بخور نخورهای مهم در تغذیه بیش فعالی
نمناک/ اي دي اچ دي نوعي اختلال است که علاوه بر کودکان در بزرگسالان نيز ديده مي شود و درمان آن اهميت ويژه اي دارد ، بخشي از درمان و کنترل، تغذيه بيش فعالي است که بايد جدي گرفته شود.
قوانين مهم در تغذيه بيش فعالي
اختلال اي دي اچ دي يا همان بيش فعالي مسئله اي است که بسياري از والدين براي رفع آن مدام راه حل جستجو مي کنند ، راه حل هايي که بايستي حتما توسط متخصص و پزشک ارائه شود.يکي از اين راه حل ها برنامه غذايي و تغذيه بيش فعالي است که حذف و اضافه کردن برخي موراد به روند طبيعي آن تا حد قابل توجهي کارساز خواهد بود.
در اين بخش از مطالب مربوط به کودک قصد داريم 5 مورد از خرودني هاي مفيد و 5 مورد از خوردني هاي مضر براي افراد بيش فعال را به شما معرفي کنيم.
تغذيه بيش فعالي ،5غذايي که بايد بخوريد و 5 غذايي که بايد از خوردن آنها اجتناب کنيد
برخي مشکلات هستند که اغلب از دوران کودکي شروع مي شوند و در نوجواني و سنين بالا گسترش مي يابد . اين علائم ممکن است شامل موارد زير باشد :
بي قراري و بي تابي زمانيکه نشسته ايد
به راحتي پريشان شدن به واسطه چيزهاي نامربوط و بي اهميت
فراموش کردن فعاليت هاي روزانه
داشتن حالت مود ثابت
عدم داشتن صبر در هر زمينه ايي
اين علائم بالا اکثرا با استفاده از داروها درمان مي شوند که استفاده از اين داروها مي توانند در کاهش و بهبودي اين علائم موثر باشند . با اين حال ، مواد غذايي نيز مي توانند نقش مهمي در مديريت اين علائم داشته باشند . در اين مقالعه از نمناک قصد داريم تا به شما در بهبودي اين علائم توسط رژيم غذايي کمک کنيم . جهت اطلاع بيشتر از اين موضوع ادامه مطلب زير را بخوانيد.
تغذيه بيش فعالي ،مواد غذايي که نبايد بخوريد
1-شکر:
اگر شما از آن دسته از افراد هستيد که از شکر استفاده مي کنيد بايد بدانيد که استفاده از شکر مي تواند منجر به چاقي و ديابت شود .
اگر شما مي خواهيد از علائم بالا رهايي يابيد بايد از خوردن شکر اجتناب کنيد و همچنين شکر مي تواند باعث افزايش قندخون شود که نتيجه آن مبتلا شدن به برخي مشکلات مي باشد . توصيه مي شود که از مقدار کمي شکر استفاده کنيد ، اگر از شکر کمي استفاده کنيد سطح تمرکز شما کاهش مي يابد .
2-گلوتن :
اگر بدن شما به گلوتن حساس باشد خوردن نان ، سيريني و دسر مي تواند بر مغز شما تاثير داشته باشد . پس يک رژيم بامحدوديت گلوتن را امتحان کنيد و ببينيد که بدن شما به گلوتن چگونه واکنش نشان مي دهد .
3-لبنيات :
برخي افراد نيز به لبنيات آلرژي دارند . اگر بدن شما به لبنيات حساسيت دارد ، خوردن لبنيات مي تواند بر روي مغز شما تاثير بگذارد و منجر به علائم بالا در شما شود . پس يک رژيم با محدوديت لبنيات را امتحان کنيد و ببينيد که واکنش بدن شما در اين امر چه خواهد بود .
4-غذاهاي رنگي :
غذاهايي که از رنگ هاي خوراکي در آن استفاده شده است چه براي افرادي که علائم بالا را دارند و چه کساني که علائم بالا را ندارند توصيه مي شود از خوردن آنها اجتناب کنيد چرا که اين مواد غذايي بسيار مضر هستند و مي توانند سلامتي را به خطر بيندازند .
5-مکمل هاي مصنوعي :
شيريني هاي مصنوعي بسياري از علائم سلامتي را به مرور زمان از بين مي برند . همچنين تحقيقات نشان داده اند که شيرين کننده هاي مصنوعي - شيميايي مي توانند در فيزيولوژي تاثيربگذارند که اين منجر به آسيب رساندن به مغز مي شود بنابراين از اين شيريني هاي مصنوعي - شيميايي بايد خودداري نماييد .
تغذيه بيش فعالي موادغذايي که بايد از آن ها استفاده نماييد
1-غذاهايي که حاوي امگا 3 هستند :
سعي کنيد از چربي هاي خوب و سالم مانند امگا 3 استفاده کنيد تا بدن و ذهن سالمي داشته باشيد و اين چربي ها براي بدن ضروري هستند . مطالعات نشان داده اند که استفاده از امگا 3 مي تواند در بهبودي حافظه موثر باشد .
مواد غذايي مانند آووکادو ، گردو و سبزيجات که تعدادي از مواد غذايي هستند که حاوي امگا 3 هستند و مي توانند براي سلامتي مفيد باشند . سعي کنيد ميزان چربي هاي مضر را تا حد امکان کاهش دهيد چرا که ممکن است سلامتي شما را به خطر بيندازند که در غذاهاي فست فود يافت مي شوند .
2-غذاهاي غني از آهن :
با توجه به مطالعاتي که در سال 2004 صورت گرفت ، کمبود آهن مي تواند منجر به علائمي که در ابتداي مقاله به شما گفتيم مي شود . پس مواد غذايي که حاوي آهن مي باشند را به رژيم غذايي خود اضافه کنيد تا سالم تر بمانيد وبرخي از اين مواد غذايي عبارتند از اسفناج ، عدس ، کنجد و ...
3-غذاهاي غني از پروتئين
پروتئين ها توانايي افزايش تمرکز و بالانس کردن سطح قند خون را دارند .همچنين به مغز نيز کمک مي کند و به نحوي در عملکرد آن موثر است . بنابراين از غذاهايي چون عدس ، لوبيا ،سبزيجات به رژيم غذايي خود اضافه کنيد تا ميزان پروتئين بدنتان تامين شود .
4-غذاهاي پروبيوتيک :
خوردن غذاهاي پروبيوتيک بر سلامت مغز و روده بسيار موثر هستند . اگر شما در روده دچار مشکل شده ايد توصيه مي شود از غذاهاي پروبيوتيک در رژيم غذايي خود اضافه کنيد .
5-غذاهاي حاوي ويتامين B
استفاده از ويتامين B در کاهش علائمي که در ابتداي اين مقاله به شما بيان کرديم بسيار موثر هستند . اين ويتامين ها ميزان متابوليسم کربوهيدرات را تنظيم مي کنند و در عملکرد سيتسم عصبي موثر خواهند بود . بينابراين استفاده از غذاهاي حاوي نخود فرنگي ، حبوبات ، اسفناج در رژيم غذايي خود اضافه کنيد