برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

آموزش فریز کردن اسفناج به چند روش

منبع
نمناک
بروزرسانی
 آموزش فریز کردن اسفناج به چند روش

نمناک/ اسفناج از سبزي هايي است که حاوي آهن، ويتامين کا، کلسيم بوده و استفاده از آن در انواع سالادها و غذاها فوايد زيادي براي سلامتي دارد.
شما مي توانيد براي استفاده از فوايد بي نظير اسفناج آن را به صورت تازه استفاده کنيد اما اگر مي خواهيد در همه فصول و در هر زماني در غذاهايتان از اين سبزي کاربردي استفاده نماييد، مي توانيد اسفناج را با روش هايي که در اين بخش از سبک زندگي نمناک آورده ايم، فريز کنيد.
درست است فريز کردن اسفناج حالت خميري و نرم به آن مي دهد اما بخش زيادي از مواد مغذي اسفناج پس از يخ زدن حفظ مي شود.

 نحوه خريد اسفناج تازه
در خريد اسفناج به اين نکات توجه کنيد:

اسفناج هاي تازه و جوان را خريداري کنيد، اين اسفناج ها ساقه هاي نازک دارند.
هنگام خريد اسفناج دقت کنيد که اسفناج برگ هايي با رنگ سبز تيره داشته باشند.
اسفناج هاي پژمرده، لکه دار، قهوه اي يا زرد را نخريد.
اگر برگ ها بسيار تيره يا پلاسيده هستند و بوي تندي دارند آن ها را خريداري نکنيد.
براي تهيه آب سبزيجات از ساقه هاي بزرگ استفاده کنيد زيرا همه ي مواد مغذي موجود در برگ ها را دارا مي باشند.
 
اسفناج را چگونه بشوييم؟
در يک کاسه بزرگ آب سرد بريزيد و برگ هاي تازه و سبز اسفناج را درون آن خيس دهيد. پس از يک ربع تا نيم ساعت خيس دادن برگ هاي اسفناج را به خوبي با همان آب بشوييد. اين کار را چند بار تکرار کنيد تا اسفناج ها کاملا شسته و تميز شوند. شستن اسفناج با آب جاري مي تواند به برگ ها آسيب برساند.
هنگامي که کار شستشوي اسفناج ها را تمام کرديد آن ها را در آبکش بگذاريد تا آب شان گرفته شود و خشک گردد زيرا خشک کردن مرحله اساسي در نگهداري اسفناج است. دقت کنيد برگ هاي اسفناج براي فريز کردن نبايد آب داشته باشند، پس مي توانيد برگ ها را روي يک پارچه نخي بريزيد تا آب آنها جذب شود.

فريز کردن اسفناج
شما به چند روش مي توانيد اسفناج را فريز کرده و به مدت طولاني در فريزر نگهداري کنيد و هر زماني که دلتان مي خواهد از فريزر خارج کرده و پس از باز شدن يخ آن به غذاهاي خود بيافزاييد.

اسفناج را 6 تا 12 ماه مي توان داخل فريزر نگه داشت، اما بهتر است سبزي ها زودتر از اين مدت مصرف شوند زيرا به مرور زمان عطر و طعم خود را از دست مي دهند. روش هاي فريز کردن اسفناج عبارتند از:

فريز کردن اسفناج به صورت خام:
برگ هاي اسفناج را به روش بالا بشوييد و خشک کنيد.
برگ اسفناج ها را درسته و بدون اينکه خرد کنيد، درون کيسه هاي مخصوص فريزر قرار دهيد و با فشار، هواي اضافي کيسه را خارج کرده و داخل فريزر قرار دهيد.
قبل از مصرف اسفناج ها را درون يخچال بگذاريد تا يخ آنها باز شود و سپس مصرف کنيد.
با اين روش حدود 6 ماه مي توانيد اسفناج ها را داخل فريزر نگهداري کنيد.
 
بلانچ کردن اسفناج

براي اينکه بتوانيد اسفناج را به مدت طولاني تري نگه داري کنيد از روش بلانچ کردن کمک بگيريد. مراحل بلانچ کردن اسفناج:
1.در قابلمه اي مقداري آب ريخته و بگذاريد آب به جوش آيد.
2. به مدت 2 دقيقه اسفناج ها را داخل آب جوش ريخته و به سرعت خارج کنيد.
نکته بسيار مهم:براي کاهش از دست رفتن مواد مغذي اسفناج، مي توانيد از بخار بلانچينگ استفاده کنيد. يعني روي قابلمه پر از آب جوش يک سبد استيل بگذاريد و اسفناج ها را داخل سبد بريزيد و بلافاصله بعد از ريختن اسفناج ها داخل سبد، روي سبد را با يک درب قابلمه بپوشانيد تا بخار حاصل از آب جوش بيرون نرود. چند دقيقه اسفناج ها در اين حالت قرار دهيد.
3. درون کاسه اي بزرگ را آب يخ بريزيد و اسفناج ها را 2 دقيقه درون آن قرار دهيد، اينگونه فرآيند پخت متوقف شده و رنگ و طعم اسفناج حفظ مي شود.
4. اسفناج ها آن ها را روي يک پارچه ي کاغذي پهن کنيد و حدود 20 دقيقه ديگر صبر کنيد تا رطوبت اسفناج ها گرفته شود.
5.اسفناج ها را درون کيسه فريزر بريزيد و هواي اضافه، درون کيسه هاي فريزر را خارج کنيد.

فريز کردن پوره اسفناج
مي توانيد اسفناج را پوره کرده و درون فريزر نگهداري نماييد و در تهيه کاپ کيک اسفناج استفاده کنيد. مراحل پوره اسفناج:
شش قسمت اسفناج و يک قسمت آب را در مخلوط کن بريزيد و مخلوط کن را روشن کنيد تا پوره شود.
پوره را درون قالب هاي مربعي يا قالب يخ بريزيد و 4 ساعت درون فريزر قرار دهيد تا اسفناج ها کاملا يخ ببندند.
سپس مکعب هاي منجمد را از قالب ها خارج کرده و درون کيسه هاي مخصوص فريزر قرار دهيد و هواي اضافي درون کيسه ها را خارج کنيد.
 
آيا اسفناج منجمد سرطان زا است؟
اسفناج را مي توان هم به صورت خام و هم پخته به مدت 6 تا 12 ماه داخل فريزر با دماي منفي 18 درجه سانتي گراد نگهداري کرد اما يکي از نگراني هاي در مورد نگهداري اسفناج در فريزر اين است که در اسفناج پخته اي که در فريزر نگهداري مي شود ترکيب هاي سرطان زايي مانند نيتروزامين وجود دارد.
بايد بدانيد طبق تحقيقات و بررسي هاي انجام شده روي اسفناج هاي پخته و فريزشده مقدار اين نيتروزامين خيلي کم است پس نگران نباشيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره