نماد آخرین خبر

نوزاد شما هم از خواب می پرد و گریه می کند؟

منبع
نمناک
بروزرسانی
نوزاد شما هم از خواب می پرد و گریه می کند؟

نمناک/يک نوزاد معمولاً وسط شب با گريه از خواب مي پرد و اين پريدن از خواب در بسياري از موارد دو دليل مشهود دارد. يکي اين که نياز به عوض کردن پوشک دارد و دوم اينکه گرسنه است اما گاهي اوقات زماني که کودک از خواب مي پرد، هيچ دليل ظاهري مشهودي ندارد. گاهي اوقات بعضي از کودکان اين چرخه خواب را به طور کامل بهم مي زنند مي زنند اما بعضي از آن ها که هميشه راحت مي خوابيدند، هم ممکن است ناگهان اين رفتار را از خودشان نشان دهند.

دلايلي که باعث مي شود کودک از خواب با گريه بپرد: اگر کودک شما شب ها براي خوابيدن مشکل دارد، احتمالا شما نگران شده ايد و دوست داريد که او تداوم خوابش را حفظ کند. اگر والدين در طول روز مدام کاري کنند که کودک چرت بزند، در نتيجه او نمي تواند شب ها خستگي زيادي را براي به خواب رفتن احساس کند. پس بهتر است که قبل از هر کاري، با مطالعه اين بخش از نمناک اول دليل اين موضوع را متوجه شويد.

دلايل رايج براي از خواب پريدن نوزاد شامل موارد زير است: - اگر کودک شما با گريه شديد از خواب مي پرد، احتمالاً ناراحتي دارد، مثلاً دماي اتاق بيش از حد سرد يا بيش از حد گرم است يا اين که بسيار گرسنه است و ياغذاي بسيار زيادي خورده است.

- گاهي اوقات پريدن او به دليل ناراحت بودن جاي خواب و يا مرطوب بودن اطرافش است.

- گاهي اوقات هم به دليل اين گريه مي کند که مدت زمان طولاني در يک پوزيشن قرار داشته و در نتيجه بدن او خسته شده است.

- بعضي کودکان به دليل دل درد از خواب مي پرند و گريه مي کنند. در چنين شرايطي مي توانيد کمي موقعيت کودک را جابجا کنيد و پوزيشن خواب او را تغيير دهيد تا احساس ناراحتي نکند.

- خسته بودن زياد يا خسته نبودن، مي تواند دليلي براي اين پريدن از خواب باشد. پس قرار دادن يک روتين مناسب براي کودک بسيار حائز اهميت است. کودک بايد در طول روز به اندازه کافي فعاليت کند تا بتواند شب ها راحت تر بخوابد.

- گاهي اوقات دليل گريه او به دليل ترس و تنهايي مي باشد. اگر کودک شما کابوس شبانه ببيند، قطعاً آشفته مي شود و اشک از چشمانش جاري خواهد شد. پس بهتر است او را تنها نگذاريد، کمي توجه و عشق ورزيدن به او مي تواند باعث آرامش دروني اش شود.

- زماني که کودک از خواب بيدار مي شود و با چشم هاي بسته گريه مي کند، احتمالاً خواب بد ديده است که اصطلاحاً به آن ترور خواب مي گويند. ترور خواب يک نوع کابوس متفاوت است که باعث آشفتگي خواب خواهد شد.

- کودک شما ممکن است ناگهان از خواب بيدار شده و بنشيند و شروع به گريه کردن شديد کند. در چنين شرايطي معمولاً او کاملا بيدار نيست. البته علت ترور خواب هنوز شناخته شده نيست. آشفتگي هاي مختلف در محيط بيرون مي تواند اين مشکل را افزايش دهد.

- گاهي اوقات علت گريه کودک بيماري است که شب ها او را به سختي مي اندازد.

- گاهي اوقات ممکن است گريه کودک به دليل هضم نشدن غذا باشد.

- گريه اي که به دليل هضم نشدن غذا باشد، معمولاً کوتاه است و شبيه به يک نوع کلافگي است. گريه اي که صداي بسيار بلندي ندارد و شبيه به ناله است. دقيقاً انگار که کودک به دليل چيزي کلافه شده است. معمولا در اين شرايط پيچ و خمي هم به بدنش مي دهد.

- دل درد يکي ديگر از علت هاي گريه کردن کودک است. تمايز قائل شدن بين اين رفتارها مي تواند علت گريه را مشخص کند. معمولاً دل درد گريه هاي ناگهاني همراه با پيچ و خم زياد بدن دارد.

- مشکلات سينوسي و مسدود شدن بيني هم بر اثر سرماخوردگي مي تواند عاملي براي گريه کودک باشد که در چنين شرايطي صداي خلط از گلوي او شنيده شده و مي توان به راحتي آن را تشخيص داد.

- گاهي اوقات گوش درد و گلو درد و تب نيز عامل آشفتگي کودک است. اگرچه بيشتر اين مشکلات جدي نيستند و براي بسياري از کودکان رخ مي دهند و مي توان به راحتي با مراقبت هاي پزشکي آن ها را بهبود بخشيد.

- گاهي اوقات کودک اضطراب جدايي دارد که معمولا در سنين 6 ماهگي اين حس به او دست مي دهد. اين ايده که خانواده او را ترک مي کنند و اطرافش نيستند، باعث ترس و وحشت او مي شود. در نتيجه باعث مي شود که ناگهان شب از خواب بپرد و احساس کند که کسي کنارش نيست. در نتيجه ترس و اضطراب به او غلبه مي کند. در چنين حالتي بازي کردن با او به شدت روحيه اش را افزايش مي دهد.

- همچنين ممکن است کودک بعد از پريدن از خواب، کارهايي مثل پيچ و تاب خوردن، در جاي خود نشستن، خزيدن روي بدن خود و راه رفتن را نيز انجام دهد. مثلاً خودش را به ميز يا صندلي برساند و روي آن بنشيند. علت آن هم اين است که فعاليت هاي روزانه کودک زياد بوده و خواب راحت را از او گرفته است.

راه حلي براي والدين اگر کودک شما الگوي غذايي مناسبي داشته باشد، معمولا به علت گرسنگي از خواب نمي پرد. پس اگر همين الان به او شير داده ايد، بهتر است که کمي ديرتر او را بخوابانيد.

بيشتر شير کودک بايد در طول روز به او داده شود. بعد از اين که کودک شما شروع به مصرف غذاهاي جامد کرد، نبايد مصرف شير را ناگهاني و سريع کاهش دهيد البته قطع شير براي کودکان متفاوت است و نمي توان براي همه يکسان عمل کرد. بنابراين پيدا کردن راه حل هاي مختلف کمي چالش برانگيز است. در بيشتر موارد معمولاً تدريجي اين کار را انجام مي دهند اگر همه راه ها را امتحان کرديد و جواب نگرفتيد، حتما بايد به يک درمانگر کودک مراجعه کنيد.

به طور کلي اول از همه بايد مطمئن شويد که کودک شما به اندازه کافي خوابيده است.

سعي کنيد زمان خواب او را به گونه اي تنظيم کنيد که شب ها خسته شود و راحت بخوابد.

معمولاً شب ها سر يک ساعت خاص او را به رختخواب ببريد.

اگر کودک وسط شب از خواب پريد، او را آرام کنيد. مطمئن شويد که هيچ مشکلي او را آزار نمي دهد. کنار او بخوابيد تا آرام شود اما کم تر با او صحبت کنيد و چراغ ها را خاموش نگه داريد.

شايد چند ساعت يا چند هفته طول بکشد تا او به اين روتين خواب عادت کند اما هر چقدر که روتين خواب او دقيق تر باشد، زودتر با اين مسئله کنار مي آيد.

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره