علت و درمان سردی پاها در بانوان

خراسان/ سردي پاها و بيحس شدن در فصل سرد سال طبيعي است اما احساس اين عارضه در روزهاي گرم ميتواند نشانهاي از بيماري باشد. اين احساس سردي گاهي حتي با پوشاندن پاها هم رفعشدني نيست. زنان چون تراکم کلي چربي و عضلاتشان کمتر ازمردان است، جريان خون در دست و پاي آنها هم کمتر است و سردي پا در آنها شايعتر است. در اين مطلب به برخي از دلايل سردي پاها و درمانهاي خانگي آن ميپردازيم:
دلايل اين سردي بيموقع چه ميتواند باشد؟
کمکاري تيروئيد
تيروئيد در اصل ترموستات بدن است و با کمکار بودنش بيشتر فعاليتهاي بدن آرام انجام ميشوند و فرد با علايمي مانند خستگي، يبوست، افزايش وزن و احساس سردي در دست و پاها روبه رو ميشود. کمکاري تيروئيد در زنان و افراد بالاي ۴۰ سال بسيار رايج است.
استرس يا اضطراب بالا
فرد با هربار اضطراب، بدنش آدرنالين توليد ميکند. آدرنالين باعث انقباض رگهاي خوني ميشود و در نتيجه جريان خون در تمام بدن کاهش مي يابد. با کم شدن جريان خون در قسمتهاي انتهايي بدن، دماي بدن بهتدريج پايين آمده و احتمالا به سردي دستها و پاها منجر ميشود.
اختلال در گردش خون
فردي که گردش خون ضعيفي دارد اغلب در رساندن خون کافي به قسمتهاي پايين بدن دچار اشکال ميشود. در نتيجه در پاها و دستها احساس سردي ميکند. گردش خون ضعيف ميتواند ناشي از نشستن طولاني پشت ميز هم باشد.
کمخوني
زماني کمخوني در بدن رخ ميدهد که ميزان گلبول قرمز سالم در خون براي رساندن اکسيژن به تمام نقاط بدن کاهش يابد. معمولترين نشانه کمخوني
احساس خستگي و ضعف بدن در کنار علايمي همچون سردي پاها و دستها، احساس گيجي
تنگي نفس، سردرد و رنگپريدگي است.
لاغري بيش از حد
با وزن کم و کمبود چربي، بدن توانايي از بين بردن دماي سرد بدن را ندارد. کاهش ميزان مصرف غذا باعث توقف کالريسوزي در متابوليسم بدن ميشود درنتيجه بدن در تامين حرارت ناتوان ميشود.
کم آبي بدن
آب به تنظيم دماي بدن کمک ميکند. اگر شما به اندازه کافي آب بنوشيد، آب گرما را به آرامي آزاد و دماي بدن را تنظيم ميکند.
راههاي درماني طبيعي سردي پاها
زنان در فاصله سني 19 تا 50 سال روزانه به 18 ميليگرم آهن نياز دارند. توصيه ميشود براي جبران و تامين آهن بدن از غذاهاي غني از آهن مانند خرما، سيب، عدس، گوشت قرمز، اسفناج
بادام و زردآلوي خشک استفاده کنيد. درصورت لزوم با توصيه پزشک ميتوانيد مکملهاي آهن هم مصرف کنيد.
ماساژ پا با روغنهاي گرمشده زيتون، نارگيل يا کنجد بهمدت 10 تا 15دقيقه باعث تحريک و افزايش جريان خون ميشود. پس از ماساژ با جوراب پنبهاي نرم، پا را بپوشانيد. کار ماساژ را ميتوانيد هر شب قبل از خواب انجام دهيد.
پاها را حمام آب گرم دهيد. قبل از خواب لگني را با آب گرم پر کرده و پاهاي خود را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقيقه در آن قرار دهيد.
از مرطوبکننده روزانه پا که باعث تغذيه و بهبود آن ميشود استفاده کنيد.
ورزش و نرمش پاها، گردش خون را به ميزان قابل توجهي بهبود ميبخشد.
زمان مراجعه به پزشک
درصورتيکه بهطور مداوم با سردي پاها مواجه بوديد، براي تشخيص دقيقتر حتما با پزشک مشورت کنيد. بهخصوص اگر سردي پاها با
نشانه هاي ديگري همچون خستگي، تغييرات وزني، تب ،درد مفاصل، زخمهاي روي انگشت يا پا و تغييرات پوستي مثل آکنهها، پوسته پوستهشدن يا ضخيم شدن پوست همراه باشد.
منابع:alodoctor، majalesalamat