چطور به شوهرم بگویم که خرجیام را بیشتر کند؟

خراسان/ شوهرم يک کارمند ساده است که حداکثر 3 ميليون در ماه درآمد دارد. ماهي يک ميليون تومان هم فقط اجاره ميدهيم اما من هم آرزوهايي براي خودم دارم و با ماهي 300 يا 400 تومان، نميتوانم چيزهايي را که دوست دارم براي خودم و خانهمان بخرم. چطور به شوهرم بگويم که خرجيام را بيشتر کند؟
پاسخ
اين روزها فشار اقتصادي و درآمدي که شايد کفاف هزينههاي جاري و اوليه زندگي را هم ندهد، گريبان عدهاي از مردم را گرفته است. برخورد با اين مشکل در خانوادهها ميتواند با يکديگر متفاوت باشد. عدهاي کارشان به مشاجره و اختلاف جدي با هم ميرسد و برخي هم مديريت هزينهها را که گرچه کار سادهاي هم نيست ، انتخاب ميکنند. چند توصيه به شما دارم.
راهکاري براي درآمدزايي نداريد؟
در اين روزهاي کرونايي، بازار کسب و کارهاي خانگي به خصوص آنهايي که در شبکههاي اجتماعي و فضاي مجازي تبليغ ميکنند، کمي رونق گرفته است. يک بررسي داشته باشيد و ببينيد بر اساس مهارتهايي که داريد مثلا در خياطي، نقاشي و ... آيا راهکاري براي درآمدزايي پيدا ميکنيد يا نه؟ شايد از اين طريق بتوانيد هم به زندگي مشترکتان کمک کنيد و هم خودتان درآمد کسب کنيد.
درخواست خرجي بيشتر نکنيد
شوهرتان با سه ميليون درآمد در ماه که يک سوم آن ،براي اجاره مي رود و مبلغي هم براي قبضها و خرجهاي اوليه، به نظر ميرسد که توانايي اضافه کردن خرجيتان را نداشته باشد. شما بايد در اين روزها، شوهرتان را درک کنيد. در پيامکتان گفتهايد که نميتوانم چيزهايي را که دوست دارم براي خودم و خانهمان بخرم. به نظر ميرسد که شما با اصول مديريت هزينهها در شرايط خاص، آشنايي نداريد.
اين 3 هنر اقتصادي را ياد بگيريد
در جامعه ما گرچه بار اصلي مديريت اقتصادي خانواده بر عهده مرد است اما بانوي خانه هم دست کمي از همسرش ندارد و با هنر مديريت اقتصادي ميتواند از فشار و نگرانيها کم کند.
1- برنامهريزي: هنر اول براي مديريت هزينههاي زندگي، برنامهريزي است که مجموعهاي از پيشبينيهاي مالي محسوب ميشود که فرد را براي داشتن يک زندگي با آسايش در آينده دور و نزديک آماده ميکند. در اين برنامهريزي بايد با توجه به وضعيت اقتصادي خانواده، اهداف زندگي خود را مشخص کنيد.
2- بودجهبندي: هنر دوم براي مديريت هزينههاي زندگي، بودجهبندي است. با يک بودجهبندي درست و اصولي متوجه دخلوخرج ميشويد و ميتوانيد خرجها را تا حدي کنترل کنيد. در حقيقت کسي که برنامهريزي دارد، اهدافش را ميداند و براي آنها بودجهبندي ميکند، هيچگاه دچار بينظمي نميشود. با بودجهبندي و عمل به آن است که ميتوان همه نيازهاي ضروري و غيرضروري را در دراز مدت به دست آورد.
3- پسانداز: هنر سوم پس انداز کردن است. فرقي ندارد کم درآمد يا پر درآمد باشيد اگر فرد آيندهنگري باشيد به طور قطع براي مديريت شرايط اقتصاديتان پسانداز خواهيد داشت تا در روز مبادا به کار آيد. مهم نيست حتي اگر ميزان پس انداز کم باشد، مهم اين است که قطره قطره جمع گردد، وانگهي دريا شود.
درگير چشموهم چشمي نشويد
نکته مهم در امور اقتصادي زندگي، بهره بردن از قناعت و صرفهجويي و چشموهمچشمي نداشتن است. بعضيها خواسته شان از زندگي را با افراد بسيار داراتر از خود مقايسه ميکنند که ضربه زنندهترين و بدترين کار ممکن است. تبليغات و بازار رنگارنگ اين روزها متاسفانه از بيشتر مردم فقط مصرف کننده ساخته است. خريد کالاهايي که يا اصلا ضروري نيست يا با اندکي مصرف کنار گذاشته ميشود از لوازم منزل گرفته تا لباس و اسباببازي و لوازم آرايشي و ... در اين دسته از اشتباهات است. عدهاي هم از اين که توانايي خريد غير لازمها را ندارند، افسرده و غمگين ميشوند! مطمئن باشيد که با تدبير مناسب ميتوان فهرستي از غير ضروريها را حذف کرد. شايد بعد از بررسي اين موارد، به اين نتيجه برسيد که به خرجي بيشتر نيازي نخواهيد داشت.
نويسنده : فريبا البرز | مشاوره خانواده