لبه‌ي ميز و به طوري قرار گيرد که از سمت پايين در يک تراز باشند. فقط آنچه را که استفاده خواهيد کرد، روي ميز بچينيد: فقط وسايلي را بچينيد که در طول غذا خوردن از آن استفاده خواهيد کرد. مثلاً اگر سوپ نداريد، نيازي نيست قاشق سوپ‌خوري روي ميز قرار دهيد. حالا که با اصول اوليه آشنا شديد، وقت آن است که به انواع مختلف چيدمان ميز بپردازيم. ۱. رسمي چيدمان رسمي ميز براي عروسي‌ها، غذا‌هاي عيد يا هر مناسبتي که بيشتر از سه غذا سرو شود، مناسب است. اين نوع چيدمان در رستوران‌هاي سطح بالا که چند نوع غذا سرو مي‌کنند هم ديده مي‌شود. در چيدمان رسمي، بشقاب بزرگ همراه با هر غذا آورده مي‌شود، بنابراين قراردادن آن موقع چيدن ميز لازم نيست. از بين تمام انواع چيدمان ميز، نوع رسمي از همه متقارن‌تر است، بنابراين قراردهي ابزار‌ها اهميت زيادي دارد، چون تعداد آن‌ها در اين نوع بيشتر از ساير انواع است. نتيجه‌ي نهايي، چيدماني متعادل است که براي غذاي رسمي کاملاً مناسب است. بخش‌هاي مختلف چيدمان رسمي ميز: مرکز بشقاب بزرگ: اين بشقاب مشخص کننده‌ي فضاي ميز است. بخش‌هاي مختلف غذا، مثل سالاد، سوپ، گوشت يا ماهي، روي اين بشقاب قرار مي‌گيرد. اين بشقاب معمولاً همراه با بشقاب غذا از سر ميز برداشته مي‌شود. توجه: محل قرار گرفتن اين بشقاب، در صورت وجود، در همه‌ي انواع چيدمان ميز يکسان است. دستمال: معمولاً قبل از شروع غذا تا زده مي‌شود و در بالاي بشقاب بزرگ قرار مي‌گيرد. کارت منو: کارت منو را مي‌توان روي دستمال قرار داد يا لاي دستمال گذاشت تا شکل رسمي‌تري بگيرد. سمت چپ چنگال سالادخوري: سالاد دومين بخش از غذا است که سرو مي‌شود، بنابراين چنگال سالاد در خارجي‌ترين بخش سمت چپ ميز قرار مي‌گيرد و معمولاً کوچک‌تر از چنگال غذاخوري است. چنگال ماهي‌خوري: اين چنگال کنار چنگال سالاد قرار مي‌گيرد. در چيدمان رسمي، ماهي يا غذاي دريايي بعد از سالاد سرو مي‌شود. شکل چنگال ماهي‌خوري طوري طراحي شده که به بهترين شکل گوشت را از استخوان جدا کند. اگر غذاي دريايي در کار نباشد، اين چنگال به عنوان چنگال غذاي دوم استفاده مي‌شود. چنگال غذاخوري: چنگال غذاخوري درست کنار بشقاب و در سمت چپ قرار مي‌گيرد و معمولاً بزرگ‌ترين چنگال از بين اين سه چنگال است. سمت راست قاشق سوپ‌خوري: در يک مراسم رسمي، سوپ غذاي اولي است که سرو مي‌شود و بنابراين در بيروني‌ترين قسمت سمت راست بشقاب قرار مي‌گيرد. کارد سالادخوري: سالاد بعد از سوپ سرو مي‌شود، پس چاقوي مربوط به آن در سمت چپ قاشق سوپ‌خوري قرار مي‌گيرد. کارد غذاخوري: اين کارد درست کنار بشقاب در سمت راست آن قرار مي‌گيرد، متقارن با محل قرارگيري چنگال غذاخوري. بالا بشقاب کره: اين بشقاب در بالا و سمت چپ بشقاب بزرگ قرار مي‌گيرد. کارد کره: اين کارد روي بشقاب کره قرار مي‌گيرد، نوک آن به سمت چپ و تيغه‌ي آن به سمت پايين و دسته‌ي آن رو به مهمان است. قاشق دسرخوري: اين قاشق که کوچک‌ترين قاشق است، بالاي بشقاب غذاي اصلي قرار مي‌گيرد. چنگال دسرخوري: زير قاشق دسرخوري قرار دارد و براي ميوه هم مي‌توان از آن استفاده کرد. ليوان نوشيدني سفيد: اين ليوان بايد به مهمان نزديک‌تر باشد، چون معمولاً قبل از نوشيدني قرمز و همراه با غذاي دوم سرو مي‌شود. ليوان نوشيدني قرمز: اين ليوان از بزرگ‌تر و بلندتر از ليوان نوشيدني سفيد است. ليوان آب: بزرگ‌ترين ليوان است و در نزديک‌ترين محل به مهمان، درست بالاي کارد‌ها قرار مي‌گيرد. ۲. غيررسمي چيدمان غيررسمي ميز شايد بيشترين کاربرد را دارد. اين نوع براي عروسي‌هاي خودماني، مهماني‌ها يا هر مناسبتي که نمي‌خواهيم زياد رسمي باشيم، مناسب است. تفاوت‌هاي ظريفي بين چيدمان رسمي و غير رسمي وجود دارد. در اين چيدمان، قاشق و چنگال و ليوان‌هاي کمتري هست و بشقاب هم هميشه وجود ندارد. بخش‌هاي مختلف چيدمان غيررسمي ميز: مرکز بشقاب غذاي اول: بشقاب غذاي اول روي بشقاب بزرگ (در صورت وجود) قرار مي‌گيرد و معمولاً قبل از بخش بعدي غذا برداشته مي‌شود. دستمال: دستمال را مي‌توان قبل از شروع غذا تا زد و روي بشقاب گذاشت، اما در يک چيدمان غيررسمي دوست داريم خلاقانه‌تر عمل کنيم و با روش‌هاي مختلف تا زدن و قرار دادن آن در جا‌هاي مختلف، به ميزمان کمي تنوع بدهيم. کارت منو: مثل نوع رسمي، روي دستمال يا داخل تاي آن قرار مي‌گيرد، اما مي‌توانيم آن را در صورت تمايل کنار بشقاب بزرگ هم قرار دهيم. در مورد بقيه‌ي قسمت‌ها، مي‌توانيم چنگال دسر، چنگال ماهي‌خوري يا کارد ماهي‌خوري و ليوان نوشيدني را کم کنيم تا ميزمان شکلي غيررسمي به خود بگيرد. ۳. ساده چيدمان ساده در اصل نوع ساده شده‌ي چيدمان غيررسمي است که تفاوت نامحسوسي با آن دارد. مثلاً ابزار دسرخوري وجود ندارد و تعداد ليوان‌ها هم کمتر است. اين نوع چيدمان براي غذا‌هاي روزانه و شام‌هاي خودماني و شام‌هاي مجلل در خانه مناسب است. بخش‌هاي مختلف چيدمان ساده: براي چيدمان ساده کافي است يکي از ليوان‌هاي نوشيدني، کارد سالادخوري و قاشق دسرخوري را حذف کنيد. اين نوع چيدمان براي مناسبت‌هاي روزمره ايده‌آل است. منبع: amorologyweddings
#باهم_شکستش_مي‌دهيم ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد