چه زمان انجام عمل جنسی تجاوز محسوب میشود؟

برترين ها/ در اين مطلب ميخواهيم به اين موضوع بپردازيم که آيا بااينحال که دختران ظاهرا با ميل خود به خانهي فرد متجاوزگر ميرفتند باز هم عمل صورت گرفته تجاوز محسوب ميشود؟
نوشتن آنچه گفته ميشود کاف الف برسر دختران اين سرزمين و دانشجويان دانشگاه تهران آورده (بر اساس آنچه فضاي توييتر را پر کرده است)، عرق سرد شرم بر پيشاني مينشاند.
داستان آشنا و تکراري است. فردي توييت کرده است: «يکي از دانشجويان قديمي دانشگاه تهران با پرسهزني و چشمچراني در فضاي داخلي دانشگاه ميچرخد و با چربزباني دانشجويان دختر جوان را به خانه خود دعوت ميکند. مقاومت بيفايده است و پسر ريزاندام سرانجام به خواسته خود ميرسد. رفتن به خانه همان و باز شدن در کمد پر از نوشيدنيهاي الکلي همان. بعد نوبت به نوشيدن ميرسد و دختر از همه جا بيخبر وقتي به هوش ميآيد، ميبيند کار از کار گذشته و برهنه روي تخت افتاده است...»
بر اساس آنچه کاربران در توييتهاي بيشمار خود نوشتهاند چهرهاي که کاف الف در تمام اين سالها از خود ساخته هم بيترديد در پيش بردن جنايتها و نقشهها بيتاثير نبوده است. راه انداختن و مديريت کردن يک کتابفروشي در راسته خيابان انقلاب و اطراف، پرسه زدن با چهره هنري در تمام مسيرهاي منتهي به دانشگاه تهران، عکس انداختن با برخي مسئولان شهري و دعوت کردن آنها به کتابفروشي و برخي شگردهاي ديگر که خلافکاران سريالي آنها را بسيار خوب بلدند و براي شکار طعمه استفاده ميکنند.
اما در اين مطلب نميخواهيم به بحث تکراري دادخواهي و يا هشتگ بهراه انداختن بپردازيم. با فرض خوشبينانه بر اينکه اين موضوع بهخوبي پيگيري ميشود و آن شيطان بزرگ به نتيجه اعمال خود ميرسد، ميخواهيم به موضوع مهمتري بپردازيم. آنهم پاسخ به اين سوال:
چهزمان انجام عمل جنسي تجاوز محسوب ميشود؟
با توجه به شگردي که قربانيان درباره اين فرد روايت ميکنند، دختران با ميل و اراده خود به خانهي او ميرفتند و مدعياند او بعد از خوراندن نوشيدنيهاي الکلي به قربانيان، هدف شيطاني خود را عملي ميکرد. اما حالا سوالي که در اينجا مطرح ميشود اين است که آيا با اين حال که دختران با ميل خودشان به خانهي او ميرفتند باز هم عمل جنسي صورت گرفته تجاوز محسوب ميشود؟
وقتي کسي از طريق ضرب و جرح يا با خشونت يا از طريق تهديد به اعمال بزهکارانه، فرد ديگري را به نزديکي جنسي يا به انجام يا تحمل عمل جنسي ديگري که از لحاظ اهانت و ساير شرايط قابل مقايسه با نزديکي جنسي باشد وادار کند، اين عمل تجاوز جنسي و آن فرد، متجاوز دانسته ميشود.
همين امر در مواردي که يک نفر از موقعيت عجز و درماندگي فرد ديگري سوءاستفاده کرده و با او نزديکي جنسي يا عملي قابل مقايسه با نزديکي جنسي انجام دهد نيز صدق ميکند. فرد ممکن است بيهوش يا خواب، مست يا تحت تاثير مواد مخدر، بيمار يا مصدوم يا داراي نوعي معلوليت ذهني باشد. همچنين بايد گفت نزديکي فرد بالغ با افراد کم سن و سال و کودکان، حتي اگر با رضايت او باشد، تجاوز محسوب ميشود. تجاوز در تعريفي که داده شد، از نظر جنسيتي هم در مورد پسران خردسال و نوجوان اتفاق ميافتد و هم در دختران و زنان.
مطابق بند ت ماده ۲۲۴ قانون مجازات اسلامي، در واقع هرگاه يکي از طرفين راضي به برقراري رابطه جنسي نبوده و ديگري او را وادار به ارتکاب اين عمل کند تجاوز محسوب ميشود. از اين رو تجاوز جنسي (تجاوز به عنف) در فقه و به تبع آن در قوانين کيفري ايران با تشديد مجازات همراه شده است. در واقع اين عدم رضايت قرباني است که آميزش جنسي را به تجاوز جنسي تبديل ميکند.
اگر اين رضايت با حيله و تقلب بهدست آمده باشد باعث محکوميت مرتکب به تجاوز جنسي ميشود. همانطور که در تبصرهي ۲ ماده ۲۲۴ مقرر شده: هرگاه کسي با زني که راضي به زناي با او نباشد، در حال بيهوشي، خواب يا مستي زنا کند، رفتار او در حکم تجاوز جنسي است. در زنا از طريق اغفال و فريب دادن دختر نابالغ يا از طريق ربايش، تهديد يا ترساندن زن، اگرچه موجب تسليم شدن او شود نيز حکم فوق جاري است».
اما اگر اين حيله و تقلب بهصورتي باشد که به فرض مثال قرباني به خاطر وعدهي ازدواج تن به آميزش جنسي داده باشد و فريب خورده باشد ديگر در قانون ما تجاوز جنسي محسوب نميشود، زيرا بههرحال شخص به ميل خود در رابطه جنسي ايفاي نقش کرده است.
سوالهاي متداول از تجاوز جنسي
آيا تجاوز جنسي بعد از چند سال قابل پيگيري است؟
بله در صورت اثبات قابل رسيدگي ميباشد لذا در صورتيکه اثبات شود (بعيد است قابل اثبات باشد) مجازات اعدام خواهد داشت.
تجاوز به عنف چگونه قابل اثبات است؟
۱. چهار شاهد عادل مرد يا ۳ مرد و ۲ زن که شاهد عيني بوده باشند.
۲. اقرار خود متهم
۳. علم قاضي
اما همه اينرا ميدانيم که غالبا فرد متجاوزگر در برابر ديگران مرتکب جرم نميشود پس احتمال شاهد داشتن فرد قرباني بسيار کم است مگر در موارد خاص. حالا با اين شرايط سوالي که در اينجا مطرح ميشود اين است:
چطور ميشود تجاوز را اثبات کرد؟
دلايل اثبات يک جرم مهمترين و اصليترين مسيري است که قرباني براي احقاق حق خود بايد آن را سپري کند. قانون مجازات اسلامي براي اثبات زنا به اقرار، شهادت و علم قاضي اشاره کرده است. در بحث تجاوز جنسي اقرار متهم بر عليه خود امري بعيد است مگر اينکه اقرار از راههاي قانوني و مشروع کسب نشده باشد که در آن صورت نيز ارزش اثباتي ندارد.
همچنين مجرمين معمولا در برابر ديگران مرتکب جرم نميشوند به خصوص جرمي مانند تجاوز جنسي که بيشتر از جرائم ديگر نيازمند پنهان کاري است، در نتيجه استفاده از شهادت شهود در اين موارد بسيار اندک است.
بنابراين تنها امکاني که براي قرباني باقي ميماند استفاده از علم قاضي ميباشد. در ميان اين ادله نقش علم قاضي بسيار مهم است. قضات ميتوانند با در نظر گرفتن جنبهي خصوصي اين جرم تلاش خود را براي کشف حقيقت بهکار گيرند يا در جهت استفاده بهينه از ساير ادله به آن استناد کنند. علم قاضي از شيوههاي مختلفي ميتواند بهدست آيد:
گزارش اوليه پليس
نظريهي پزشکي قانوني
اظهارات متهم در جلسات متفاوت
روابط قبلي ميان متهم و قرباني و..
ميتواند از مواردي باشد که به حصول علم قاضي کمک ميکند.
نظر شما چيست؟ به نظر شما تا چه اندازه ميشود اين عمل کثيف را اثبات کرد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذاريد.