نماد آخرین خبر

امن ترین گزینه ها برای آشپزی کدام ها هستند؟

منبع
بروزرسانی
امن ترین گزینه ها برای آشپزی کدام ها هستند؟

هفت گنج/ وسايل آشپزي چيزي است که بيشتر ما به طور روزانه از آنها استفاده مي کنيم اما يکي از سخت ترين دسته ها براي تعيين ايمني است و امن ترين مارک ها، سهم مناسبي از بر طرف کردن مشکلات دارند. در اين مقاله مهم، تيم ما ارزيابي انواع و مارک هاي ظروف آشپزخانه را ارزيابي کرده و براساس ايمني و راحتي آنها رتبه بندي کرده است.
خبر بد اين است که هيچ گزينه کاملي وجود ندارد. خبر خوب اين است که چند مارک خوب وجود دارد. اين تحقيق يک پروژه ده ساله بوده و شامل انواع بسياري از ظروف آشپزخانه اي مي شود.

هنگام سنجش وسايل آشپزي از چه چيزهايي بايد جلوگيري کنيم؟
مسائل اصلي با وسايل آشپزي سنتي مانند قابلمه هاي نان استيک و آلومينيوم اين است که مي توانند مواد شيميايي و فلزات سنگين را به مواد غذايي منتقل کنند. اين تحقيق بر روي گزينه هاي جديدتر نان استيک هم انجام شده است و برخي از آنها به رده “بهتر از قبل و احتمالا امن” ارتقا پيدا کرده اند. همچنين نگراني هاي اخير در رابطه با سرب و ساير فلزات سنگين در سراميک نيز وجود دارد.
بعضي از گزينه هاي جديد و قديمي تر خيلي بهتر هستند و بسيار جالب هستند. چند وسيله آشپزي وجود دارد که توصيه مي کنيم هميشه از آنها اجتناب کنيد. اين ها مواردي هستند که اگر به سلامتي تان اهميت مي دهيد نبايد هرگز در آشپزخانه تان پيدا شود:


تفلون، نان استيک
قابلمه ها و ماهيتابه هاي اصلي نان استيک با ترکيباتي مانند پلي فلوئورواُکتانوئيک اسيد (PFOA) يا پلي تترافلورواتيلن (PTFE) پوشيده شده اند. PTFE توسط DuPont در سال 1938 توسعه داده شد و با نام تجاري تفلون شناخته مي شود.
از ديدگاه راحتي، تفلون تغييري جدي در پخت و پز ايجاد کرد و اين امر موجب راحتي در آشپزي و تميز کردن بسيار آسان تر ظرف شد و به همين دليل محبوبيت آن افزايش يافت. خيلي زود شرکت ها اين را به عنوان يک ماده بسيار پايدار که با ساير مواد شيميايي واکنش نشان نمي دادند، به فروش رساندند و اين کاملا بي خطر در نظر گرفته شد.
متاسفانه، کم کم قسمت سياه اين ترکيبات شروع به ظهور نمود.

آلومينيوم
مادربزرگ ها اغلب با ظروف آلومينيومي پخت و پز مي کردند. اين نوع از وسايل آشپزي براي سال ها محبوب بود زيرا سبک وزن و براي استفاده و تميز کردن نسبتا آسان بود. آلومينيوم به طور طبيعي در محيط وجود دارد. در رنگ ها، نقاشي ها، وسايل خانگي، لامپ ها، ليوان ها، بيکينگ پودر و بسياري از مواد ديگر وجود دارد.
همه ما هر روز مقدار کمي آلومينيوم مصرف مي کنيم اما تحقيقات اخير نشان مي دهد که آلومينيوم در مقادير مشخصي سمي است. دانشمندان نمي توانند در مورد مقدار دقيق آن با اطمينان صحبت کنند. جزئيات اين مساله به مطالعات بيشتري نياز دارد اما برخي مطالعات نشان مي دهد که قرار گرفتن در معرض آلومينيوم ممکن است به سرطان، بيماري آلزايمر و مشکلات عصبي مرتبط باشد.
بهتر است براي اطمينان از هر نوع ظروف آلومينيومي اجتناب کنيد.
نياز به تحقيقات بيشتر: در پاسخ به داده هاي مربوط به خطرات سطوح نان استيک، انواع جديدي از وسايل آشپزي نان استيک ظاهر مي شوند. بسياري از مصرف کنندگان همچنين به سطوح آزمايش شده با زمان بيشتري مانند چدن ترغيب شده اند. متأسفانه، اين دو سطوح هنوز هم بحث برانگيز هستند تا تحقيقات بيشتري منتشر شود:
سراميک با روکش نان استيک: انواع ظروف سراميکي پوشش داده شده ادعا مي کنند که نان استيک و امن تر از تفلون هستند. در آن از ترمالون، يک مشتق شن و داراي دي اکسيد سيليکون به جاي تفلون استفاده شده است.
به هر حال، اين ترکيبات جديد مبتني بر سراميک به نظر مي رسد بسيار امن تر از سطوح نان استيک است اما ما زمان مقايسه آن با انواع ديگر وسايل آشپزخانه را نداريم. بعضي از توليد کننده ها مانند GreenPan، تست خود را منتشر مي کنند که تا حدودي اطمينان بخش است.
با اين حال، برخي منابع ادعا مي کنند که نگراني هاي احتمالي فلزات سنگين و نانوذرات وجود دارد. نانوذرات دي اکسيد تيتانيوم از اهميت ويژه اي برخوردار هستند زيرا در يک گزارش با ضايعات پيش سرطاني در روده ارتباط دارند. هنوز مطالعاتي پيدا نشده که نشان دهد آيا ترمالون به طور قطعي نانوذرات دي اکسيد تيتانيوم را آزاد مي کند.

ظروف چيني
اين يک دسته بندي وسيع است که به نوعي از ظروف آشپزخانه فشرده گفته مي شود زيرا گزينه هاي مختلفي در اين دسته وجود دارد. اين تابه ها به طور معمول آهن را با يک پوشش سراميکي از نوع خاص اجرا مي کنند. اين امر پيچيده مي شود زيرا اين پوشش مي تواند به روش هاي مختلف ساخته شده باشد، بنابراين هيچ اطلاعات ايمني روشني در اين دسته وجود ندارد.
آزمايش ها نشان مي دهد طيف گسترده اي از ترکيبات در مارک هاي مختلف وجود دارد و برخي از آنها امن است در حالي که برخي ديگر نيست. بحث هاي اخير در مورد پتانسيل سرب و کادميوم از مارک هاي حتي با کيفيت بالا مانند Le Creuset ايجاد شده است. با اين حال، اين شرکت داده هاي ايمني و آزمايشي خود را منتشر کرده و هيچ اثري از سرب يا کادميوم نشان نداده است. کاسه هاي آبي Le Creuset در فرانسه آزمايش شده اند و هيچ اثري از سرب و کادميوم نشان ندادند، که علامت هاي تجاري ارزان تر براي سرب آزمايش شده بودند.
براي Le Creuset به طور خاص، برخي گزارش ها نشان مي دهد که رنگ آن ها تفاوت ايجاد مي کند و رنگ آبي يکي از رنگ هاي امن تر است.
حکم: احتمالا هنوز هم يکي از گزينه هاي امن تر و مسلما بسيار امن تر از PFOA و PTFE است و بهتر است گزينه هايي را انتخاب کنيد که عاري از اينگونه ترکيبات شيميايي هستند.

ظروف سراميکي و ظروف سفالي
برخي از وسايل آشپزي سراميکي ممکن است امن و يک گزينه خوب باشند. متأسفانه اخيرا نگراني هاي اخير در مورد بسياري از اين تابه ها براي آزمايش سرب و ديگر فلزات سنگين با آزمايش XRF مورد آزمايش قرار گرفته است. بهتر است از يک نوع ظروف سراميکي استفاده کنيد که ادعا مي شود عاري از فلزات سنگين و نانو ذرات است. اين مدل ها متأسفانه بعضي از نکات مهم براي راحتي را از دست مي دهند زيرا کاملا سراميک هستند و مي توانند به آساني شکستگي داشته باشند. با نگراني هاي اخير در مورد سرب، بهتر است تحقيقات بيشتري در اين مورد انجام شود. اگر شما اين ظرف ها را خريداري کرده ايد، ما شما را تشويق مي کنيم که در اين مورد تحقيقاتي انجام دهيد و با هر مشکلي برخورد کنيد.
خبر خوب اين است که اين ظرف ها مطلوب ترين و ساده ترين گزينه براي تميز کردن است، زيرا شما مي توانيد از سيم ظريف يا پد پاک کننده بدون فشار دادن زياد، استفاده کنيد. آنها يک سطح پخت و پز بدون خراش دارند، به طور يکنواخت حرارت داده مي شوند و مواد مفيد در غذاها را به خوبي نگهداري مي کنند و از لحاظ فني در ماشين ظرفشويي، فر، مايکروويو و اجاق گاز به طور ايمن قابل استفاده هستند.
در حال حاضر، در حالي که تحقيق بيشتري در زمينه فلزات سنگين نياز است، اين ماهيتابه ها يک گزينه بحث بر انگيز هستند. بايد به طور مداوم دوباره ارزيابي و آزمايش شوند. اگر شما قبلا اين ظرف ها را خريداري کرده ايد و اکنون نگراني هايي وجود دارد، ما پيشنهاد مي کنيم که به شرکت براي اطلاعات جديد تماس بگيريد و آن را با اطلاعات جديد به روز رساني کنيد. همچنين، بايد ببينيد اين تابه ها آزمايش کاليفرنيا Prop 65 را انجام داده اند يا خير، به اين معني که اگر فلزاتي داخل آنها وجود داشته باشد، نبايد با آنها غذا پخت، هر چند اين قضيه نيز احتياج به تحقيق بيشتري دارد.

بهترين گزينه هاي آشپزي
درست است که بعضي مارک ها گزينه هاي خوبي هستند، اما شايد شما هنوز به دنبال پيدا کردن يک گزينه کامل باشيد. به طور کلي، اگر شما از مدل هاي قديمي نان استيک در آشپزي استفاده نمي کنيد در درجه حرارت فوق العاده بالا، شما احتمالا مي توانيد در مورد گزينه هاي آشپزي خود احساس خوبي داشته باشيد. اگر شما در حال خريد براي آشپزخانه جديد خود به دنبال بهترين محصولات بازار هستيد يا مايل به ارتقاء آنچه که در حال حاضر استفاده مي کنيد مي باشيد، مزايا و معايب اين گزينه ها را در نظر بگيريد.
در اينجا گزينه هاي مورد اطمينان براي آشپزي در حال حاضر موجود است:

ظروف چدني
خنده دار است اما بهتر است به حرف مادربزرگ و پدربزرگتان گوش دهيد که ظرف هاي چدني بهترين انتخاب براي آشپزي است. در ابتدا، شايد نگران کننده باشد زيرا سنگين است و تميز کردن چدن و استفاده از آن کمي کار را سخت مي کند اما با استفاده بيشتر احتمالا شما هم عاشق چدن و ​​سود بردن از آهن اضافي در رژيم هاي غذايي تان مي شويد. مي توانيد عمدتا از آن براي پخت و پز گوشت و براي سرخ کردن در روغن نارگيل يا روغن آووکادو استفاده کنيد.
تا زماني که شما آن را با مايع و پد نميشوييد، سطوح آن مي تواند سالم به نظر برسد و خوب آشپزي کنيد. يک نکته نادرست اين است که پختن فرآورده هاي گوجه فرنگي در آنها خوب نيست زيرا اسيد با pH پانک ظرف ارتباط برقرار مي کند و طعم غيرطبيعي ايجاد مي شود. چدن بسيار مناسب است زيرا مي توان آن را در فر هم استفاده کرد.
چدن براي سرخ کردن، پخت و پز گوشت و حتي پخت و پز در فر عالي است. ديگچه ها و ماهيتابه هاي کوچکتر براي تخم مرغ و املت عالي است و استفاده از آن به عنوان يک کباب پز هم براي غذا عالي است، مخصوصا در فصل زمستان که خيلي سرد است و نمي توانيد به خارج از خانه برويد.

ظروف استون وير يا سفالينه سنگ نما
براي پخت بيش از حد روي اجاق گاز، استون وير يک جايگزين عالي براي ظروف ديگر بود. همچنين بسياري از قطعات ديگر سنگ قيمتي نيز وجود دارد.
اين ظروف مي توانند براي تميز کردن مشکل باشند اما طعم طبيعي و شگفت انگيزي به غذا مي دهند. شما بهتر است از صابون استفاده نکنيد، زيرا سنگ مي تواند آن را جذب کند، اما استفاده صحيح از آن مي تواند دوام آن را براي يک عمر به طول انجامد.
براساس داده هاي فعلي، اين نوع ظرف غير سمي است.

شيشه و پيرکس
پيرکس به ويژه داراي ارزش دلپذيري است و از زمان پدربزرگ ها و مادربزرگ ها مشاهده مي شوند. اين يک ظرف چند منظوره است و عمدتا براي پخت استفاده مي شود، اما ارزان است و مقادير سمي اشباع شده آن به مواد غذايي کم است.
از ظروف پيرکس Pyrex براي نگهداري و ذخيره سازي مواد غذايي هم استفاده مي شود است و براي کساني که از استفاده از ظروف پلاستيکي در يخچال اجتناب مي کنند، درجه يک است. ظروف پيرکس سالهاست در هر آشپزخانه اي پيدا مي شود.
براي پخت و پز ظروف شيشه اي هميشه در دسترس است، اما همان خطرات شکستن سراميک را دارد.

استيل (فولاد) ضد زنگ
استيل ضد زنگ نيز يک گزينه خوب است، هرچند نگراني هايي در مورد نشتي و کريستالي شدن وجود دارد. اين به نظر مي رسد که با دوره هاي آشپزي طولاني، پخت و پز چيزهاي اسيدي (مانند محصولات گوجه فرنگي) و يا پخت و پز با درجه حرارت بالا مشکلي ندارد.
شايد اين اولين انتخاب هر کسي براي وسايل آشپزي نباشد، اما گزينه اي مناسب و امن است و به طور گسترده اي در دسترس و نسبتا ارزان است. در ظروف فولاد ضد زنگ، شماره 18 را نگاه کنيد و ببينيد چه چيزي بعد از آن است. به عنوان مثال، ممکن است شما 18/0، 18/8 يا 18/10 را ببينيد. شماره اول (18) نشان دهنده کروم و دوم نشان دهنده نيکل در آلياژ فولاد ضد زنگ است. بنابراين شماره دوم هرچه پايين تر باشد، بهتر است.
خوب است که چند قطعه از مواد ضد زنگ در آشپزخانه داشته باشيد و روزانه براي سرخ کردن گوشت، سبزيجات و تقريبا هر چيز ديگري استفاده کنيد. همچنين مي توانيد کاسه هاي فولادي ضد زنگ در خانه نگه داريد و هر روز از آنها استفاده کنيد.

بهترين گزينه براي آشپزي چيست؟
نکته آخر اين است که اين مساله به عوامل زيادي بستگي دارد و هيچ گزينه اي براي امتيازات ايمني، راحتي و عملکرد نهايي نمي باشد. اگر سه بار در روز وعده هاي غذايي تان را در خانه تهيه کرده و ميل مي کنيد، احتمالا به يک ترکيب سالم نياز داريد.

منبع: wellnessmama

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar