نماد آخرین خبر

ترفندهای بسیار کارآمد برای یادگیری و آموزش جدول ضرب به کودکان

منبع
مجله دلگرم
بروزرسانی
ترفندهای بسیار کارآمد برای یادگیری و آموزش جدول ضرب به کودکان

مجله دلگرم/ سوال مهمي که ذهن بسياري از والدين را به خود مشغول کرده، اين است که آيا روشي وجود دارد که فرزندان راحت تر و بهتر بتوانند جدول ضرب را ياد بگيرند؟ تسلط بر جدول ضرب ، مهارتي حائز اهميت است که کودکان بايد پيش از ورود به دوره متوسطه نسبت به يادگيري آن اقدام نمايند. از اين رو به کارگيري روش هايي جذاب از سوي والدين امري مهم تلقي مي شود.

امروزه ميتوان از گزينه هاي زيادي براي ياددهي بهتر جدول ضرب به کودکان همچون انواع نرم افزار هاي يادگيري جدول ضرب ، قرار دادن صفحه حاوي جدول ضرب در جلوي ديد ، تعيين جايزه و طرح بازي هاي آموزشي… استفاده نمود.

 
1. قرار دادن صفحه حاوي جدول ضرب در جلوي ديد

 
يکي از روش هايي که مي تواند يادگيري جدول ضرب را براي کودکان آسان کند ، قرار دادن صفحه حاوي جدول ضرب در جلوي ديد مي باشد.
اين روش يک روش موثر اما قديمي است. در اولين قدم يک جدول مشابه جدولي که در تصوير مشاهده مي کنيد درست کنيد. سپس با همراهي کودک را تشويق کنيد تا جدول را حل کند. در گام بعدي جدول تکميل شده را در جايي (مثلاً درب اتاق خواب ، درب يخچال ، کمد ،کنار رايانه) قرار دهيد که فرزندتان به طور مرتب آن را ببيند.
سرانجام زماني در اوقات فراغت را به حفظ و يادگيري آن اختصاص دهيد. به ياد داشته باشيد ، هرچه بيشتر جدول جلوي ديد قرار گيرد احتمال يادگيري آن افزايش مي يابد.

2. پيش زمينه يادگيري را فراهم سازيد
همانگونه که پيش از دويدن مي بايست راه رفتن را بلد باشيد آشنايي با مفاهيم اوليه در اولويت قرار دارد. ترجيحا از جدول ۲ و ۵ و ۱۰ آموزش را شروع کنيد زيرا اين الگو هاي موجود از نظم بيشتري برخوردارند. در مراحل يادگيري جدول ضرب عدد ۲، کودک مي تواند از انگشتان خود کمک بگيرد.

در جدول ضرب ۱۰ تمامي اعداد يکسان هستند. ياد آور شويد تمامي اعداد ضرب در ۱۰ به ۰ ختم مي شود و اعداد ضرب در ۵ به ۵ يا ۰ ختم مي شوند. پس از تسلط کافي بر ۲ و ۵ و ۱۰، يادگيري مابقي اعداد نيز راحت تر خواهد شد.

3. براي يادگيري بهتر به دنبال يافتن ترفند باشيد
يکي از روش هاي بسيار تاثيرگذار در يادگيري جدول ضرب ، استفاده از ترفندهاي به ياد ماندني مي باشد. رياضي سرشار از الگوها و ترفند هاست بطور مثال براي ياددهي ضرب عدد ۹ در ۱، دو دست خود را باز کنيد سپس يک انگشت را ببنديد چند انگشت باقي مي ماند ؟ ۹ انگشت پس حاصل ۹ است.

براي ضرب ۲×۹ دو انگشت را مي بنديم ۸ انگشت باقي مي ماند پس يکان حاصل ضرب عدد ۸ مي باشد و به همين ترتيب تا اخر مي توانيد از اين الگو پيروي کنيد. هنگام آموزش اين ترفندها به فرزندانتان ، آنها را تشويق کنيد تا در رابطه با علت استفاده از اين تکنيک ها و استدلال هاي رياضي موجود، سوال بپرسند.

4. گوش کردن به موسيقي (ياددهي جدول ضرب با شعر)
والدين مي توانند با آموزش شعر هاي کودکانه موزيکال که در رابطه با جدول ضرب هستند يادگيري آن را براي فرزندان خود ساده کنند.

گوش دادن به برخي از آهنگ ها در عين جذابيت ، يادگيري بيشتر به همراه دارد. ما توصيه مي کنيم از ويديوهاي تهيه شده توسط ، Mr.DeMaio ، مدرس دوره ابتدايي آمريکايي که با استفاده از ترفندهاي هوشمندانه از آهنگ هاي پاپ براي آموزش جدول ضرب استفاده مي کند و در يوتيوب به اشتراک مي گذارد ، استفاده کنيد.

5. آموزش جدول ضرب با طرح بازي
يادگيري رياضي با بازي بسيار موثر است. در اين بازي دو بازيکن لازم است . هر بازيکن ، يک کارت را بيرون مي کشد. به عنوان مثال در يک کارت عدد ۳ و در کارت ديگر عدد ۷ وجود دارد اولين نفري که پاسخ صحيح را بگويد برنده مي شود و هر دو کارت براي او مي شود. در آخر آن کسي که تعداد کارت هاي بيشتري دارد برنده است.

6. طراحي خلاقانه
گل هايي مشابه شکل فوق رسم کنيد. در مرکز گل عددي که قصد ضرب آن را داريد بنويسيد سپس در گلبرگ هاي کوچک اعداد يک تا ۱۲ را نوشته و در گلبرگ هاي بزرگ تر حاصل ضرب اعداد را يادداشت کنيد. اين کار با برانگيخته کردن خلاقيت کودکان موجب ماندگاري بيشتر مطالب در ذهن مي شود.

7. آزمون
براي ارزيابي به طور مرتب و نه مداوم ، دانش آنها را بيازماييد. هنگامي که به اين نتيجه مي رسيد که کودک شما تسلط کافي را به دست آورده ، از آنها امتحان بگيريد. بهتر است زماني اين کار را انجام دهيد که هيچ درگيري ذهني اي در ميان نباشد . هنگامي که در راه رفتن به مدرسه هستيد يا منتظر اتوبوس هستيد زمان مناسبي براي اين کار است.

همچنين سعي کنيد برنامه ها را به طور منظم و در ساعات مشخص انجام دهيد و از پرسيدن بدون مقدمه بپرهيزيد تا از القاي حس اضطراب جلوگيري کرده باشيد.

8. در ازاي يادگيري جايزه تعيين کنيد
براي تلاش آنها جايزه اي در نظر بگيريد. توجه داشته باشيد تشويق کودکان رابطه مستقيمي با ترغيب آنها در موارد گوناگوني از جمله يادگيري جدول ضرب دارد. به خاطر داشته باشيد که اين تشويق صرفا به دليل پاسخ هاي درست نيست بلکه اگر کودک ضمن تلاش هاي فراوان قادر به پاسخگويي نباشد تشويق مي تواند او را به پشتکار و تلاش بيشتر ترغيب کند.

همچنين ، به خاطر داشته باشيد در صورت اشتباه بودن پاسخ آنها را تنبيه نکنيد. يادگيري مي بايست با تجربه اي لذت بخش همراه باشد. اميدواريم از اين نکات لذت برده باشيد از توجه شما دوستان سپاسگزاريم.

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره