نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

رایج ‌ترین اشتباهات در زندگی پسا طلاق و آمار طلاق کشور

منبع
خراسان
بروزرسانی
رایج ‌ترین اشتباهات در زندگی پسا طلاق و آمار طلاق کشور

خراسان/ نکاتي درباره مديريت زندگي بعد از جدايي به بهانه اين‌ که در 5 ماه ابتدايي امسال بيش از 34 هزار فقره طلاق ثبت شده است. 
وقتي درخصوص آسيب‌هاي اجتماعي صحبت مي‌کنيم موارد فراواني هستند که به ذهن‌مان خطور مي کنند، از اعتياد به مواد مخدر گرفته تا بيکاري، بي‌بند و باري، حاشيه‌نشيني، فضاي‌مجازي و البته طلاق. سخنگوي سازمان ثبت احوال کشور به تازگي اعلام کرده: «از ابتداي فروردين تا پايان مرداد امسال، ۳۴ هزار و ۴۵۷ فقره طلاق در پايگاه اطلاعات جمعيتي سازمان ثبت‌ احوال کشور ثبت شده است. همچنين ميانگين سن زن و شوهر در زمان وقوع طلاق به ترتيب 6/32 و 4/37 و ميانگين طول مدت ازدواج در طلاق‌هاي ثبت شده نيز در اين مدت ۱۰سال بوده است.»(منبع خبر: خبرآنلاين). به همين بهانه و در ادامه، توصيه‌هايي داريم به افرادي که متاسفانه اين تصميم تلخ را مي‌گيرند اما بعدها بايد به فکر ساختن زندگي‌شان از نو باشند چون زندگي همچنان در جريان خواهد بود.

    بايد فکري به حال آسيب‌هاي طلاق شود
به ‌رغم اين که هيچ فردي را نمي‌توان پيدا کرد که با هدف طلاق ازدواج کند اما متاسفانه آمار طلاق و وضعيت طلاق به دليل نبود آموزش‌ها و آمادگي‌هاي لازم قبل از ازدواج و البته مراقب نبودن از رابطه زن وشوهري نگران کننده است. به نظر مي‌رسد اگر در اين خصوص فکري نشود، شرايط وخيم‌تر نيز خواهد شد. طلاق به دلايل مختلف اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و ... اتفاق مي افتد و عوارض فردي و اجتماعي  دارد که مي تواند بر کيفيت زندگي فردي و اجتماعي فرد تاثير بگذارد و ميزان رضايت فرد از زندگي را تحت الشعاع قرار دهد. افزايش خانواده‌هاي بي سرپرست و بدسرپرست، افزايش  تعداد کودکان ناشي از پديده طلاق، افزايش مشکلات و اختلالات روان شناختي و ... تنها نمونه‌هايي از اين عوارض هستند.
   6 اشتباه افرادي که طلاق گرفته‌اند

با توجه به آسيب‌هايي که مطرح شد، مي‌طلبد در خصوص آن‌ها و مديريت زندگي پس از طلاق چند جمله‌اي را برايتان بيان کنيم.
طلاق را نمي‌پذيريد
معمولا در ابتداي هر سوگ و از دست دادني، انکار سراغ‌مان مي‌آيد و با نپذيرفتن و گاهي کوچک شمردن اين پديده سعي مي‌کنيم از مسائل ناشي از طلاق فرار کنيم. به عبارتي نمي‌خواهيم آن را بپذيريم و اين رفتارمان به اين علت است که ما انسان‌ها عادت داريم از ترس‌هايمان فرار کنيم و از درد گريزان هستيم، پذيرش ما را با آن درد و ترس مواجه مي‌کند، باور کنيم و با طلاق زندگي کنيم. با طلاق قرار بر اين نيست که ما گذشته را فراموش کنيم چون گذشته قابل فراموش شدن نيست و قرار بر اين است که با تمام آن هيجانات منفي به زندگي ادامه دهيم. خودمان را آماده کنيم براي سختي‌هاي زندگي و اين تغيير.
 وارد رابطه اشتباهي مي‌شويد
بعد از طلاق، به طور طبيعي زخم‌هايي را با خود حمل مي کنيم و به خصوص با تنهايي مواجه مي‌شويم بنابراين به دنبال تسکين خواهيم رفت. گاهي با اين زخم‌ها به دنبال فرد و رابطه‌اي جديد مي‌رويم تا با آن رابطه، مشکلات خودمان را فراموش يا از ديدگاه خودمان، حل کنيم. اين اشتباه بزرگ ممنوع است. حواس‌مان باشد به محض خروج از رابطه زن و شوهري، دست به دامان رابطه‌اي جديد نشويم. حداقل بايد 2 يا 3 ماه از طلاق بگذرد و در اين فرصت بايد به تصميم‌مان و رفتارهاي اشتباه‌مان بيشتر فکر کنيم.
 احساسات‌تان را نمي‌شناسيد
جدايي با خيل عظيم هيجانات منفي همراه است. احساس پشيماني، خود مقصرسازي، بي ارزشي، تنهايي، پوچي و کمبودهاي عاطفي و هيجاني، از جمله احساساتي است که سراغ‌مان مي‌آيد و ممکن است اگر ما از آن‌ها آگاه نباشيم ما را دچار مشکلات روان شناختي کند. در اين صورت، خيلي زود افسردگي، استرس، ترس و ... هم به سراغ‌مان خواهد آمد.
 براي آينده برنامه‌ريزي نمي‌کنيد
حواس‌مان باشد که زندگي پر از دردسر است و قرار نيست بعد از طلاق از حرکت بايستد! پس زندگي بعد از جدايي نيز ادامه دارد و منتظر ما نخواهد ماند. بعد از طلاق در خصوص نوع زندگي، تامين هزينه‌هاي زندگي، شغل، ارتباط با اعضاي خانواده و ... برنامه‌ريزي کنيد. اين بدان معني است که بدانيد با طلاق زندگي روزانه شما دستخوش تغيير و تحول مي شود و اين تغيير نيازمند آمادگي و برنامه‌ريزي است‌ تا آينده بهتري براي خودتان رقم بزنيد.
 در صورت نياز با همسر سابق‌تان توافق نمي‌کنيد
در صورت طلاق و اين‌ که ممکن است شما فرزنداني داشته باشيد، نياز به توافقاتي است. ما حق نداريم فرزندان‌مان را از نعمت ديدار پدر و مادر محروم کنيم. در اين خصوص بايد با هماهنگي همسر سابق و فرزندان‌تان به توافق برسيد تا با در نظر گرفتن چارچوب‌ها و حريم‌ها، زمينه را براي اين مهم آماده و مهيا کنيد. در بسياري از مواقع فرزندان مورد بي توجهي قرار مي گيرند و بزرگ‌ترين گروهي که از طلاق صدمه و آسيب مي‌بينند، آن‌ها هستند، همان‌‌ها که در آينده ازدواج خواهند کرد، پدر و مادر خواهند شد و ... .
 هوشمندانه رفتار نمي‌کنيد
بعد از قطعي شدن جدايي به خصوص در اوايل روزهاي جدا شدن از همسر، حواس‌تان باشد که هوشمندانه رفتار کنيد و از مشاوران متخصص در اين حوزه کمک بگيريد تا گام به گام در پذيرش طلاق به شما کمک شود. پذيرشي که شما را به سوي داشتن آينده بهتر رهنمون مي‌کند.
نويسنده : دکتر هادي غلام‌محمدي | مشاور خانواده و استاد دانشگاه

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar