بلایی که کاشت ناخن سرتان میآورد

ستاره/ کاشت ناخن مصنوعي به منظور زيبايي بيشتر ناخنها انجام ميشود ولي استفاده از اين نوع وسايل زيبايي خالي از عوارض جانبي نيست. از عوارض کاشت ناخن ميتوان به شکاف و ترک خوردن ناخن، عفونتهاي قارچي، تغيير رنگ ناخن، بيماريهاي پوستي و ... اشاره کرد. چسب مورد استفاده در هنگام کاشت داراي سيانيد است که بخار آن ميتواند باعث مسموميت فرد آرايشگر گردد.
کاشت ناخن مصنوعي اين روزها در بين خانمها بسيار رواج پيدا کردهاست. اين عمل که با هدف زيباتر شدن دست و ناخن در مراکز آرايشي انجام ميشود ممکن است عوارضي نيز در پي داشته باشد. عوارضي که لازم است قبل از تصميم براي کاشتن ناخن از آنها مطلع شويم.
کاشت ناخن مصنوعي چه عوارضي دارد؟
چسبهايي که ناخنهاي پلاستيکي با آنها بر روي ناخن چسبانده ميشوند حاوي مادهاي حساسيتزا بوده و ممکن است باعث شکاف و ترک ناخن شوند.
پوشاندن ناخنها به وسيله چسب به دليل وجود آکريلات در ترکيبات آنها از لحاظ طبي و پزشکي عوارضي نظير پوستهريزي، تغيير بافت ناخن و عفونتهاي قارچي ناخن را به وجود ميآورد.
سم سيانيد و بخار آن که از چسب مورد استفاده در هنگام کاشتن ناخن آزاد ميشود، ميتواند باعث مسموميت و حتي فوت فرد آرايشگر شود.
فرايند کاشت ناخن مصنوعي موجب نرسيدن اکسيژن کافي به بافت زير ناخن شده و تغيير رنگ ناخن، کدر شدن و رشد کم ناخن را درپي دارد.
کاشتن ناخنهاي مصنوعي باعث التهاب دور ناخن، خط خط شدن و خرد شدن ناخن و کنده شدن لبه آزاد ناخن از بستر (اُنيکوليز) ميشود.
تغيير شکل صفحه ناخن، از بين رفتن صفحه اصلي و حتي شکنندگي ناخن از ديگر عوارض آن است.
کاشت ناخن در بسياري از موارد موجب از بين رفتن دايمي ريشه ناخن و شکاف پوستي ميشود.
استفاده طولاني مدت از ناخنهاي کاشته شده ميتواند باعث واکنشهاي دردناک و شديد شامل عفونت پوست اطراف ناخنها و شل شدن ناخنها شود.
استفاده طولاني مدت از ناخنهاي مصنوعي و کاشته شده ممکن است باعث نازکتر و ماتتر شدن ناخنهاي طبيعي و در مواردي منجر به عوض شدن جهت و محور ناخن شود.
اغلب مواد استفاده شده در اين نوع کاشت غير استريل و چند بار مصرف هستند و از راههاي انتقال بيماريهاي پوستي محسوب ميشوند.
عفونتهاي قارچي و بيماريهاي ويروسي و اگزماي پوستي از جمله عوارض شايع کاشت ناخن است.
هم فردي که ناخن روي دستش کاشته ميشود وهم فردي که عمل کاشت را انجام ميدهد، ممکن است دچار آلرژي و حساسيت شود.
از آنجا که در طول شبانه روز بطور ناخودآگاه چندين بار دست خود را به اطراف چشم نزديک ميکنيم ممکن است پوست صورت و اطراف چشم نيز به خاطر چسب و مواد اکريليک موجود در ناخن دچار حساسيت شود.
گاهي بدليل از بين رفتن پوست محافظ اطراف ناخن، عوامل قارچي و ميکروبي به ناخن نفوذ کرده و ايجاد عفونت ميکند.
براي درمان عفونتهاي قارچي حاصل از کاشتن ناخن از آنتي بيوتيکها استفاده ميشود اما گاهي ريشه ناخن به حدي آسيب ميبيند که شکل طبيعي ناخن به طور کامل از بين ميرود.
چند نکته مهم در مورد کاشت ناخن
ناخن مصنوعي راه حل مناسب براي ناخنهاي مريض ومشکل دار نيست بلکه ناخن مصنوعي براي افزايش زيبايي ناخنهاي طبيعي است. اگر ناخن شما دچار مشکل و بيماري است بهتر است به پزشک متخصص پوست مراجعه کنيد.
لازم نيست با هدف اينکه به ناخنها تنفس بدهيد بطور مکرر ناخن مصنوعي خود را برداشته و دوباره بکاريد. اين کار موجب عوارضي براي شما خواهد شد.
در هنگام کاشتن ناخن مصنوعي هميشه بايد يک فاصله کوچک بين پوست اطراف ناخن و مواد کاشت ناخن مصنوعي وجود داشته باشد. در واقع خيلي از عوارض اين عمل در اثر تماس مکرر ومدام مواد ناخن مصنوعي با پوست اطراف ناخن ايجاد ميشود.
برداشتن ناخنهاي مصنوعي تکنيک خاص خود را دارد و هرگز نبايد ناخنهاي مصنوعي را با اعمال زور و فشار برداشت. بهتر است اين کار توسط فرد متخصص صورت گيرد چرا که بسته به نوع ناخن مصنوعي روش برداشت آن فرق ميکند و اگر ناخن مصنوعي بطور نامناسب برداشته شود، منجربه جدايي ناخن اصلي از بستر ميشود (استفاده از آب ولرم روش مناسبي براي برداشتن ناخن مصنوعي نيست زيرا مواد و چسب بکار رفته براي ناخن مصنوعي در آب حل نميشوند).
چند توصيه براي داشتن ناخنهاي سالم و جذاب
خانمهاي خانهدار، هنگام انجام کارهاى خانه و شستوشو بايد از دستکش استفاده کنند. چون مواد شوينده قوى و کار با اجسام سخت، به راحتى لايه محافظ ناخن را از بين مىبرند و موجب ترک خوردن آن مىشوند، پس بهتر است در همه حال، حتى زمان جارو کردن، از يک دستکش محافظ استفاده شود.
سعى کنيد حتما بعد از کار با مواد کثيف، ناخنهايتان را با برس ويژه تميز کنيد.
براى جلوگيرى از شکننده شدن ناخن در زمان سوهان کشيدن، هيچگاه ناخنها را در دو جهت سوهان نکشيد.
از ناخن استفاده ابزارى (مثل خارج کردن منگنه از کاغذ) نکنيد و اين را به کودکان خود نيز بياموزيد چون به شدت به بافت ناخن صدمه مىزند.
غذاهاى سرشار از سولفور و سيليکون مثل گل کلم و ماهي، موجب حفظ طراوت ناخن مىشود (خصوصا افرادى که با ناخنهاى خود، بيشتر کار مىکنند مثل نوازندگان موسيقى بايد بيشتر از اين رژيم استفاده کنند).
نوشيدن آب و مايعات و مخصوصا آب هويج تازه به علت غنى بودن از کلسيم و فسفر سبب استحکام ناخنها مىشود.
استفاده روزانه از بيوتين (در تخم مرغ و جگر به وفور يافت مىشود) نيز مىتواند در شادابي، نرمى و سلامت ناخن مفيد واقع شود.
کاشت ناخن مصنوعي به منظور زيبايي ناخنها انجام ميشود و نميتوان بطور کلي اين عمل را رد کرد اما توصيه ميکنيم که اين کار توسط فردي که آموزشهاي اصولي ديده و گواهي انجام اين کار را دارد صورت گيرد و براي پيشگيري از عوارض آن حداقل از کاشتهاي طولاني مدت و استفاده زياد از ناخن مصنوعي پرهيز کنيد و هر 3 ماه يک بار آنها را برداشته و اجازه دهيد تا ناخنهاي طبيعي شما استراحت کنند. در ضمن خانمهايي که اعتقادات مذهبي دارند بهتر است قبل از انجام اين کار از احکام شرعي کاشتن ناخن نيز مطلع شوند.
سميه قندهاري