نماد آخرین خبر

چگونه زوج عاشق و خوشبخت بمانیم؟

منبع
بروزرسانی
چگونه زوج عاشق و خوشبخت بمانیم؟

howcanu/ براي داشتن يک رابطه عاطفي خوب و سالم نياز است که براي آن تلاش کنيد و اين روند تا زمان در کنار يکديگر بودن، نبايد متوقف شود چرا که يک مسير پايان ناپذير است. چه در روابط عاطفي و چه در خانواده، بايد مدام براي بهتر شدن روابط عاطفي، و همچنين درک متقابل هر دو تلاش داشته باشند. در ادامه ۱۳ نکته مهم براي داشتن يک رابطه عاطفي خوب و يا بهتر شدن اين روابط عاطفي را بيان مي‌کنيم.
ويژگي‌هاي زوج‌هاي خوشبخت چيست؟ شايد فکر کنيد زوج‌هاي خوشبخت هيچ مشکلي با يکديگر ندارند؟ هيچ گاه با يکديگر اختلاف سليقه ندارند؟ کل اوقات خود را با خوشي با هم سپري مي‌کنند و هر شب شام را با شمع ميل مي‌کنند و عاشقانه هم را نگاه مي‌کنند.
اگر نگرشتان نسبت به خوشبختي و رابطه‌اي ايده آل اين است کاملا در اشتباه هستيد. مي‌دانيد و مي‌دانيم که روابط عاطفي چيزي فراتر از خريدن گل و هديه، ابراز علاقه‌هاي کلامي و البته نگاه عاشقانه است. هر چند اين موارد جزئي از مهارت‌هاي شما در برقراري يک رابطه عاطفي خوب هستند، ولي اين تمام کار نيست.
گاهي بايد بپذيريد، گاهي رد کنيد، گاهي چَشم بگوييد و گاهي مخالفت کنيد، زمان‌هايي بخنديد و زمان‌هايي هم جدي باشيد، لحظاتي منطقي و لحظاتي احساسي و در تمامي موارد از خود گذشتگي داشته باشيد، نه براي خود و نه براي طرف مقابل خود بلکه براي رابطه و هردوي خود. اما زمان درست و به جا براي استفاده از اين رفتار‌ها چه زمانيست؟ اين مهارتي است که از شما يک فردي با روابط عاطفي خوب مي‌سازد.
مي‌دانيد که اختلاف نظر و قهر و آشتي هميشه جزئي از يک رابطه عاطفي هستند و تنها بايد به خوبي از جانب هر دو مديريت شوند.
فراموش نکنيد رابطه‌ي شما و همسرتان يکي از مهم‌ترين بخش‌هاي زندگي تان است. بسياري از افراد تمام تلاش خود را براي ربودن دل طرف مقابل مي‌کنند و وقتي به هدف خود رسيدند و وارد رابطه‌اي جدي شدند وا مي‌دهند. بايد به خاطر داشته باشيد که رابطه مانند مراقبت از گياهان است. بايد علف‌هاي هرز را از بين ببريد. گلدان را مرتب آب بدهيد؛ و تلاش کنيد که نور کافي به برگ هايشان برسد.

رابطه بر سطح استرس، سلامت و خوشبختي تان تاثير مي‌گذارد. هيچ رابطه‌اي در همه حال بي نقص نيست. اما برقراري ارتباط با همسر و شريک زندگي در سطوح فيزيکي، رواني و عاطفي چيزي است که سزاوار تلاش شماست. ما در اين مقاله قصد داريم نکاتي را براي داشتن رابطه‌اي سالم با همسر يا شريک عاطفيتان با شما در ميان بگذاريم. با ما همراه باشيد تا اين موارد را با يکديگر مرور کنيم.

رابطه عاطفي بهتر با گفتگو همراه با شکيبايي
برقراري ارتباط يا گفتگو يکي از اصلي‌ترين اجزاي يک رابطه‌ي عالي است. متاسفانه متخصصان به ما مي‌گويند که خيلي از زوج‌ها نمي‌دانند چطور بايد با هم ارتباط برقرار کنند و گفتگوي صحيح داشته باشند؛ حتي خيلي‌ها اصلا گفتگويي با هم ندارند و فقط زير يک سقف زندگي مي‌کنند.
فراموش نکنيد که داشتن گفتگو‌هاي روزانه و هوشمندانه در رابطه با تمامي ابعاد و مشکلات زندگي، شما را بيشتر به يکديگر نزديک مي‌کند و از شما «ما» مي‌سازد. در گفتگو‌ها تنها به تاييد کردن نپردازيد و سعي کنيد کاملا منطقي به بحث در رابطه با هر يک از موارد لازم بپردازيد. نسبت به سوالات و مخصوصا عبارت‌هاي سوالي بي تفاوت نباشيد.
مهم‌ترين راز در يک گفت و گوي موفق، خوب گوش کردن است. مهارتي که بايد در آن ماهر شويد و ياد بگيريد که چگونه ضمن برقراري تماس چشمي تمامي لغات و جملات را به خوبي متوجه شويد.
زوج‌هاي خوشبخت عشق خود را زباني به هم ابراز مي‌کنند. آن‌ها وقت مي‌گذارند و احساسات خود را با هم در ميان مي‌گذارند و همسر خود را سرگردان و حيران حرف‌ها و کار‌هاي خود نمي‌کنند. وقتي همسران با هم رک نباشند، توقعات به وجود مي‌آيد. توقعاتي هم که برآورده نشوند باعث مي‌شود اصل رابطه زير سوال رود.
همسران خوشبخت و داراي رابطه سالم حتي چالش برانگيزترين مسائل و موضوعات را با هم در ميان مي‌گذارند. آن‌ها قبول دارند که وجود اختلافات، جزئي از زندگي است و لازم نيست دو نفر در همه چيز با هم اشتراک نظر داشته باشند؛ بنابراين نظرات و افکار يکديگر را درک مي‌کنند و به آن احترام مي‌گذارند.
همسران خوشبخت راجع به رابطه جنسي رک و صادقانه با هم سخن مي‌گويند. چيزي براي مخفي و پنهان کردن وجود ندارد.
برخي از زوج‌ها از اين هم فراتر مي‌روند و از مشاور کمک مي‌خواهند. البته کمک از مشاور قبل از ازدواج هم اکيدا توصيه مي‌شود. اما زوج‌هايي که حتي مشاور ازدواج آن‌ها را تاييد کرده است هم در حين زندگي به کمک مشاور نياز دارند.

«سازش» از رابطه شما يک رابطه مستحکم مي‌سازد
در هر رابطه هميشه اختلافات وجود دارد. اين اختلاف نيست که به رابطه لطمه مي‌زند، بلکه نحوه کنار آمدن و مديريت اختلاف است که به رابطه ضربه‌هاي شديدي وارد مي‌کند. مهم‌ترين عنصر در حل چالش موجود در رابطه سازش است. هميشه و در همه حال حق با شما نيست. شما نبايد اينقدر تکبر داشته باشيد. قدري فروتني هم براي رابطه لازم است. بايد بپذيريد شما هم اشتباهاتي داريد که باعث اختلاف و مشکل شده است. ذهن بازي داشته باشيد و سازش کنيد.

قدرداني و تشکر
اکثر مواقع، زوج‌ها براي هم تکراري مي‌شوند. ديگر دست پخت خانم براي آقا آن طعم قبلي را ندارد. ديگر هديه‌ها همانند قبل لذت بخش نيستند و غبار روزمرگي روي آينه زندگي شان نشسته است. ديگر از هم قدرداني نمي‌کنند. ديگر براي هم جذاب نيستند. ديگر لطف‌هاي و کمک‌ها و اتفاقات خوب بي پاسخ مانده اند و همه چيز رو به فراموشي است. اگر اين چنين است، شما مجدد آغاز کننده باشيد. هر اتفاق خوب از جانب طرف مقابل را حتي اگر شده با يک تشکر کلامي پاسخ دهيد و به طرف مقابل بفهمانيد که تمامي اين اتفاقات و قدم‌هاي مثبت را مي‌فهميد و متوجه مي‌شويد.
زوج‌هاي خوشبخت، هنوز هم قدردان هم هستند. وقتي از همسرتان قدرداني مي‌کنيد به او انگيزه تلاش بيشتر مي‌دهيد. سعي کنيد همسر خود را با ديگران مقايسه نکنيد. اينگونه ريشه‌هاي رابطه را کم کم با دست خود نابود مي‌کنيد. بر نقاط مثبت همسر خود تاکيد کنيد نه نقاط منفي. ممکن است مرد عصبي مزاجي باشد، اما سخت کوش است و قلبي مهربان دارد. ممکن است خانم کمي در موارد اقتصادي نکته بين نباشد، اما علاوه بر مهرباني، تمام تلاش خود را براي داشتن يک زندگي بهتر به کار گرفته است. کافيست بتوانيد آن‌ها را ببينيد.

احترام هميشگي
رابطه تنها زماني رشد مي‌کند که به هم احترام بگذاريد. احترام بايد متقابل باشد. احترام در مقابل احترام. هر چند از خود گذشتگي را هنوز فراموش نکرده ايد.
احترام گذاشتن به شيوه‌هاي مختلف است: آگاه بودن نسبت به احساسات او، عقايد او، وقت او و اعتماد داشتن به او. از سوي ديگر خيلي چيز‌ها مي‌تواند احترام متقابل را از بين ببرد: بد صحبت کردن راجع به همسرتان مقابل ديگران، تهديد کردن وي حتي به شوخي، جدي نگرفتن و عمل نکردن به گفته‌هاي وي، بي توجهي و کم توجهي و بسياري موارد ديگر. ياد بگيريد به تمامي گفته‌هاي و صحبت‌هاي همسرتان توجه کنيد.

رعايت حريم شخصي
يکي ديگر از عوامل رشد رابطه‌اي سالم، رعايت حريم شخصي است. در چالش‌هاي زندگي پشت يکديگر باشيد و به کمک يکديگر بياييد. فراموش نکنيد که همه افراد حتي پس از ازدواج نياز به حريم شخصي خود دارند. به هم اجازه دهيد تا اوقاتي را با دوستان، خانواده و تفريحات شخصي بگذرانند. اينگونه به خود و همسرتان اجازه مي‌دهيد که نتن‌ها هويت مستقل خود را حفظ کنند بلکه باعث مي‌شويد خودش را از ياد نبرد.
محدود کردن دنيا به سقفي که زير آن هستيد براي هر دوي شما آزار دهنده است. زوج‌هاي خوشبخت در عين حال که با هم شاد و خرم هستند، وابستگي صد در صدي هم به يک ديگر ندارند. آن‌ها يکي نيستند بلکه يکديگر را تکميل مي‌کنند. عشق و وابستگي دو مقوله متفاوت هستند که بايد بين آن‌ها توازن برقرار شود.

تکيه‌گاه
همه‌ي ما دوران‌هاي سختي در زندگي داريم. از اين رو بايد مثل کوه پشت هم باشيم. مهم نيست چقدر استقلال داريد و قوي هستيد، بايد به خود ياد دهيد که به همسرتان تکيه کنيد. در مواقع سختي و مشکل اولين و بهترين فرد براي کمک و پشتيباني همسر شماست. درخواست کمک کردن رابطه تان مستحکم‌تر مي‌کند.

مسئوليت پذيري
گاهي، توقع زوج‌ها از هم بيش از حد است. افرادي که اصلا طعم خوشبختي و شادي را نچشيده اند به اين اميد وارد رابطه مي‌شوند که طرف مقابل خوشبختشان کند. افرادي که هيچوقت اعتماد به نفس نداشتند هم به اين اميد واهي وارد رابطه مي‌شوند که طرف مقابل، اعتماد به نفس او را تقويت کند؛ و بالاخره افرادي که هيچوقت حس نکردند که موجود ارزشمندي هستند وارد رابطه مي‌شوند تا اين حس را تجربه کنند. اما براي داشتن هر يک از اين شاخصه‌ها بايد ابتدا خودتان مسئوليتش را بر عهده بگيريد. اول خود سازي کنيد و بعد به سراغ همسرتان برويد.
در يک رابطه خوب بايد مسئوليت موفقيت و خوشبختي خود را، خود بر عهده بگيريد. با کمک هيچ فردي اين اتفاق برايتان نخواهد افتاد. حتي خودتان. متاسفانه بايد بگوييم که اگر نگاهتان اين است که همسرتان براي شما خوشبخت و موفقيت به ثمر مي‌آورد بايد بدانيد که خيلي زود در زندگي مشترک سرخورده خواهيد شد. شما حق داريد که از او توقع داشته باشيد با شما رفتار مناسبي داشته باشد، اما عزت نفس و خوشبختي امري دروني است که قبل از ازدواج و رابطه بايد داشته باشيد.
بعد از درک و شناخت و در نهايت اقدام براي مسئوليت پذيري در امور شخصي نوبت به مسئوليت پذيري در روابط و زندگي مشترک مي‌رسد. قبل از اينکه براي موفقيت در مسئوليت پذيري اقدام کنيد بايد بدانيد وظايف شما چيست.

شناخت متقابل
همسرتان واقعا کيست؟ چه جور آدمي است؟ چه ويژگي‌هايي شخصيتي دارد؟ از چه چيزي به وجد مي‌آيد؟ اهداف و روياهايش چيست؟ چه چيزي وي را خوشحال مي‌کند؟ چه مواردي وي را مي‌ترساند و کدام يک وي را ترغيب مي‌کند؟ لازم نيست با هم در همه چيز اشتراک داشته باشيد، فقط کافي است او را بشناسيد. اگر نمي‌توانيد جواب اين سوالات را بدهيد از همين امروز براي شناخت بيشتر و بهتر وي وقت بگذاريد. در دفترچه يادداشت خود اطلاعاتي را جمع آوري کنيد و سعي کنيد به اين سوالات پاسخ دهيد.

تاييد احساسات يکديگر
وقتي احساسات او را تاييد کنيد امنيت رابطه تان افزايش مي‌يابد؛ امنيت رابطه مولفه‌ي اساسي يک رابطه عاطفي است. به حرف‌هاي او گوش کنيد بدون آنکه اينکه بخواهيد تحليلشان کنيد يا چيزي را باب ميل خود درست کنيد. حتي اگر نقطه نظر او را نمي‌فهميد و درک نمي‌کنيد سعي کنيد به او بفهمانيد که به حرف هايش گوش مي‌کنيد و بي تفاوت نيستيد. احساسات او را بي قيد و شرط تاييد کنيد.

از حال هم بپرسيد
وقتي روز به پايان مي‌رسد معمولا زوجين از هم مي‌پرسند که روز را چطور سپري کرده اند. معمولا جواب هم به اين سادگي است: » خوب بود. تو چطور؟ » اين طرز گفتگو اصلا باعث تقويت رابطه تان نخواهد شد. در عوض از چالش برانگيز‌ترين لحظه روز همسرتان بپرسيد تا از جوابي که مي‌دهد شگفت زده شويد و او را هر چه بهتر بشناسيد. بايد او را هر چه بيشتر بشناسد؛ از پدر و مادرش هم بيشتر.

مديريت جدال و دعوا‌ها
دعوا و اختلاف عيب ندارد. صرف دعوا کردن به معني اين نيست که همه چيز از بين رفته است و بايد براي جدايي وکيل بگيريد. به خودتان يادآوري کنيد که هر دو در يک تيم هستيد و در مورد اختلافاتتان طوري مذاکره کنيد که سرانجام به صلح و آرامش برسيد نه خشونت بيشتر.

گاهي بايد فراموش کنيد
گاهي اتفاق ناخوشايندي مي‌افتد، گاهي رفتار عجيبي از طرف مقابل شما سر مي‌زند، گاهي صدايي بلند مي‌شود و گاهي حرفي رد و بدل مي‌شود، حداقل در همان لحظه به دنبال دليل آن نباشيد. هر دوي شما نياز به آرامش داريد. گاهي هم عامل يا عواملي دست به دست هم داده است که اين اتفاق بيافتد. بايد ياد بگيريد گاهي رها کنيد و از خاطر ببريد. فراموش کنيد و بگذاريد براي وقت ديگر. اما متخصصين توصيه مي‌کنند که اين زمان بيش از يک روز طول نکشد. در زماني که هر دو به آرامش نسبي رسيده ايد.

تنوع داشتن براي برقراري يک رابطه عاطفي خوب
شما در طول رابطه تغيير خواهيد کرد. همسرتان هم هميطور. بنا براين نگذاريد دچار روزمرگي شويد. تنوع را وارد زندگي کنيد. اگر هميشه به يک رستوران مي‌رويد، رستوران يا کافه‌ي ديگر را امتحان کنيد. اگر هميشه در خانه غذا مي‌خوريد گاهي به اتفاق خانواده به دل طبيعت و يا به رستوران رفتن حس خوبي به شما و خانواده شما مي‌دهد. اگر تا به حال براي تولد‌ها برنامه نداشته ايد شايد اينبار با يک غافلگيري بتوانيد حس متفاوتي را به هر يک از اعضاي خانواده منتقل کنيد.
سعي کنيد نه تنها از لحاظ جسمي بلکه از لحاظ فکري هم براي هم جذاب بمانيد. راجع به موضوعاتي جديد و جذاب با هم حرف بزنيد تا صميميت بيشتري را در گفتگو با هم تجربه کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar