چگونه تصمیم به ازدواج را با خانواده مطرح کنیم؟

نمناک/ در جامعه کنوني ازدواج ها ديگر شکل سنتي گذشته را ندارند و دختر و پسر قبل از اينکه والدين را در جريان ارتباطشان با يکديگر قرار دهند ، به منظور شناخت بيشتر براي ازدواج با هم آشنا مي شوند و ديگر مثل قديم ها پسرها موقع گفتن اينکه از يکي خوششان آمده به پدر يا مادرشان تغيير رنگ نمي دهند و دخترها هم راحت تر به مادرشان مي گويند که خواستگار دارند .
با اين همه تغيير در سبک زندگي، با وجود اين موضوعات اما هنوز خانواده ها به طور کامل آمادگي پذيرش اين موضوع را ندارند که از رسم سنتي ازدواج فاصله بگيرند و فرزندشان همسر آينده اش را انتخاب و به آنها معرفي کند و هنوز در ميان گذاشتن مسئله با خانواده ها مهم و حتي گاهي سخت است.
خانواده شما جزو کدام دسته است؟
خانواده ها نسبت به پيشنهاد فرزند براي ازدواج با فرد موردعلاقه شان دو نوع واکنش دارند يا اين ماجرا را مي پذيرند وبا اين موضوع راحت برخورد کرده و روابط دختر و پسر را به درستي مديريت مي کنند يا با موضوع به نحو نادرست برخورد کرده و موجب شکل گيري روابطي پنهاني مي شوند.
اگر فرهنگ خانواده ها طوري باشد که رابطه دختر و پسر را خارج از چارچوب مراسم خواستگاري و غيره مجاز نبينند امکان بروز مشکلات زياد براي خانواده و دختر و پسر وجود دارد.
ترفندهايي براي مطرح کردن ازدواج با خانواده
خودخواه نباشيد
به فکر طرف مقابل خود نيز باشيد و فقط به خودتان فکر نکنيد زيرا ممکن است او شرايطي داشته باشد که نتواند آن راباز گوکند و اتلاف وقت و دست دست کردن شما او را تحت فشار قرار دهد.
مثلا برخي از پسرها خواستگاري را به دليل تمام شدن سربازيشان ، خريدن ماشين يا خانه ، ترفيع گرفتن در اداره و... عقب مي اندازند در صورتي که شايد دختر به دليل داشتن خواستگارهاي متعدد از سمت خانواده اش تحت فشار باشد. اين مشکلات مي توانند يکي از طرفين را خسته کند وسبب بروز مشکل براي او شوند تا حدي که صورت مسئله را به کلي پاک نمايند.
حتما بگوييد
اگر براي شناخت طرف مقابلتان زمان بيشتري را در رابطه با او باشيد و هر روز خواستگاري را عقب بياندازيد ، ضرر خواهيد نمود. زيرا طولاني شدن رابطه سبب وابستگي بيشتر شما و پر رنگ تر شدن احساساتتان مي شود و شما را از شناخت بيشتر و گرفتن تصميم منطقي دور مي سازد.
اگر شما رابطه خود را اطلاع خانواده ها رسمي کنيد شناخت شکل جديد و جدي تري به خودش مي گيرد که چشمتان را به روي دست ديگري حقايق باز مي کند اما هنگامي که بدون اطلاع خانواده ها دررابطه باشيد فرآيند شناخت روند کند و حتي ساکني پيدا مي کند.
بنابراين درميان گذاشتن با خانواده سبب مي شود مسائل و مشکلات راحت تر حل گردد. زماني که دو نفر بدون اطلاع از خانواده ها با يکديگر در رابطه باشند ، خانواده که عنصر مهمي است از قلم مي افتد.
شما مي توانيد در خواستگاري و ديدن همه اعضاي خانواده و تعاملشان با هم و از نزديک رصد کردن خانه و زندگي شان شناخت بيشتري به دست آوريد و يا حتي نظرتان تغيير نمايد.
خودتان را آماده کنيد
اينگونه نيست که شما وقتي تصميم به ازدواج بگيريد ، اسم و مشخصات طرف مقابلتان را به خانواده بدهيد و خود را خلاص کنيد . شما بايد قبل از گفتن، خودتان را براي رويارويي با بزرگ تر ها آماده کنيد. رسمي کردن ازدواج ، همان قدرکه برخي مشکلات را حل مي کند مي تواند مسائل و مشکلات با شکل جديدتري نيز برايتان به وجود آورد .
بنابراين از افراد با تجربه در اين مسير کمک بگيريد. بهترين کمک را مي توانيد از خواهر يا برادر بزرگ تان که اين مسير را قبلا پيموده ، بگيريد زيرا آنها داراي شناختي هستند که مي تواند به درد شما بخورد.
اگرهم اولين نفر در خانواده تان شما هستيد که سنت شکني مي کنيد ، به سراغ چند تا دوست و همکلاسي که قبلا اين مسير را پيموده اند ، برويد. شما مي توانيد از آنها کمک بگيريد و با توجه به شرايط خانواده تان آن را بومي سازي کنيد.
به کي بگيم؟
ابتدا براي در ميان گذاشتن موضوع خواستگاري با خانواده تان رگ خواب آنها را پيدا کنيد و بدانيد نبض خانواده دست کيست و لازم نيست ابتدا به سراغ مهره هاي اصلي خانه برويد بلکه مي توانيد به سراغ يک واسطه برويد که مادر ها مي توانند بهترين واسطه بين شما و پدر باشند.
اگرشناختي از مادرتان داريد و مي دانيد گزينه مناسبي در اين زمينه نيست، به سراغ خواهر برادرهاي بزرگ تر برويد تا آنها واسطه شوند و حرف هاي شما را به گوش خانواده برسانند. اين روش مطمئن تر است و شما را از مشکلات احتمالي مصون مي دارد.
چه جوري بگيد؟
بستگي به خانواده شما و طرز فکر افراد خانواده دارد که چگونه با اين مسئله برخورد کنند و کنار آيند بنابراين شما بايد خونسردي خود را حفظ کنيد و آماده شنيدن هر پاسخي از سمت آنان باشيد.
براي مطرح کردن اين موضوع با خانواده خود از ادبيات درستي استفاده کنيد و در همان ابتدا مانند فيلم ها گارد نگيريد و بگوييد «فلاني سهم منه، حق منه، عشق منه» يا «يا فلاني يا هيچ کس» . شما بايد طوري با خانواده تان صحبت کنيد تا آنها بدانند شما در انتخابتان به عقيده و سليقه شان احترام مي گذاريد و جايي هم براي نظر آنها گذاشته ايد.
اينگونه آنها راحت تر با موضوع کنار مي ايند. شما نبايد طوري برخورد کنيد که فکر کنند نظرشان مهم نيست و «بعد از يه عمر بچه بزرگ کردن نتيجه اش شد اين!»
اگر مخالفت شنيديد
اگر خانواده شما به دليل نداشتن شناخت با انتخاب تان مخالفت کردند، دلسرد نشويد و بدانيد که سختگيرانه عمل کردن آنها به دليل شناخت ناکافي است پس عصباني نشويد.
مي توانيد خصوصيات و زوايايي که از ديد خانواده تان پنهان است، برايشان، شفاف و پررنگ کنيد و با چند جلسه آشنايي بيشتر و ايجاد فضاي مناسب آن شبهه را برطرف کنيد اما در صورتي که مشکلات بزرگ تربود به زمان و صبر بيشتري نياز است.
اگر از نظر فرهنگ، عقيده و... با خانواده طرف مقابل مشکل داريد، از ديد خانواده به ماجرا نگاه کنيد شايد نکاتي پنهان از نظرتان وجود داشته باشند که در آينده بتوانند مشکل ساز شوند.پس تمامي مسائلي را که بزرگترهاي با تجربه شما بيان مي کنند، با ديد منطقي و نگاهي جدي تر بررسي کنيد.
اگر بعد از اين بررسي ها هنوز مصمم بوديد، فکر کنيد و با ملايمت به خانواده درباره ويژگي هاي مثبت طرف مقابلتان توضيح دهيد شايد اين خصوصيات براي والدينتان مهم باشد.
يکي از راه هاي خوب براي جلب نظر خانواده ها آشنايي بيشتر و ايجاد صميميت مي باشد بنابراين با برگزاري چند جلسه خانوادگي و با کمک طرف مقابل نظرات را به نفع خودتان تغيير دهيد.
رفتار والدين چگونه باشد؟
والدين بايد به فرزندانشان اعتماد داشته باشند و با نظر او در ابتدا مخالفت نکنند و فرد مورد نظر را ببينند و بعد درباره او صحبت کنند. برخي از خانواده ها قبل از ديدن فرد از نزديک پيشگويي هايي مي کنند اما بعد از ديدن او ، نظرشان تغيير مي کند.
خانواده ها بايد با هم در ارتباط باشند تا فرد را بهتر بشناسند و اگر ايراداتي نيز مي بينند آن را مستقيم ابراز نکنند و به صورت پيشنهاد مطرح کنند . بهترين پيشنهاد نمناک اين است که خانواده نزد مشاور بروند زيرا وقتي واسطه اي وجود داشته باشد تنش ها کمتر مي شود.
بدون رضايت خانواده ازدواج نکنيد
در خانواده هاي ايراني ازدواج نبايد بدون رضايت خانواده انجام شود و حداقل بايد يک رضايت نسبي وجود داشته باشد. دختر يا پسري که بدون رضايت والدين همسر وارد خانواده اي مي شوند، متاسفانه از نظر آن خانواده مطرود هستند.
عروس ها زير نگاه تند و تيز مادر شوهر و خواهر شوهر قرار دارند و ممکن است نگاه تحقير آميزي به داماد شود بنابراين اگر بخواهيد بدون نظر والدين ازدواج کنيد مشکلاتي براي شما ايجاد مي شود.
اگر مخالفت خانواده ها به خاطر تفاوت اعتقادات مذهبي ، اختلاف مالي فراوان ، فاصله سني بسيار زياد يا موجه نبودن شخصيت فرد مورد نظر بود در حالي که شما معتقديد مي توانيد با قدرت عشق و صبر او را عوض کنيد بهتر است به توصيه والدينتان گوش دهيد و بي گدار به آب نزنيد و در انتخابتان دقت بيشتري داشته باشيد.