نماد آخرین خبر

برای غلبه بر ترس از آسانسور چکار کنیم؟

منبع
ستاره
بروزرسانی
برای غلبه بر ترس از آسانسور چکار کنیم؟

ستاره/  ترس از آسانسور مي‌تواند بر روي کار و روابط اجتماعي افراد تاثير بگذارد. اين حس ترس ممکن است خفيف يا شديد بوده و موجب استرس و اضطراب شود. در اين مقاله به راه‌کارهايي براي مقابله با ترس از آسانسور اشاره خواهيم کرد. 
علت ترس از آسانسور چيست؟
به طور کلي مي‌توان ترس از آسانسور را به شرايط زير نسبت داد. 
تنگناهراسي يا کلاستروفوبيا
کلاستروفوبيا به‌ معناي ترس از محيط‌هاي بسته است. فضاي بسته آسانسور ممکن است باعث بروز واکنش‌هاي مرتبط با تنگناهراسي شود.
گذرهراسي يا آگورافوبيا

در اين بيماري، فرد از موقعيت‌ها و شرايطي که باعث بروز حمله عصبي يا احساس به دام افتادن در او مي‌شود، اجتناب مي‌کند. افراد مبتلا به گذرهراسي معمولا از مکان‌هاي شلوغ دوري مي‌کنند و دچار مشکلاتي مثل ترس از رانندگي مي شوند. بسياري از آنها مشکلي با آسانسور ندارند. با وجود اين، چون وضعيت آسانسور طوري است که فرار از آن مشکل است، اين احتمال وجود دارد که افراد مبتلا به آگورافوبيا از آسانسور استفاده نکنند.
داشتن خاطرۀ بد
افرادي که تجربه گير کردن در آسانسور را دارند، ممکن است دچار هراس از آسانسور شوند. 
روش‌ مقابله با ترس از آسانسور
شما بايد ياد بگيريد که به تدريج و به آرامي با ترس خود از آسانسور روبرو شويد. بدين منظور مي‌توانيد از راه‌کار زير استفاده کنيد. 
۱. تهيه فهرست
ابتدا تمام مراحلي را که شامل سوار شدن به آسانسور مي‌شوند، فهرست کنيد. با اين کار مي‌توانيد به شکلي هدفمند و گام به گام بر ترس خود غلبه کنيد. در فهرست خود موارد زير را بگنجانيد:
رفتن به مکاني جديد و تصميم گيري براي استفاده از آسانسور يا پلکان
فشار دادن دکمه آسانسور و انتظار براي رسيدن آن
بررسي جمعيت داخل آسانسور
قدم گذاشتن به داخل آسانسور
انتخاب طبقه‌اي که مي‌خواهيد برويد
تماشاي باز و بسته شدن درِ آسانسور
۲. تنظيم مجدد فهرست
اکنون ليست مورد نظر خود را بر اساس اولويت‌هاي‌تان دوباره تنظيم کنيد. بدين معنا که در ابتدا کار‌هايي را انجام دهيد که کمتر شما را مي‌ترسانند. براي مثال، احتمالا ترس از فشار دادن دکمه آسانسور کمتر از قدم گذاشتن به داخل آن است. 
۳. تمرين مراحل نوشته شده در فهرست
به تدريج و قدم به قدم مراحل ليست خود را تمرين کنيد. هر کدام از آن مراحل را آنقدر تکرار کنيد تا ترس و اضطراب‌تان کاهش پيدا کند. 
از ترس و اضطراب خود فرار نکنيد. اين کار فقط منجر به تقويت احساس ترس‌تان مي‌شود.
در ابتدا بهتر است از آسانسوري خالي براي تمرين استفاده کنيد تا کمتر دچار حس آشفتگي و اضطراب شويد.
اگر نگران اين هستيد که ممکن است در آسانسور گير کنيد و دچار حمله عصبي شويد، بهتر است به هنگام تمرين با خود آب و کمي خوراکي ببريد.
۴. آسانسور‌هاي مختلف را امتحان کنيد
شايد شما در آسانسور‌هاي شيشه‌اي احساس بهتري داشته باشيد، بنابراين تمرين را با آن‌ها شروع کنيد. سپس به تدريج انواع ديگر آسانسور را امتحان کنيد.
۵. از دوستان خود کمک بگيريد
اگر مي‌ترسيد در ابتدا به تنهايي وارد آسانسور شويد، از يکي از دوستان‌تان بخواهيد تا شما را همراهي کند. پس از مدتي سعي کنيد اين کار را به تنهايي انجام دهيد.
۶. صبور باشيد
توجه داشته باشيد که براي غلبه بر ترس از آسانسور بايد به طور مرتب تمرين کنيد و اين کار زمان خواهد برد. بسته به شدت ترس و ميزان تمرين شما، ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد تا کاملا بر ترس خود غلبه کنيد. هر چه بيشتر تمرين کنيد، احتمالا زودتر نتيجه خواهيد گرفت.

استفاده از تکنيک‌هاي آرميدگي براي درمان ترس از آسانسور
استفاده از تکنيک‌هاي زير مي‌توانند به کاهش ترس شما از آسانسور کمک کنند. 
تکنيک تنفس عميق
در زمان استرس و اضطراب، ممکن است به نفس نفس بيفتيد. تنفس آرام و عميق مي‌تواند به کاهش تاثيرات فيزيکي ترس کمک کند. بدين منظور مراحل زير را دنبال کنيد:
صاف بايستيد و يک دست را روي سينه و دست ديگر را روي شکم‌تان قرار دهيد.
به مدت چهار ثانيه از بيني نفس بکشيد. در اين حالت دست روي شکم بايد بالا آمده و دست روي سينه بي‌حرکت بماند.  
به مدت هفت ثانيه نفس‌تان را نگه داريد. در ثانيه هشتم نفس‌تان را رها کنيد. همان‌طور که نفس‌تان را بيرون مي‌دهيد، دست روي شکم‌تان بايد به آرامي به سمت داخل برود.
تا زماني که به آرامش برسيد، اين کار را انجام دهيد.

استفاده از جملات تأکيدي مثبت
اگر در آسانسور دچار اضطراب شديد، به خود جملاتي از قبيل «من قبلا هم در اين وضعيت بوده‌ام و اتفاقي برايم نيفتاده است» يا «طبق آمار، آسانسور خطري ندارد» را بگوييد.
حواس خود را پرت کنيد
براي مثال سعي کنيد از ۱۰۰ تا صفر را بشماريد. يا با موبايل خود بازي کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره