هنر زندگي/ درگ کويين ها چه کساني هستند؟ مبدل پوشي به چه معنا است؟ برخي افراد رفتارها و گرايشات نسبتا متفاوتي از ديگر افراد جامعه دارند که موجب جلب توجه سايرين ميشود. يکي از اين رفتارها پوشيدن لباسهاي جنس مخالف يا مبدل پوشي است. مبدل پوشي طيفي از رفتارهاي مختلف را در بر ميگيرد که برخي از آنها اختلال جنسي محسوب ميشوند. اختلال مبدل پوشي جنسي در يک سير رشدي بروز پيدا ميکند و نشانههاي مختص به خود را دارد. در اين اختلال فرد براي رسيدن به برانگيختگي جنسي نياز به پوشيدن لباس از جنس مخالف دارد.
مبدل پوشي
مبدل پوشي يعني فرد لباسهايي را بپوشد که مختص به جنس مخالفش باشد؛ اغلب مردان اين کار را انجام ميدهند و به افرادي که چنين تمايلاتي دارند درگ کويين گفته ميشود. هر گونه تمايل به پوشيدن لباسهاي جنس مخالف مبدل پوشي حساب ميشود. افراد ممکن است دلايل مختلفي براي اين کار داشته باشند؛ از يک ميل ساده به انجام آن تا اجبار آن ميتواند جزء اين دلايل باشد. اين اختلال جز زير مجموعه اختلالات نابهنجاري جنسي محسوب ميشود اما همهي افراد مبتلا انحراف جنسي ندارند.
انواع مبدل پوشي
مبدل پوشي در اشکال مختلف و با اهداف مختلف ديده ميشود که در ادامه به شرح آنها پرداختهايم:
1- مبدل پوشي مرتبط با افراد تراجنسيتي يا ترنس: افراد تراجنسيتي کساني هستند که هويت جنسي مطابق بر بدن خود را قبول ندارند. يعني فرد عليرغم اينکه بدن مردانه يا زنانه دارد، هويت مردانه يا زنانه مرتبط با بدنش را نميپذيرد و خود را جزء گروه جنس مخالف ميپندارد. در اين شرايط براي مثال فرد عليرغم داشتن بدن مردانه، مبادرت به پوشيدن لباس زنانه ميکند.
2- مبدل پوشي بدون ارتباط با تراجنسيتي: در طول تاريخ برخي زنان براي شرکت در جنگ، فرار از تجاوز، جلب توجه اجتماعي-سياسي، به دست آوردن مشاغل مردانه و موارد ديگر به مبدل پوشي مبادرت ورزيدهاند. در بسياري از فرهنگها مبدل پوشي آييني وجود دارد.
3- ملکه زرق و برق و پادشاه زرق و برق: افرادي هستند که لباسهاي جنس مخالف را به نحوي ميپوشند که شديدا جلب توجه ميکند و در پر زرق و برقترين حالت ممکن اين کار را ميکنند؛ گاه با استفاده از لباسها و آرايشهاي زنانه به اجراي نمايش و شو و رقص ميپردازند و مبدل پوشي را به عنوان شغل برميگزينند. به اين افراد درگ کويين گفته ميشود.
4- مبدل پوشي همراه با فتيشيسم: برخي افراد مبتلا به فتيشيسم، معمولا مردان، به عنوان بخشي از اختلال يادگار خواهي خود، مبدل پوشي ميکنند و از طريق آن به تحريک جنسي ميرسند. در واقع در اين افراد فتيش يک جسم بي جان مثل لباس زير زنانه است که فرد آن را به تن خود ميکند.
5- اختلال مبدل پوشي جنسي: در ادامه به شرح مفصل اين نوع اختلال خواهيم پرداخت.
اختلال مبدلپوشي جنسي
اختلال مبدل پوشي جنسي عبارت است از تخيلات يا اميال فرد براي پوشيدن لباس جنس مخالف به عنوان وسيلهاي براي برانگيخته شدن و اقدام براي خودارضايي يا مقاربت جنسي. مبدل پوشي جنسي معمولا در مردان بيشتر از زنان ديده ميشود و به شکل خاص در مردان دگرجنس خواه وجود دارد. فرد مبدل پوش تمايل پيدا ميکند مثل فرد جنس مخالف لباس پوشيده، يک تکه يا چند تکه لباس جنس مخالف را تن ميکند و سپس به ارضاي جنسي خود ميپردازد.
اين نوع ارضا محدود به پوشيدن لباس نميشود و ممکن است فرد حالات و رفتار جنس مخالف را هم تقليد کند. در اين اختلال فرد به طور کلي هويت خود را متفاوت از جنيستش نميداند و بعد از ارضاي جنسي لباسها را بيرون کرده و به هويت خود باز ميگردد. در يک حالت خاص از مبدل خواهي فرد وقتي به خودش به عنوان جنس مخالف فکر ميکند، تحريک جنسي ميشود.
ملاکهاي تشخيص اختلال مبدلپوشي جنسي
براي اينکه بتوان گفت فردي اين اختلال را دارد، نشانههاي زير را براي يک مدت طولاني بايد داشته باشد:
_ فرد مکررا و شديدا با پوشيدن لباسهاي جنس مخالف و استفاده از زيور آلات آنها تحريک ميشود. اين تحريک هم در خيالپردازيهاي فرد ديده ميشود هم در اميال و خواستههاي فرد.
_ اين نوع رفتار فرد باعث ايجاد پريشاني و اضطراب ميشود و عملکرد و رابطه جنسي فرد را تحت تاثير قرار ميدهد. براي کسب اطلاعات بيشتر در زمينه رابطه جنسي کليک کنيد.
_ براي تشخيص لازم است نشانههاي اختلال و مبدل پوشي حداقل به مدت 6 ماه وجود داشتهباشند و کارکرد اجتماعي، شغلي و تحصيلي فرد را تحت تأثير قرار دهند.
سير اختلال مبدلپوشي جنسي
اين اختلال معمولا از کودکي شروع ميشود و در همان سنين پايين فرد علاقه زيادي به وسايل و لباسهاي جنس مخالف نشان ميدهد. اين سير در نوجواني و بلوغ ادامه پيدا ميکند و فرد با لباسهاي جنس مخالف احساس لذت پيدا ميکند. ممکن است فرد در جريان عاشق شدن و شروع رابطه با جنس مخالف، تحريک توسط مبدل خواهياش کاهش پيدا کند يا حذف شود. البته اين امر موقتي بوده و در طي جواني اين رفتار در اوج خود قرار خواهد گرفت و هرچه در دوران کودکي و نوجواني بيشتر لباسهاي زنانه بپوشد و به اين کار تشويق و تقويت شود، تمايلش بيشتر ميشود.
در افرادي که مسن هستند ممکن است اين علاقه به پوشيدن لباسهاي جنس مخالف به جاي ارضاي جنسي منجر به آرامش رواني شود. به طور کلي فردي که به اختلال مبدل پوشي جنسي مبتلا است اغلب به خاطر پيامدها و بازخوردهاي منفي ديگران از افسردگي و اضطراب و احساس گناه و شرم رنج ميبرد.
درمان اختلال مبدل پوشي جنسي
مبدل پوشي به خودي خود نياز به درمان ندارد اما در صورتي که تبديل به اختلال شود ميتوان با استفاده از روشهايي همچون روانکاوي به ريشهيابي و شناسايي علتها و سپس درمان پرداخت. مبدل پوشها گاه به دادگاه فرستاده شده و براي آنها درمان در نظر گرفته ميشود. هر چند افراد مبدل پوش اغلب به سراغ درمان نميروند و نميخواهند خود را تغيير دهند، اما گروهي آنها خود به دلايلي همچون افسردگي، درگير شدن با اعتياد و يا ملال جنسيتي به دنبال درمان ميروند.
در صورتي که اين افراد براي درمان رجوع کنند ميتوانند از خدمات روانشناسان متخصص در حيطه جنسي بهره برده و از انواع درمانهاي شناختي رفتاري، رفتار درماني، روانکاوي، روان پويشي و ... بهره ببرند. در روشهاي روان درماني به فرد آموزش داده ميشود تا محرک جنسي خود را به شکل سازگارانه تغيير دهد و به محرکهاي پذيرفته شده پاسخ جنسي دهد.
روش ديگر ايجاد بيزاري با استفاده از تقويت منفي است. همچنين دريافت مشاوره جنسي از مشاوران مرکز هنر زندگي ميتواند براي ايجاد يک سبک زندگي با کيفيت بالاتر موثر باشد.
بازار