خراسان/ من هم مثل خيلي از آدمها، اشتباهاتي مرتکب شدم. مثلا با مادرشوهرم دعوايم شد سر مسئلهاي که او مقصر نبود، مدتي به شوهرم و نيازهايش توجه نميکردم و ... . اما او به شدت کينهاي است و من را نميبخشد. چه کنم؟
پاسخ
اين ادعا که شوهرتان کينهاي است، نياز به بررسي تخصصي توسط يک روانشناس دارد. البته بايد اشتباههاي شما هم به صورت دقيقتر مطرح شود تا بتوان در اين باره به جمع بندي دقيقتري رسيد. اما شما بايد چه کنيد؟
ويژگيهاي افراد کينهاي را بشناسيد
اين افراد معمولا منفينگر هستند و نکات مثبت ماجرا را در نظر نميگيرند. گذشته را فراموش نميکنند و فقط به تلخيها و موارد ناراحت کننده فکر ميکنند. همين مسئله باعث به وجود آمدن کينه در آنها خواهد شد. انتقام دوست جدا نشدني کينه است. وقتي کينه به وجود آمد، فکر انتقام لحظهاي از شخص جدا نميشود و تا زماني که زهرش را نريزد، آرام نميگيرد. اگر همه اين نشانه ها در شوهرتان هست، شايد بتوان او را کينه اي ناميد وگرنه نبايد از چنين لفظي دربارهاش استفاده کنيد.
عذرخواهي کنيد
اگر واقعا کار اشتباهي کردهايد، مسئوليت آن را به عهده بگيريد. اعتراف کنيد که اشتباه کردهايد و براي جبران آن هر کاري ميتوانيد، انجام دهيد. اگر فکر نميکنيد کار اشتباهي انجام داده ايد اما ميدانيد طرف مقابلتان اينطور فکر ميکند، بگذاريد بداند که متوجه ديدگاه متفاوتش هستيد و البته از عمد باعث ايجاد مشکل مدنظر نشدهايد. اجازه دهيد طرف مقابل بداند که از وضعيت پيشآمده متأسف هستيد، حتي اگر فکر ميکنيد خطايي از شما سر نزده است.
بپرسيد براي بهترکردن اوضاع، چه کاري بايد کرد
گاهي اوقات نيات خوب شما به همراه عذرخواهي کافي خواهد بود، اما خودتان را آماده کنيد؛ ممکن است شوهرتان پس از عذرخواهي شما، از اشتباهتان چشمپوشي نکند. بنابراين در اين مواقع، توصيه مي شود در يک گفتوگوي مناسب از شوهرتان بپرسيد براي بهترکردن اوضاع، چه کاري ميتوانيد انجام بدهيد. از شما ميخواهم که براي زندگي مشترک خود زمان بگذاريد. اختلاف نظرها و سوء تفاهمهاي به وجود آمده در زندگيتان را پيدا کنيد. بعد از پيدا کردن اين اختلافات سعي کنيد علت آنها را بيابيد. بيطرف باشيد و ماجرا را از ديد يک شخص سوم نگاه کنيد.
شما کينه به دل نگيريد
در برابر لجبازي و کينه همسرتان شما لجبازي نکنيد چراکه اگر در اين دور بيفتيد، روز به روز روابطتان بدتر و بدتر ميشود و بازگشت به عقب غير ممکن خواهد شد. هميشه يک راه برگشت براي زندگيتان به جا بگذاريد و همه پلها را خراب نکنيد. همچنين در زمان عصبانيت همسرتان جواب او را ندهيد و با او وارد بحث نشويد. خيلي از افراد در زمان عصبانيت هيچ حرف منطقي و قانع کنندهاي را قبول نميکنند. او را به آرامش دعوت کنيد و هميشه خواستههايتان را در آرامش به او بگوييد. البته وقتي خودتان هم عصباني هستيد از جر و بحث بپرهيزيد.
انتقادتان را توهينآميز مطرح نکنيد
آنطور که به نظر ميرسد، همسر شما انسان حساسي است. پس در درجه اول زمان مناسبي را براي گفتوگو پيدا کنيد مثلا هنگامي که او از سر کار برگشته و خسته و گرسنه است، زمان خوبي براي يک گفت وگوي مفيد نيست. در گفتوگو آرامش خود را حفظ و از واژگان کنايهدار استفاده نکنيد و به او هم فرصت صحبت کردن و دفاع از رفتار و حرفهايش را بدهيد. اشتباهات همسرتان را با احتياط و مهرباني با او در ميان بگذاريد چراکه اگر او احساس کند با بيان اشتباهاتش تحقيرش ميکنيد يا انتقادتان را توهينآميز به او منتقل کنيد، آنها را نخواهد پذيرفت و شرايط زندگيتان، بغرنجتر خواهد شد.
نويسنده : راهله فارسي | مشاور
بازار