نماد آخرین خبر

چند نکته طلایی برای مادران ایرانی

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
چند نکته طلایی برای مادران ایرانی

باشگاه خبرنگاران/ تعداد زيادي از مادران ايراني به دليل تحصيل يا کار در بيرون از منزل وقت کافي براي کسب مهارت‌هاي عاطفي، تربيتي و مهارت‌هاي زندگي اصولي ندارند.

«مي توانم اين اعتراف را کنم که هر روز صبح وقتي از خانه بيرون مي آيم فکر و ذهنم تماما سمت کار است و مدام در مسير به اين فکر مي کنم که امروز قرار است چه کارهاي عقب افتاده اي را انجام دهم و يا اينکه چه کار جديدي را شروع کنم.»

اين جملات را نجمه، زني مي‌گويد که هر روز در مترو مي‌بينمش. ما هر دو سرکار مي‌رويم، اما شرايط او کمي با من فرق دارد. او زني ۳۳ ساله است که ۱۴ سال از شروع زندگي مشترکش مي‌گذرد و يک پسر دارد که به گفته خودش از زماني که زبان باز کرده رنگ خوشي از مادر نديده است. هر روز در سومين ايستگاه سوار مترو مي‌شود و زماني که مرا ميبيند نزديک مي‌آيد و بعد از سلام و احوال پرسي گاهي اوقات درد دلش باز مي‌شود.

« پسرم ميگه تو اصلا مامان خوبي نيستي! اصلا به من توجه نمي کني! هميشه از سرکار که مي آيي خسته اي نه با من حرف ميزني و نه در درس ها به کمک ميکني!»

خودش مي گويد مشکل من اين است که نمي دانم چگونه با پسرم که هر روز پا به سن و سال خاصي مي گذارد، برخورد کنم. از حرف هايش متوجه مي شوم او نگران ارتباط با پسرش (سامان) است. نجمه از اينکه در سال هاي تحصيلش در دانشگاه و مدرسه مهارت هاي زندگي و تربيتي آموزش نديده گله مند است.

به قول خودش در يک مقياس کوچک مثل مترو تعداد خانم ها چندبرابر مردان است. اما آيا به اين اندازه، توجه به زندگي و آينده دختران جامعه نيز چندبرابر شده است؟

امروزه تعداد زيادي از مادران ايراني به دليل تحصيل يا کار در بيرون از منزل وقت کافي براي کسب مهارت‌هاي عاطفي، تربيتي و مهارت‌هاي زندگي اصولي ندارند، از طرفي پيچيده شدن زندگي‌هاي روزمره به قدري گسترده شده که براي يادگيري هر کدام از اين مهارت‌ها بايد زمان زيادي را صرف کنند و حتي هزينه‌هاي زيادي پرداخت کنند پس ترجيح مي‌دهند از آموزش چنين مهارت‌هايي صرف نظر کنند.

اما اهميت چنين موضوعي فراتر از مشاهدات است چرا که طبق آمار موجود تا سال ۲۰۳۰ تعداد زنان بيشتر از تعداد مردان در دنياست و اين موضوع ايجاب مي‌کند تا ارائه آموزشِ مهارت هاي  ارتباطي، تربيتي و... به بانوان جامعه در دستور کار مديران ذي ربط قرار گيرد.

لزوم تشکيل نهضت مهارت افزايي در کشور آن قدر ضروري است که اگر اين امر راه اندازي نشود و در اين زمينه نقش شرکاي اجتماعي، بخش خصوصي و متخصصين مورد هدف قرار نگيرد نمي توانيم شاهد پيشرفت فرصت هاي مهارت افزايي براي قشر بانوان جامعه باشيم.

به گفته معصومه ابتکار معاون رئيس جمهور در امور زنان و خانواده، مهارت در عبور از آسيب‌هاي اقتصادي و اجتماعي نجات دهنده و راهگشا است.

او اين قول را داده است که آمادگي همکاري با سازمان فني و حرفه اي کشور را دارد تا زنان جامعه بتوانند در زمينه هاي مختلف از جمله مهارت هاي ارتباطي، تربيتي و ... پيشرفت کنند.

او در ادامه گفت:  در اجراي طرح‌هاي توانمندسازي و مهارتي، معاونت زنان و خانواده آمادگي توسعه همکاري با سازمان آموزش فني و حرفه‌اي را دارد.

ابتکار با بيان اينکه ️توجه به همه مهارت‌ها، از جمله مهارت زندگي، خانواده و کسب وکار مورد توجه معاونت زنان است، ادامه داد: زنان مي توانند کمک کننده فعاليت ها باشند تا از رکود خارج شود.

نه تنها سازمان آموزش فني و حرفه اي کشور و معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري در اين امر دخيل هستند بلکه بخش عمده اي از سازمان هاي دولتي و خصوصي اين روزها بودجه هايي براي آموزش مهارت هاي مختلف دريافت مي کنند اما در عملکرد استفاده از اين بودجه ها تأثير چنداني نداشته است چرا که هم آموزش ها به صورت تخصصي ارائه نشده و هم ارگان خاصي مسئوليت اين امر را به طور جدي بر عهده نگرفته است. حال بايد ديد با نزديک شدن به روند افزايش تعداد زنان جامعه، مسئولين دولتي چه برنامه اي براي افزايش مهارت هاي تخصصي بانوان دارد تا در آينده با بحران هاي مختلف تربيتي و مهارتي مواجه نشويم.


بيشتربخوانيد


انتهاي پيام/

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar