چگونه برای آینده کودکمان پسانداز کنیم؟

بيتوته/ يکي از چيزهاي خوبي که در دوران بچگي به ما اموزش داده مي شد، پسانداز در قلکهاي پلاستيکي يا سفالي آن زمان بود. تا اينجاي کار خوب بود ولي کاش صرفا به همين جا تمام مي شد. در آن هنگام به ما اموزش نمي دادند که به چه دليل چيزي پسانداز مي کني؟ هدفت چيست؟
يا اهداف را درست و حسابي تعريف نمي کردند. معمولاً پس اندازها صرف خريد لباسي براي عيد و يا اول مهر مي شد. همين حالا هم در بسياري از وقت ها پدر و مادرها اينکار را مي کنند. به عنوان مثال فلان بچه ي هفت ساله تبلت مي خواهد، چرا؟ به علل گوناگون. داشتن يک تبلت پول زيادي را مي خواهد. فکر کنم لااقل آن به اندازه ي دستمزد يک ماه يک کارمند باشد.
پس انداز براي کودکان
مي دانيم که آينده فرزند تا حد زيادي به ميزان درامد خانواده بستگي دارد! نگراني براي تأمين آينده فرزندان، باعث مي شود تا والدين دورانديش به فکر پس اندازي براي فرزندان خود باشند. به همين علت سعي مي کنند از درآمد خود، پس اندازي را براي فرزندشان فراهم کنند! ولي معمولاً اين پس اندازها مقطعي است و پس از چند وقتي بدست فراموشي سپرده مي شود!
فرزندان ارزشمندترين دارايي براي هر پدر و مادري هستند و پدر و مادرها از همان زمان تولد به دنبال ساختن آينده اي بهتر و مطمئن براي فرزندانشان مي باشند. حساب بانکي، سرمايه گذاري تحصيلي و سرمايه گذاري ريالي، بيمه، بورس و … چند شيوه رايج براي انجام سرمايه گذاري هستند.
ولي مهم تر از همه اين است که به فرزندمان راههاي سرمايه گذاري و چگونگي آن را ياد بدهيم و درتمام لحظات لذت سرمايه گذاري شريکش کنيم.
بگذاريد بزرگ شوند!
سفارش ما براي ترغيب بچه ها به کسب ازادي مالي به معناي فرار از کار و کوشش نيست. اکثر افرادي که ثروت هاي بزرگ و استقلال و ازادي مالي دارند معمولاً تا پايان عمر و يا تا وقتي که توانش را دارند به کارشان ادامه مي دهند. آنها هيچ اجباري به اين کار ندارند. آنها به کارشان ادامه ميدهند زيرا کارشان را دوست دارند و از آن لذت مي برند. و همين عشق و علاقه به کاري که انجام ميدهند يکي از بزرگترين رازهاي موفقيت آنان است.
پدر! مادر! شما مسئوليد:نقش والدين در شکوفايي خلاقيت کودکان
پس بهتر است درعين حال که فرزندان خود را براي رويارويي با بدترين وضعيت آماده و قدرتمند مي کنيم، آنان را براي دستيابي به بزرگترين روياهاي مالي برانگيزيم.
در اينصورت آنان کارآفرينان، دانشمندان، متخصصان، سرمايه داران و خدمتگزاران فردا خواهند بود. آنها را ترغيب کنيم که با کشف و شکوفايي استعدادهاي خاص خود از راه اشتياق، پشتکار، مداومت و خلاقيت در جهت بزرگترين روياهاي خويش گام بردارند و با ارائه خدمت به جامعه، زندگي خويش و افراد ديگر را راحت تر، بي نياز تر و زيباتر سازند.
بهترين شيوه هاي سرمايه گذاري براي فرزندان
با توجه به تورم موجود در جامعه ديگر خانواده ها نميتوانند مثل قبل پول هاي خود را براي آينده فرزندانشان در قلک يا حساب هاي بانکي آن ها پسانداز کنند، با اين کار تنها روز به روز ارزش پول آن ها کاهش مي يابد. ولي بهترين شيوه سرمايه گذاري براي بچه ها کدام است؟ کدام شيوه سرمايه گذاري را براي آينده فرزندانمان انتخاب کنيم که در بلند مدت پولمان چند برابر شود و آينده فرزندانمان با آن تامين شود؟
خريد طلا و سکه بهترين روش سرمايه گذاري براي فرزندان
خريد طلا و نگهداري آن مي تواند يکي از بهترين روشها براي سرمايه گذاري بچه ها باشد زيرا با ديد بلند مدت بر روي طلا سرمايه گذاري ميکنيد قطعاً يکي از امن ترين و پرسود ترين راههاي سرمايه گذاري براي آينده کودکان شما خواهد بود.
چون قرار است طلا را با ديد سرمايه گذاري خريداري کنيد به دستمزد ساخت و ماليات و … طلا هم توجه داشته باشيد تا قسمت زيادي از پولتان صرف هزينه هاي اضافي نشود. به علت وجود اين چنين مشکلات براي خريد طلا خيلي از اشخاص سرمايه گذاري در سکه را نسبت به طلا شيوه مطلوب تري براي سرمايه گذاري ميدانند.
سرمايه گذاري در بورس يک شيوه سرمايه گذاري براي فرزندان
سرمايه گذاري در بورس يک شيوه سرمايه گذاري بلند مدت براي فرزندان مي باشد.
عضويت در صندوق هاي خانوادگي يک شيوه سرمايه گذاري براي فرزندان
صندوق هاي خانوادگي يک شيوه سرمايه گذاري عالي و بدون ريسک براي کودکان است. اين صندوق ها ديگر مثل بانک ها دردسر پيدا کردن ضامن، دادن چک و سفته و پرداخت سودهاي چند درصدي را ندارد. در صندوق هاي خانوادگي اعضا به صورت ماهيانه مبلغ مشخصي را پرداخت نموده و اوايل يا اواخر هر ماه رييس صندوق، نام اعضا را قرعه کشي مي کند تا معلوم شود وام به نام چه کسي در مي آيد.
والدين ميتوانند با پيدا کردن اين صندوق ها در بين دوستان، خانواده و يا همکاران، به نام کودکشان عضو صندوق شده و با وام دريافتي براي کودکشان طلا و سکه، زمين و يا سهام بخرند تا ارزش پول را در دراز مدت افزايش دهند.
پس انداز بلندمدت يک شيوه سرمايه گذاري براي فرزندان
تا پيش از ۱۱ سالگي کودک بسيار تحتتأثير رغبت هاي آني است و پسانداز کوتاه مدت براي وي مطلوب است ولي در اين سنين او هم از لحاظ کنترل احساسات و هم از لحاظ درک مفاهيم رياضي پسانداز و سود امادگي پسانداز درازمدت را دارد.
بنابراين لازم است که يک حساب پس انداز براي او باز کنيد و او را با شيوه پس انداز کوتاه مدت، درازمدت و سود سالانه حاصل از آن اشنا کنيد. به او ياد بدهيد که قسمتي از هر پولي را که به دستش ميرسد به پسانداز طولاني مدت اختصاص دهد. اين يکي از بنيادي ترين عادت هاي مالي است که ميتوان در اين سن در وجود بچه نهادينه کرد. عادتي که به تنهايي ميتواند موفقيت مالي او در بزرگسالي را تضمين کند.
به بچه ياد دهيد که براي خريد وسايل ارزشمندتر قسمتي از هزينه هاي خود را کاهش داده براي آن پسانداز کند. به عنوان مثال چنانچه بچه شما هرروز ۲۰۰۰ تومان پول توجيبي اش را صرف خوراکي مي کند به او بگوييد که با پسانداز يک روز در ميان پول خوراکي اش ميتواند بعد از يک سال يک تبلت خوب بخرد. چنين کاري انگيزه و توانايي او را براي مديريت پول و پسانداز درازمدت تقويت مي کند.