رکورددار شنا با دستان بسته بانوان: رکوردم را به ۷۳۰۴ شهید زن هدیه کردم
ايمنا/ بانويي ۳۵ ساله متأهل و داراي دو فرزند که کارشناسي رشته حسابداري دارد از حدود ۱۰ سالگي ورزش شنا را آغاز کرده و توانسته از همان ابتدا توجه مربيان را به توان خود جلب کند.
"اکرم کناري" در سن ۱۸ سالگي توانست مدرک نجات غريقي، مربيگري شنا، مربيگري آب درماني، واترپلو و همه زيرمجموعههاي ورزشهاي آبي را که به کلاسهاي آموزش آن دسترسي داشت کسب کند.
وي در ادامه توانست مدرک مدرسي نجات غريقي را کسب کرده و پس از آن به عنوان مدرس شنا مشغول تدريس شد و نخستين بانوي نجات غريق و مربي شهر اميديه شد.
او توانسته است رکورد ۱۷۵ دقيقه شنا با دستان بسته را به نام خود ثبت کند و بهمن ماه سال ۹۸ نيز در ادامه شگفتي سازي هايش توانست رکورد ۷۳۰۴ متر شنا با دستان بسته را به نام خود ثبت کند تا حس انگيزه را در بانوان ايران زمين زنده کند. در ادامه گفتگوي خبرنگار ايمنا با اين بانوي موفق ورزشکار را ميخوانيد:
چه عاملي اکرم کناري را به سمت ورزش شنا ترغيب کرد؟
از آنجايي که برادران من شناگر بودند و تابستانها با اشتياق از شنا کردن و استخر رفتن تعريف ميکردند آرزو داشتم به استخر بروم تا اينکه استخر بانوان در شهر ما افتتاح شد و بين اولين افرادي بودم که به آنجا رفتم. اولين بار که وارد استخر شدم فکر ميکردم تمام دنيا براي من است و به آرزوهايم رسيدهام و اصلاً احساس ترس نداشتم.
آيا شاغل بودن نتوانست از پيشرفتتان جلوگيري کند؟
تأهل و فرزند داشتن را به اشتغال اضافه ميکنم؛ اشتغال داشتن نشانه پيشرفت من بود و نميتوان گفت جلوي پيشرفت من را گرفت يا ميتوانست بگيرد. پيشرفت يعني اينکه فرد بتواند از همه ابعاد شخصيتي خود به بهترين نحو استفاده کند و من نيز هميشه در تلاش بودم تا اين امر را به همگان اثبات کنم.
"مادرِ قهرمان" بودن چه حسي دارد؟
به نظرم مادران تواناييهاي عجيب و خاصي دارند. وقتي مادر چند ساعت بي خوابي را ميتواند تحمل کند و به راحتي براي آسايش فرزند خود روزهاي سختي را طي کند و از خود گذشتگي داشته باشد، حتماً تواناييهاي زيادي دارد و کارهاي بزرگي ميتواند انجام دهد.
در به موفقيت رسيدن فرد عوامل زيادي دخيل هستند. به نظرم از مهمترين عوامل ميتوان به اميدواري و توکل به خدا اشاره کرد؛ من پذيرفتم زندگي آسان نيست و بايد هميشه در تلاش بود؛ هيچ موقع راحت طلب نبودم.
در مسير کسب موفقيت آيا کساني بودهاند که درصدد منصرف کردن شما باشند؟
مطمئناً يکي از دلايل موفقيتم همراهي خانواده مخصوصاً همسرم بود که در همه شرايط کنارم بوده و هميشه حمايتم کرده است. قبل از اينکه رکورد ثبت کنم و بعد از آن خيليها ميگفتند رکورد ثبت کردن براي تو فايدهاي ندارد. جالب اينکه بسياري از افرادي که اين را ميگفتند از مسئولين ورزشي کشور بودند که براي حمايت ثبت رکورد به آنها مراجعه ميکردم با دلسردي با اين موضوع برخورد ميکردند البته اين موضوعات روي من تأثيري نداشت.
آيا ارگان خاصي براي ثبت رکورد حامي شما بوده است؟
۱۲ سال است که به عنوان نيروي پيمانکار در شرکت گاز مشغول کار هستم و به واسطه همين موضوع وزارت نفت و شرکت ملي گاز براي ثبت رکورد شرايط را فراهم کرده و از من حمايت کردند.
به جز وزارت نفت و شرکت ملي گاز هيچکدام از نهادهاي ورزشي و غير ورزشي با اينکه به آنها اعلام کرده بوديم و در جريان بودند، از من حمايت نکردند. قبل از ثبت رکورد که اصلاً حمايتي نشد و بعد از آن نيز فقط در حد يک عکس يادگاري و يک لوح تقدير بوده است.
چه چيزي باعث شد تا رکورد ۱۷۵ دقيقه شناي با دستان بسته را براي گراميداشت ياد شهداي غواص به ثبت برسانيد؟
وقتي تصميم گرفتم رکوردم را ثبت کنم با خانم مهناز کريمي از رکورد داران خوزستان صحبت و مشورت کردم و توانستم از راهنماييهاي وي کمال بهره را ببرم. شنا را در مسافتهاي مختلف و زمانهاي مختلف تمرين ميکرديم ولي بهترين زمان روي ۱۷۵ دقيقه ثبت ميشد.
پس از چندين مرتبه که رکورد روي عدد ۱۷۵ دقيقه ماند خانم کريمي به من گفت ميدانستي ۱۷۵ شهيد غواص داشتيم که با دستهاي بسته شهيد شده بودند؟ من تا آن زمان اطلاع زيادي نداشتم و کنجکاو شدم. در فضاي مجازي جستوجو کردم و تحت تأثير قرار گرفتم.
شکل شناي من با دست بسته بود و زمان تمرين من نيز ۱۷۵ دقيقه بود که همه چيز براي من مانند علامت سوال بود تا اينکه وقتي زندگي نامه شهداي غواص را خواندم، تصميم گرفتم اين رکورد با اين فرم و در اين زمان را براي گراميداشت ياد شهداي غواص به ثبت برسانم.
شما رکورد ديگري نيز به ثبت رساندهايد و آيا تفکر خاصي پشت اين ثبت رکورد بوده است؟
رکورد ديگري که ثبت کردهام؛ ۷۳۰۴ متر شنا با دستهاي بسته بود که در بهمن ماه سال گذشته ثبت شد. متراژ آن را به نيت ۷۳۰۴ شهيد زن تعيين کردم و علاقه داشتم که ياد و خاطره آنها اينگونه گرامي داشته شود.
رکورد ۷۳۰۴ متر شنا با دستان بسته نزديک به روز زن و روز ولادت حضرت فاطمه ثبت شد و علاقه داشتم به نحوي براي بانوان هم کاري انجام داده باشم و اين رکورد من تنها ثبت رکورد نباشد و هدفي را پشت آن داشتم که خدا را شکر به آن رسيدم.
با توجه به اينکه شما ساکن استان خوزستان هستيد آيا حمايتهاي مسئولان از ورزش اين استان جنوبي در حد و اندازه کافي است؟
مردم خوزستان در روزهاي سخت جنگ همان مردمان بي ادعا بودند که عيار خود را نشان دادند و در اين روزهاي سخت منتظرند مسئولين ما ادعاي خود را به عمل برسانند.
آيا تا کنون خستگي باعث شده که بخواهيد ورزش را کنار بگذاريد؟
خسته ميشوم؛ ولي اصلاً به اينکه بخواهم کنار بکشم فکر نميکنم. برخي اوقات اطرافيان به من ميگويند تو خستگي ناپذيري، ولي من هم خسته ميشوم و اتفاقاً از همه آنهايي که ميشناسم بيشتر خسته ميشوم؛ تفاوت من اينجاست که از خسته شدن فرار نميکنم و نگران آن نيستم. چون فرد در آسايش و راحتي کامل هيچ وقت خودش را پيدا نميکند.
صحبت آخر شما با بانوان ايراني چيست؟
يکي از اهدافم در ثبت رکورد آن هم رکوردهايي در اين حجم مطمئناً اين بود که براي بانوان و دختران کشورم ايجاد انگيزه کنم. بانوان کشورم نبايد تواناييهاي خود را فراموش کنند و از آنها ميخواهم هميشه به دنبال اثبات تواناييهاي خود باشند و آرزوهاي خود را رها نکنند.
معتقدم به تعداد تک تک بانواني که در خانههايشان خود را وقف زندگي خود و همسر و فرزندان و زندگي مشترکشان ميکنند، استعداد وجود دارد که بايد شکوفا شود.
معتقدم فرزندان ما چيزي نميشوند که ما ميخواهيم. چيزي ميشوند که ما هستيم. پس بهتر است ما تلاشگر قوي و پر توان باشيم تا فرزندان ما قوي باشند و الگو بردارند. چه الگويي بهتر از مادر؟
گفت و گو از: بهنام عبدلي