آیا مصرف بادمجان در دوران شیردهی برای نوزاد ضرر دارد؟

بيتوته/ نفخ نوزادان حالتي است که با کوليت نوزادي مرتبط است. مشکل نفخ نوزاد در اکثر کودکان ايجاد و تا ماه سوم و چهارم زندگي برطرف مي شود و نيازي به استفاده از دارو ندارد و جايي براي نگران شدن مادران نيست. بسياري از مادران تصور مي کنند فقط نوع تغذيه شان در دوران بارداري از اهميت زيادي برخوردار است، در حاليکه اکثر متخصصان تغذيه مي گويند اهميت تغذيه مادر در دوران شيردهي به هيچ وجه کم تر از اهميت تغذيه در دوران بارداري نيست؛ چراکه ذخاير بدن مادر در زمان حاملگي تقريباً به اتمام ميرسد و براي بازگشت به شرايط عادي و توليد شير کافي ناچار است به تغذيه خود توجه بيشتري نشان دهد. يکي از سوالاتي که معمولاً مادران شيرده دارند اين است که مصرف غذايي مانند بادمجان در دوران شيردهي براي نوزاد ضرر دارد يا خير که در اين مطلب به اين موضوع پرداخته ايم.
نفخ نوزادان
نفخ نوزادان حالتي است که با کوليت نوزادي مرتبط است. کوليت دل درد و دل پيچه همراه با قولنج در نوزادان است و نوزادان تازه متولد شده اي که از شيرمادر تغذيه مي کنند از هفته دوم به بعد با اين مشکل درگير مي شوند.
مشکل نفخ نوزاد در اکثر کودکان ايجاد و تا ماه سوم و چهارم زندگي برطرف مي شود و نيازي به استفاده از دارو ندارد و جايي براي نگران شدن مادران نيست و ميتوانند با پرهيز و عدم استفاده از بعضي موادغذايي از نفخ کودک جلوگيري کنند.
بهتر است تا شش ماهگي نوزاد، در مصرف بادمجان کمي احتياط کنيد
تاثير بادمجان در شير مادر
بادمجان مملو از ترکيب هاي پروتئيني و شيميايي از جمله هيستامين است که ارتباط مستقمي با واکنش هاي بدن دارد و بسيار حساسيت زا است. مادراني که به بعضي از موادغذايي من جمله بادمجان حساسيت دارند بايستي اين نوع مواد را از برنامه غذايي خود حذف کنند چراکه سبب بروز علائمي از جمله سوزش گلو و دهان مي شود.
بادمجان خام قابليت حساسيت زايي بيشتري نسبت به بادمجان پخته شده دارد. درصورتي که علائم حساسيت به بادمجان مانند سوزش گلو و خارش نداريد در حد معمول ميتوانيد از غذاهاي داراي بادمجان در شيردهي استفاده کنيد؛ البته بهتر است تا شش ماهگي نوزاد، در مصرف بادمجان کمي احتياط کنيد و کمتر مصرف نماييد زيرا بادمجان نفاخ هم هست و امکان دارد در شيرخوار ايجاد دل درد کند.
ليست غذاهاي نفاخ در دوران شيردهي
* موز
* گوجه سبز
* تمام حبوبات
* انار
* تخم مرغ
* پسته
* زردآلو
* شاه توت
* گيلاس طبيعتي
* خربزه
* خيار
* زرشک
* انگور
* فندق
* کشک
* تره، ترب و پياز
* کاهو
* کلم