نماد آخرین خبر

مادربزرگی که در 70 سالگی نقاشِ‌ معروفی شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
مادربزرگی که در 70 سالگی نقاشِ‌ معروفی شد

ايرنا/ آنا مري رابرتسون نقاشي خودآموخته‌اي بود که به دليل صحنه‌هاي فريبنده نقاشي‌هايش از زندگي نوستالوژيک روستايي در ۷۰ سالگي مشهور شد و آثار ۲ دلاري اش به ارزش ۲۰۰ هزار دلار افزايش يافت.
نقاشان بزرگي به صورت شهودي در مسيري جدا از آموزه هاي آکادميک، جهان پيرامون خود را مصور کردند که در تاريخ هنر جهان ماندگار شدند؛ رنگ‌گذاري هاي بدوي و ابتدايي، رهايي از قيد و صنايع صوري چون پرسپکتيو و آناتومي در آثار اين نقاشان به فرم هايي تجربي منتهي شد که در مسير تاريخ هنر جايگاه ويژه اي کسب کردند که به نقاشان هنر نائيف (ART NIFE) شناخته مي شود که با بدوي گرايي (Primitivism ) که يک جنبش هنري است متفاوت شمرده مي شود.

آنا مري رابرتسون نقاش خودآموخته آمريکايي که با نام  (Grandma Moses) شناخته مي شود سال هاي زيادي از عمر خود را در روستا به کشاورزي گذراند و  ردپاي زيست روستايي‌اش پيرنگ و ستون همه آثارش است.

اين نقاش کاملاً خودآموخته به خاطر خلق تصاوير ناب از زندگي روستايي مشهور شد و مي توان وي را يکي از مشهورترين هنرمندان مردمي قرن بيستم دانست که تا ۷۰سالگي شناخته‌شده نبود و در دوران کهنسالي به شهرت رسيد.

موسي غالباً به خاطر صحنه هاي فريبنده از زندگي روستايي که تمامي آنها از خاطراتش به عينيت بوم نقاشي بدل مي شود تحسين شده است.

 کارهاي مادربزرگ موسي تا سن ۷۰ سالگي بر هنر سوزن‌دوزي‌ محدود بود که براي دوستان و خانواده‌اش انجام مي‌داد و زماني که به بيماري التهاب مفصل (آرتريت) مبتلا شد،‌ ديگر نگه‌داشتن سوزن برايش دردناک و دشوار بود. اطرافيانش پيشنهاد کردند به جاي سوزن‌دوزي وقتش را بيشتر با نقاشي بگذراند.

موسي اولين اثر خود را در سال ۱۹۱۸ در خانه خود خلق کرد. در سال ۱۹۲۷ با درگذشت همسرش براي رهايي از اندوه بيشتر بر روي نقاشي متمرکز شد.

به‌گفته خودش از آن‌جا که نقاشي‌کشيدن را ساده‌تر از پخت‌وپز کنار اجاق داغ مي‌ديد، عاشق درست‌کردن کارت‌ پستال هاي جشن کريسمس بود که اگر بخت يارش مي شد کسي براي خريد آنها حداکثر۲ يا ۳ دلاري مي‌پرداخت مي کرد.

در نهايت سال ۱۹۳۸ که آثارش را در يک فروشگاه محلي براي فروش گذاشته بود توسط لوئيس کالدور يک مجموعه دار آثار او را کشف کرد و همه آنها بين ۳ تا ۵ دلار را خريد و در سال بعد سال بعد نقاشي هايش در موزه هنرهاي مدرن شهر نيويورک در نمايشگاهي از هنرمندان ناشناخته به نمايش گذاشته شد.

چندين نقاشي‌هاي از روزهاي برفي روستا به موزه هنرمدرن نيويورک راه پيداکرد که با مشتري‌هاي ۶۰هزار دلاري روبرو شد. در سال ۲۰۰۶ يکي از نقاشي هاي وي  به قيمت ۲۰۰هزار دلار فروخته‌شد.

آثار او روايتگر کشاورزي، آيين هاي سنتي و بازي هاي کودکان در فضاهاي روستايي است.نقاشي هاي او که به عنوان يک هنرمند بدوي آمريکايي شناخته شده بود در اواسط دهه ۱۹۴۰ بر روي کارت هاي تبريک تکثير شد تا وي براي مخاطبان گسترده تري معرفي شود.

آنا مري رابرتسون در ۷ سپتامبر ۱۸۶۰ در نيويورک متولد شد و يکي از ۱۰ فرزندي بود که در مزرعه والدينش کار مي کرد. او در ۱۲ سالگي براي کار دريک مزرعه نزديکي محل زندگي خود از خانه خارج شد و در سال ۱۸۸۷ ازدواج کرد و حاصل اين ازدواج ۱۰ فرزند بود که ۵ فرزند وي در نوزادي از دست رفتند.

وي در گفتگو با نيويورک تايمز گفت: «مناظر نقاشي هايم به من الهام مي شوند. من همه چيز را فراموش مي کنم جز همه آن چيزهايي که در گذشته من بوده است رنگ آميزي هايم به نحوي است تا مردم بدانند که ما قبلاً چگونه زندگي مي کرديم.»

وي به خاطر دستاوردهاي هنري خود در سال ۱۹۴۹ برنده جايزه ملي مطبوعات زنان شد و براي دريافت اين جايزه با رئيس جمهور وقت آمريکا هري ترومن ديدار کرد.

موسي در طول کار خود حدود ۱۵۰۰ اثر هنري خلق کرد. نقاشي هاي او هنوز هم امروزه محبوب هستند و نگاهي گذرا به گذشته آمريکا نشان مي دهند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar