نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

کدام زوج‌ها عکس دونفره در پروفایل خود می‌گذارند؟ و چرا؟

منبع
سواد زندگي
بروزرسانی

سواد زندگي/ قطعاً تاکنون پيش آمده که حين گشت و گذار در شبکه‌هاي اجتماعي به تصوير پروفايل دونفره يکي از دوستان خود با همسرش برخورده باشيد. امروزه اين موضوع تبديل به يکي از مسائل چالشي دنياي تکنولوژيک و همچنين زندگي خصوصي افراد شده است. درحالي‌که از ديد بسياري از کاربران ممکن است عکس‌هاي دوتايي در پرفايل شبکه‌هاي اجتماعي کاملاً عادي باشد، عده‌اي ديگر قادر به درک چرايي انجام اين کار نيستند. 
اگر شما تا به حال اين کار را نکرده‌ايد شايد تعجب کنيد که چرا مردم عکس دونفره را براي پروفايل خود انتخاب مي‌کنند، اما انجام اين کار نتايج مثبتي را براي آن شخص و رابطه‌اش ايجاد مي‌کند که در اين درس بر اساس مطالعات محققان آن را بررسي مي‌کنيم.
بر اساس نتايج مطالعات کوري گروکر و جنگل آماندا ال از محققان روانشناسي اجتماعي دانشگاه پيتسبرگ آمريکا، استفاده از تصاوير دونفره براي نمايه پروفايل شبکه‌هاي اجتماعي که اغلب توسط زوج‌ها صورت مي‌گيرد درواقع بيان نمايشي اين عبارت است که: "من عضو يک رابطه هستم". بدين ترتيب هر تصويري که حضور شريک زندگي را نيز در خود جاي داده باشد، احساسات منحصربه‌فرد افراد را در رابطه عاطفي آن‌ها نشان مي‌دهد و همين‌طور پيامي مهم براي رقباي احتمالي است. اما آيا انتخاب عکس‌هاي مشترک به اين منظور کار درستي است و يا نه؟

چه‌کساني از عکس‌هاي دوتايي براي پروفايل استفاده مي‌کنند؟
مبحثي در روانشناسي به نام "نمايش‌هاي دوتايي" وجود دارد که نه‌تنها نسبتاً رايج است بلکه به‌خوبي تمايل موردنظر را نيز تفسير خواهد کرد. در مطالعات انجام‌شده مشخص شد که تنها شبکه اجتماعي فيس‌بوک، 29 درصد از کاربران از تصاوير دونفره با همسر خود براي نمايه پروفايل استفاده کرده‌اند. حداقل 70 درصد از اکانت‌ها نيز مجهز به جملات نمايش دوتايي نظير "در رابطه" يا "متأهل" هستند. علاوه بر اين بخش قابل توجهي از کاربران در 15 درصد از به روز رساني‌هاي اخير خود در فيس‌بوک به شريک رابطه عاشقانه‌شان اشاره‌کرده‌اند.

اما چه کساني بيشتر از عکس‌هايي دوتايي استفاده مي‌کنند؟ نتايج مطالعات نشان مي‌دهد، آمار به نفع افرادي است که 
1-  از زندگي و روابط عاشقانه خود بسيار راضي يا به آن متعهد هستند. اين افراد به‌احتمال‌زياد عکس‌هاي دوتايي خود و همسرشان را در پروفايل مي‌گذارند يا روابط خوب و متعهدانه‌شان را از طريق ديگري ازجمله status در شبکه‌هاي اجتماعي نشان مي‌دهند. 
2-  افرادي که ازنظر احساسي بسيار عاشق شريک زندگي خود هستند يا نسبت به هر رابطه ديگر او حسادت مي‌کنند نيز از احتمالاً از ارسال وضعيت خود با شريک زندگي‌شان استقبال مي‌کنند. به عبارت ساده عکس‌هاي دونفره از اوقات مختلف خود به شبکه ارسال مي‌کنند. مثل غذا خوردن، تفريح و گردش، سفر، خريد و...
3-  همين موضوع در مورد کساني که دچار اضطراب جدايي يا دلبستگي شديد هستند هم صدق مي‌کند. گاهي اوقات ترس از طرد شدن يا جدايي باعث مي‌شود که فرد مرتباً از عکس و تصاوير دونفره در شبکه‌هاي اجتماعي استفاده کند.
 در مقابل افرادي که وابستگي اجتماعي، مالي و عاطفي چنداني به ديگران ندارند، معمولاً علاقه را خود به شريک زندگي از چنين مسيرهايي به معرض نمايش نمي گذارند.
4- البته تأکيد بر وضعيت عاشقانه به‌صورت آنلاين مي‌تواند با توجه به احساس فرد در اوقات مختلف تغيير کند. برخيافراد در روزهايي کهدر مورد احساسات همسرشان نسبت به خود احساس ناامني مي‌کنند يا در روزهايي کهازرابطه خود رضايت بيشتري دارند، اطلاعات مربوط به رابطه‌شان را در شبکه‌هاي اجتماعي ارسال مي‌کنند.


دلايل نمايش تصاوير دونفره زن‌وشوهري چيست؟
دلايل اشتراک‌گذاري تصاوير دونفره زن‌وشوهري را خصوصاً در قالب نمايه پروفايل شبکه‌هاي اجتماعي که براي همه قابل‌مشاهده است، نمي‌توان تک‌بعدي يا به‌صورت صفر و يکي تفسير کرد.
برخي مطالعات نشان مي‌دهند که اين نمايش‌ها بيانگر تعداد افراد درگير در روابط واقعاً عاشقانه است. افراد غالباً در روابط عاطفي، شريک زندگي خود را بخشي از وجود خود مي‌پندارند و با استفاده و نمايش عکس‌هاي دونفره با همسر خود بر اين در هم تنيدگي عاطفي و احساسي تأکيد مي‌کنند.
نتايج نظرسنجي از 236 کاربر بزرگ‌سال فيس‌بوک که درگير زندگي عاشقانه بودند، از اين ايده پشتيباني مي‌کند. اين محققان دريافتند که افراد - به‌ويژه کساني که از روابط خود بسيار راضي هستند - تا حدودي از عکس‌ها و تصاوير دوتايي استفاده مي‌کنند زيرا آن‌ها شريک زندگي خود را بخشي از هويت وجودي خود مي‌دانند.
محققان همچنين دريافته‌اند دليل ديگري که برخي از افراد در پروفايل‌هاي شبکه‌هاي اجتماعي خود بر وجود شريک زندگي و رابطه عاطفي تأکيددارند به خاطر افزايش عزت‌نفس است، زيرا آگاهي ديگران از رابطه عاطفي فرد عزت نفس را در آنها تقويت مي کند .درواقع افراد داراي اضطراب با نشان دادن رابطه عاطفي‌شان به ديگران در شبکه‌هاي اجتماعي احساس خوبي در مورد خود کسب مي‌کنند


ديگران اين نمايش‌ها را چگونه تفسير مي‌کنند؟
جالب اينجاست که تصاوير پروفايل‌ها و پست‌ها در بازديدکنندگان شبکه‌هاي اجتماعي، برداشتهاي نسبتاً دقيقي نسبت به دارنده پروفايل ايجاد مي‌کنند.
در آزمايش‌ها، محققان پروفايل‌هاي شبکه‌هاي اجتماعي را طوري دست‌کاري کردند تا بتوانند پيامدهاي عکس‌ها و تصاوير را در بازديدکنندگان بررسي کنند.
وجود عکس‌هاي زوجين و استفاده از تصاوير دوتايي ديگر باعث مي‌شود که بازديدکنندگان صاحب نمايه را فردي دوست پسند و داراي رابطه اي رضايت بخش و متعهدانه احساس کنند.
اين نمايش‌هاي دوتايي نه‌تنهاوجود تعهد را در رابطه نشان مي‌دهند، بلکه حاکي از آن استکه بعيداست صاحب نمايه پذيراي رابطه عاشقانها فراد ديگر باشد.اين مي‌تواند ديگران را از تلاش براي نزديک شدن به صاحب نمايه منصرف کند و از روابط محافظت کند.

توصيه‌هايي براي اشتراک‌گذاري تصاوير دونفره در پروفايل
اگر قرار است تصوير دونفره‌اي از خود و همسر يا شريک زندگي‌تان را در پروفايل به اشتراک بگذاريد توجه به چند نکته باعث مي‌شود که بعداً با مشکل مواجه نشويد:

- با همسر خود مشورت کنيد و نظر او را بپرسيد. هرگونه تصميم‌گيري به‌تنهايي مي‌تواند منجر به ناديده گرفتن حق‌وحقوق طرف مقابل و ايجاد ناراحتي شود
- هدف خود از به اشتراک‌گذاري عکس‌هاي مشترک براي خود و شريکتان باصداقت کامل مشخص کنيد
- اگر با انتشار تصاوير دونفره قصد داريد از خود و رابطه‌تان در فضاي مجازي محافظت کنيد يا براي ديگران حدومرز عاطفي را تعيين کنيد، بهتر است نخست با همسر و شريک خود کفت و گويي صادقانه داشته باشيد تا مطمئن شويد که مشکلي در رابطه عاطفي شما وجود ندارد و هردو به اين محافظت و حدومرز رضايت داريد.
- مزايا و معايب اشتراک‌گذاري تصوير دونفره را در درازمدت براي خود و شريکتان بررسي کنيد و در صورت بروز چالش‌هاي زمينه‌اي در سطح رابطه، در رويکردهاي خود تجديدنظر کنيد.

چند توصيه عمومي براي اشتراک‌گذاري تصاوير در شبکه‌هاي اجتماعي

تصاوير ديگران را بدون اجازه به اشتراک نگذاريد
هنگامي‌که سخن از به اشتراک‌گذاري تصاوير در شبکه‌هاي اجتماعي سخن به ميان مي‌آيد، افراد بسيار سخت‌گير مي‌شوند. وقتي شما نمي‌خواهيد يک دوست يا يکي از اعضاي خانواده، بدون اجازه شما، عکسي از شمارا به اشتراک بگذارد، پس چرا بايد اين کار را بکنيد؟ راشل ساسمن، يک درمانگر و متخصص در اين زمينه اين‌طور توضيح مي‌دهد که درحالي‌که شما ممکن است ارسال يک عکس را مسئله مهمي نپنداريد، اما براي ديگري ممکن است ناراحت‌کننده باشد. او مي‌گويد فقط کافي است قبل از به اشتراک گذاشتن از آن‌ها، بپرسيد و سپس عکس را به اشتراک گذاشته و تگ کنيد.

وقتي عصباني هستيد سراغ شبکه‌هاي اجتماعي نرويد
شبکه‌هاي اجتماعي هرگز نبايد براي آزار و اذيت ديگران مورداستفاده قرار گيرند؛ ارسال نظرات شرورانه و تندوتيز نه‌فقط به خاطر مضر بودن، مسئله است، بلکه باعث بدنامي و بي‌اعتبار شدن شما نيز خواهد شد. آيا واقعاً مي‌خواهيد تمام دنيا بداند که شريک زندگي‌تان شمارا فريب داده است؟ شبکه‌هاي اجتماعي را به‌عنوان ابزاري براي گسترش خوبي‌ها استفاده کنيد و اگر ناراحت هستيد تلفن همراه، رايانه، و يا تبلت خود را خاموش کرده و عصبانيت خود را به شيوه ديگري خالي کنيد. با رعايت اين نکته، هنگام عصبانيت در شبکه‌هاي اجتماعي ايمن خواهيد ماند.

قبل از ارسال دوباره نگاه کنيد
هميشه براي انتشار و به اشتراک گذاشتن تصاوير يک جشن يا مهماني فرصت هست اما اگر عجولانه عکسي را منتشر کنيد ممکن است کساني را که دعوت نکرده‌ايد آزرده‌خاطر کنيد. پس در تمام اوقات قبل از انتشار يک عکس يک‌بار ديگر به آن نگاه کنيد و از خود بپرسيد آيا کسي از ديدن آن ناراحت نمي‌شود؟ «هميشه، هميشه، هميشه به کاري که انجام مي‌دهيد فکر کنيد».
استن تتکين، نويسنده و پژوهشگر، روانشناس و مشاور خانواده، و بنيان‌گذار برنامه "رويکرد روانشناسانه به درمان زوج‌ها" (PACT) مي‌گويد "چون درگذشته به مقصد رسيدن نامه‌هايي که مردم مي‌نوشتند هفته‌ها و ماه‌ها طول مي‌کشيد، افراد بايد مطمئن مي‌شدند که نوشته آن‌ها واقعاً هوشمندانه است، و براي همين، پيش از ارسال آن را بازخواني مي‌کردند. اما اکنون مردم در هر حالتي مي‌نويسند و به اشتراک مي‌گذارند». هر پيام همچون تيري است که از کمان رهاشده است. پس پيش از فشار دکمه «ارسال»، به تأثيرات منفي اين پيام بر زندگي خود و يا ديگران خوب بينديشيد.

ارتباط با افراد را در شبکه‌هاي اجتماعي با تماس واقعي اشتباه نگيريد
صحبت کردن با شخصي از طريق شبکه‌هاي اجتماعي مانند صحبت چهره به چهره و يا تلفني نيست. به گفته کيت ميلر، درمانگر زوج‌ها و نويسنده "عشق در دست تعمير": "چشمان ما براي نگاه کردن در چشمان ديگران سيم‌کشي شده‌اند و نخستين چيزي که مغز کودک براي آن طراحي‌شده است، پيدا کردن چشم‌هاي کسي ديگر و برقراري ارتباط با آن است". به اعتقاد ميلر، برقراري ارتباط حضوري با يک نفر، بسيار سودمندتر از ارتباط از طريق اينستاگرام و توييتر يا واتس آپ است.
شايد شما بتوانيد رابطه‌اي را از طريق شبکه‌هاي اجتماعي آغاز کنيد، اما براي اطمينان از کسي که با او صحبت مي‌کنيد هيچ راهي جز مواجهه رودررو اين اطمينان را به شما نمي‌دهد که با چه کسي روبرو هستيد. ضمن اين‌که در پايان، شما نمي‌توانيد از راه رايانه دستان کسي را بگيريد يا او را در آغوش بکشيد.

مراقب تأثيري که شبکه‌هاي اجتماعي بر شما مي‌گذارند باشيد
آيا مي‌دانيد شبکه‌هاي اجتماعي چگونه خلق‌وخوي شمارا تحت تأثير قرار مي‌دهند؟ يا حتي چرا از آن استفاده مي‌کنيد؟ اين‌ها سؤالات مهمي هستند که بايد از خود بپرسيد، به‌ويژه هنگامي‌که بسيار آسان، زمان خود را در سايت‌هاي شبکه‌هاي اجتماعي هدر مي‌دهيد: ۳۰ دقيقه خيلي زود به يک ساعت تبديل مي‌شود، و مورد ديگري که متوجه آن مي‌شويد اين است که تا قبل از رفتن به رختخواب، تمام‌وقت خود را به پرسه زدن در اينستاگرام گذرانده‌ايد. به گفته ميلر «معمولاً بيشتر افراد هيچ‌گاه از خود نمي‌پرسند که "آيا شور اين قضيه را درآورده‌ام؟"». او براي مشاهده تأثير مثبت يا مخرب شبکه‌هاي اجتماعي بر روي زندگي، خود-ارزيابي‌هاي مستمر را پيشنهاد مي‌کند.

از به اشتراک‌گذاري اطلاعات بيش‌ازحد پرهيز کنيد
شبکه‌هاي اجتماعي جايي همگاني است و به‌هيچ‌عنوان يک فضاي مخفي يا يک دفتر خاطرات محسوب نمي‌شود. بنابراين اطلاعات خصوصي خود را نبايد در جهان مجازي به اشتراک بگذاريد. تمام کارشناسان هم‌رأي هستند که شما و شريک عاطفي زندگي، دوستان، و خانواده به‌طورجدي بايد مراقب نشر اطلاعات بيش‌ازحد باشيد. دکتر تکتين به‌طور ويژه هشدار مي‌دهد اين امکان وجود دارد که با اشتراک بيش‌ازحد اطلاعات، عزيزان خود را به‌طور تصادفي آزرده‌خاطر کنيد. برخي از نمونه‌هايي که او ارائه مي‌دهد عبارت‌اند از «پست‌هاي توييتري و فيس‌بوکي از چيزهايي که امري خصوصي ميان زن و شوهر محسوب مي‌شوند و هيچ‌کس ديگري نبايد بداند؛ يا هرگونه نوشته يا پيام فيس‌بوکي با پدر و مادر در مورد شريک زندگي، بدون توجه به اينکه که طرف مقابل ممکن است آن را ببيند، و براي او تحريک‌کننده و آزاردهنده باشد».
هر رابطه‌اي ويژگي‌هاي خاص خود را دارد؛ بنابراين پيش از به اشتراک‌گذاري هر چيزي که گمان مي‌کنيد ممکن است ورود به حريم ديگران باشد، باکساني که آن‌ها را دوست داريد صحبت کنيد. به اشتراک گذاشتن اطلاعات بيش‌ازحد، يکي از عادات گوناگوني است که مي‌تواند اعتماد را در روابط شما از بين ببرد.

دروغ نگوييد
هرچند دروغ گفتن به‌طورکلي مشکل‌ساز است، اما هنگامي‌که در شبکه‌هاي اجتماعي دروغ مي‌گوييد، به‌احتمال‌زياد برايتان گران تمام خواهد شد. براي مثال، به کسي نگوييد که در جاي خاصي هستيد، و سپس از طريق پست‌هاي خود خلاف آن را نشان دهيد. زيرا قطعاً گير خواهيد افتاد. گاهي با يک دروغ ساده دچار مشکلاتي خواهيد شد که هرگز فکرش را هم نمي‌کرده‌ايد.

 

از فاش کردن زودهنگام اخبار دوري‌کنيد
شغل جديدي گرفته‌ايد؟ ماشين نو خريده‌ايد؟ باردار هستيد؟ دوباره ازدواج‌کرده‌ايد؟ يا تصميم به نقل‌مکان داريد؟ پيش از برداشتن گوشي خود براي توييت کردن و يا مخابره اخبار خود به جهان، ابتدا آن را با عزيزان خود در ميان بگذاريد. هنگامي‌که اتفاق مهمي در زندگي شما مي‌افتد، ابتدا بايد آن را با عزيزان خود در ميان بگذاريد. به‌علاوه، اگر مستقيماً سراغ شبکه‌هاي اجتماعي برويد، پس چه چيزي رابطه شما با خانواده، شريک عاطفي، و دوستان نزديکتان را متمايز مي‌کند؟ اين نشانه‌ها استحکام روابط شمارا تأييد مي‌کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar