نماد آخرین خبر

آشنایی با بهترین روغن های پخت و پز

منبع
روزياتو
بروزرسانی
آشنایی با بهترین روغن های پخت و پز
روزياتو/ روغن ها پايه بسياري از غذاهاي مورد علاقه ما هستند و نقش مهمي را در فنون مختلف آشپزي تمام کشورهاي دنيا ايفا مي کنند؛ از سرخ کردن گرفته تا کباب کردن و پختن. با بهترين روغن هاي پخت و پز آشنا شويد. با اين که در برخي از روش هاي تهيه غذاها مشخص مي شود که چه نوع روغني استفاده شود اما خيلي از غذاهاي ديگر هستند که چنين قانوني ندارند. نمي دانيم باور مي کنيد يا نه، اما شما مي توانيد با تجربه کردن چيز ديگري که ديگران استفاده نمي کنند يا حتي خود شما قبلا کمتر به کار مي برديد چيزي را طبخ کنيد که عالي تر از هميشه باشد. در اين مطلب روزياتو، مي خواهيم مزاياي روغن هاي مختلف براي سلامت و بهترين استفاده از رايج ترين روغن هاي آشپزي را به شما معرفي کنيم. مهم تر از همه اين که يادتان باشد نبايد از تجربه کردن چيزهاي جديد ترسي به دل راه بدهيد. با ما همراه باشيد. ۱- روغن زيتون فرابکر يا تصفيه نشده احتمالاً از شناخته شده ترين روغن هاي پخت و پز که بيشتر مورد استفاده قرار مي گيرد روغن زيتون فرابکر يا EVOO (روغن زيتون تصفيه نشده) است که شهرت خود را به عنوان يک چربي سالم و چند منظوره کسب کرده است. اين ماده به دليل داشتن آنتي اکسيدان ، چربي هاي سالم براي قلب و مرتبط بودن با پيشگيري از سرطان يک گزينه عالي براي پخت و پز محسوب مي شود. ممکن است شما به دليل برخورداري از اين مزايا و همين طور در دسترس بودن وسيع روغن زيتون فرابکر ، تمايل داشته باشيد تقريباً در تهيه هر نوع غذايي از آن استفاده کنيد. اما نقطه دود کم روغن زيتون فرابکر (دمايي که شروع به تخريب و آزاد شدن راديکال هاي آزاد مي کند) به اين معني است که هميشه بهترين روغن براي پخت و پز نيست؛ حداقل در دماي بالاتر از ۳۷۵ درجه فارنهايت (۱۹۱ درجه سانتيگراد) اين طور نيست. به همين دليل، استفاده از روغن زيتون فرابکر اغلب براي غذاهاي سردتر مانند چاشني، سالاد و سس ها توصيه مي شود. روغن زيتون فرابکر را در يک ظرف مات و در يک مکان خنک و تاريک نگهداري کنيد. ۲- روغن زيتون سبک يا تصفيه شده روغن زيتون فرابکر ممکن است بيشترين توجه را در دنياي روغن زيتون به خود جلب کند اما پسر عموي “سبک” يا تصفيه شده آن هم حاوي بسياري از همان خاصيت تقويت کننده سلامت است. روغن زيتون سبک و تصفيه شده داراي نقطه دود به مراتب بالاتر با دماي ۴۷۰ درجه فارنهايت (۲۴۳ درجه سانتيگراد) است. بنابراين، براي پخت و پز با درجه حرارت بالا، مانند سرخ کردن، کباب کردن و تفت دادن ايده آل تر است. از روغن زيتون سبک مي توان در پخت و پز نيز استفاده کرد اما توجه داشته باشيد که ممکن است طعم آن بيش از حد قوي باشد و با نام آن فريب نخوريد. اين روغن زيتون کالري کمتري نسبت به انواع ديگر روغن زيتون ندارد. در واقع، واژه “سبک” يا تصفيه شده به معني مزه خنثي تر آن است. روغن زيتون سبک يا تصفيه شده را در يک ظرف مات در يک مکان خنک و تاريک نگهداري کنيد. ۳- روغن نارگيل روغن نارگيل هم مانند اکثر روغن هاي ديگر در دو نوع وجود دارد: تصفيه شده يا تصفيه نشده (همچنين به عنوان “بکر” نيز شناخته مي شود). روغن نارگيل تصفيه شده داراي نقطه دود ۴۵۰ درجه فارنهايت (۲۳۲ درجه سانتيگراد) است. روغن نارگيل براي سرخ کردن يا تفت دادن خوب است و طعمي بي نظير و سبک دارد. از طرف ديگر، روغن نارگيل بکر طعم نارگيل بيشتري دارد و مي تواند در طبخ با دماي حداکثر ۳۵۰ درجه فارنهايت (۱۷۷ درجه سانتيگراد) مورد استفاده قرار گيرد. علاوه بر اين، هر دوي اين روغن ها براي پخت با نسبت ۱: ۱ (يک به يک) همراه با کره يا روغن هاي ديگر مناسب هستند. در مورد مزاياي سلامت استفاده از روغن نارگيل در پخت و پز، اخيراً اختلاف نظرهاي زيادي به وجود آمده است. بنابراين ، قبل از مصرف آن حتما تجزيه و تحليل هاي موجود را بررسي کنيد و از سلامت آن اطمينان حاصل نماييد. روغن نارگيل را در يک ظرف شيشه اي و در يک مکان خنک و تاريک نگهداري کنيد. ۴- روغن کانولا روغن کانولا اين روزها هسته اصلي آشپزي است و در بيشتر آشپزخانه ها يافت مي شود. روغن کانولا در دهه ۱۹۷۰ توسط محققان دانشگاه مانيتوبا ساخته شد. از اين رو، پيشوند “کان” نشان از کانادايي بودن آن دارد. با اين که روغن هاي گياهي ديگر از ترکيب گياهان مختلف و سبزيجات حاصل مي شوند (که بسته به نوع برچسب، ممکن است يک راز باقي بمانند)، اما روغن کانولا هميشه از دانه گياه کلزا تهيه مي شود. فرآيند پالايش و تصفيه گياه کلزا و ساير روغن هاي گياهي به آنها طعم خنثي و نقطه دود متوسط تا بالا تا ۴۰۰ درجه فارنهايت (۲۰۴ درجه سانتيگراد) مي دهد. همين امر باعث مي شود اين روغن ها براي سرخ کردن ، تفت دادن، کباب کردن و پخت مفيد باشند. اطلاعات سلامت درباره روغن کلزا (کانولا) و ساير روغن هاي گياهي مي توانند متناقض باشند. بنابراين ، هميشه در مورد مزايا و اشکالات روغن ها بررسي هاي لازم را انجام دهيد. روغن کانولا را در جاي خنک و تاريک نگهداري کنيد. ۵- روغن آووکادو اگر مي دانيد که ميوه آووکادو پر از چربيهاي تک اشباع نشده سالم است ، پس ، تعجب نخواهيد کرد که روغن آن نيز همين ويژگي را داشته باشد. روغن آووکادو علاوه بر محتواي بالاي اين نوع چربي هاي خوب ، بالاترين نقطه دود شناخته شده را در ميان روغن هاي گياهي با دماي – ۵۲۰ درجه فارنهايت (۲۷۱ درجه سانتيگراد) براي تصفيه شده و تا ۴۸۰ درجه فارنهايت (۲۴۹ درجه سانتيگراد) براي تصفيه نشده دارد. اين روغن يک روغن عالي براي سرخ کردن ، تفت دادن، کباب کردن و گريل کردن است. اگرچه روغن آووکادو به عنوان روغن حامل در نظر گرفته مي شود که باعث مي شود طعم هاي ديگر متجلي شوند، اما اگر ترجيح مي دهيد روغن غذا طعم ملايم و بي بويي داشته باشد، انواع تصفيه شده اين روغن ها را بخريد. روغن آووکادو را براي استفاده طولاني تر در مکان خنک و تاريک يا در يخچال نگهداري کنيد. ۶- روغن بادام زميني يک دليل وجود دارد که روغن بادام زميني اغلب در غذاهاي تايلندي ، چيني و ساير غذاهاي آسيايي استفاده مي شود. انواع تصفيه شده روغن بادام زميني ، با نقطه دود ۴۵۰ درجه فارنهايت (۲۳۲ درجه سانتيگراد) ، به طرز شگفت انگيزي در سرخ کردن با دماي بالا سازگار است. همچنين، در سرخ کردن با حجم زياد عملکرد خوبي دارد. به همين دليل است که صنايع غذايي براي تهيه خوراکي هايي مانند سيب زميني سرخ کرده و مرغ سرخ شده به شدت به آن اعتماد مي کنند. از سوي ديگر، روغن بادام زميني تصفيه نشده داراي نقطه دود ۳۲۰ درجه فارنهايت (۱۶۰ درجه سانتيگراد) است. توصيه مي کنيم براي طعم بيشتر غذا، آن را به سس يا چاشني هاي گوناگون اضافه کنيد. روغن بادام زميني را در جاي خنک و تاريک نگهداري کنيد. ۷- روغن کنجد روغن کنجد ممکن است قهرمان ناشناخته براي نياز آشپزي شما باشد. اين روغن با داشتن مقدار زيادي چربي تک اشباع نشده و آنتي اکسيدان ، به عنوان يک انتخاب سالم براي پخت و پز با روغن زيتون رقابت مي کند. نقطه دود رده متوسط حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ درجه فارنهايت (۱۷۷ تا ۲۰۴ درجه سانتيگراد) است؛ به اين معني که مي توان آن را هم براي سرخ کردن و هم براي افزودن طعم به عنوان چاشني استفاده کرد. شما مي توانيد روغن کنجد را براي کسب بهترين نتيجه در يخچال نگهداري کنيد.
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره