نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

9 رفتار ممنوعه در زمان عصبانیت همسر

منبع
خراسان
بروزرسانی
9 رفتار ممنوعه در زمان عصبانیت همسر

خراسان/ حرف طلاق را پيش کشيدن، ترک کردن خانه، مظلوم‌نمايي جلوي فرزندان و ... از رايج‌ترين رفتارهاي اشتباه بعضي زن و شوهرها در زمان عصباني شدن طرف‌مقابل است.
 دعوا و مشاجره بين همسران، گاهي پيش مي‌آيد و تقريبا غيرممکن است که بين يک زن و شوهر، اختلاف نظري پيش نيايد. اما مهم اين است که شورش را در نياورند و يک مسئله قابل مديريت را به بحراني پر هزينه براي خود، همسر و خانواده‌شان تبديل نکنند. بارها پيش آمده که يک دعواي کوچک بر سر موضوعي به دليل رفتارهاي اشتباه زوج ها به اختلافات بزرگ منجر شده است. هر فردي به راحتي مي‌تواند با کلمات يا رفتارش طرف مقابلش را برنجاند و گاهي اثرات اين رنجش تا مدت‌ها در ذهن فرد باقي مي‌ماند. بهتر است هنگام جر و بحث با همسر تا  جايي که امکان دارد، خود را کنترل کنيد و اجازه ندهيد قضيه از حد بگذرد. نکته ديگر اين است که طرف مقابل همسر شماست و قرار است سال‌ها رفيق و يار هم باشيد نه يک رقيب براي شکست دادن و ... . در ادامه به رايج‌ترين رفتارهاي اشتباه بعضي زن و شوهرها در زمان عصباني شدن طرف مقابل اشاره خواهد شد.
 پيش کشيدن موضوعات گذشته
گاهي زن و شوهر هنگام دعوا براي اين که قافيه را نبازند، بحث‌ها و موضوعات ناخوشايندي را که الان وجود ندارد، پيش مي‌کشند و اوضاع را بدتر مي‌کنند. يادتان باشد موضوعات گذشته تمام شده و شما الان فقط بايد راجع به مشکل فعلي‌تان صحبت کنيد.
 خشونت فيزيکي
هنگام مشاجره معمولا افراد بدترين جنبه شخصيت خود را نشان مي‌دهند. برخي براي اين‌که ثابت کنند حق با آن‌هاست، بدترين تصميم را مي‌گيرند و شروع به کتک‌کاري مي‌کنند. در اين مواقع به ياد داشته باشيد که درد فيزيکي ممکن است سبب شود همسرتان احساس و علاقه‌اي را که به شما داشته ، فراموش کند و به لحاظ قانوني وارد عمل شود.

 حرف طلاق را پيش کشيدن
 هنگام مشاجره، حرف طلاق را پيش کشيدن باعث توهين بيشتر به همسر و جريحه‌دار کردن   احساسات او مي‌شود. بنابراين توصيه مي‌شود چه شوخي و چه جدي، هيچ وقت زن و شوهر چنين مسئله‌اي را به خصوص در زمان جر‌و‌بحث‌هايشان مطرح نکنند.
 ترک کردن خانه در زمان مشاجره
بيرون رفتن از منزل   در زمان مشاجره يا  دعوا به همسرتان نشان خواهد داد تا چه اندازه از بودن با او زير يک سقف احساس ناراحتي مي‌کنيد و البته دليل منطقي براي دفاع از رفتار يا گفتار خودتان نداريد. اين کار حتي سبب مي‌شود همسرتان درباره بلوغ فکري‌تان شک کند که تا حدودي هم حق خواهد داشت. در اين شرايط بهتر است بگوييد نمي‌خواهم الان درباره‌اش صحبت کنم بنابراين نياز دارم تنها باشم و به جاي ترک منزل به اتاق ديگري برويد.
 با خبر کردن فاميل و اطرافيان
با خبر کردن اعضاي خانواده و فاميل از مشاجره ها، يکي از اشتباهات رايج بعضي زوج هاست. با وارد کردن خانواده به دعواي خودتان يک بحث معمولي ممکن است به آشفتگي خانوادگي تبديل شود و شما بعد از مدتي روال عادي زندگي را در پيش بگيريد ولي در نگاه ديگران کوچک شده‌ايد و چه بسا دانستن آنان به نفع‌تان نباشد و بعدها عليه خودتان يا همسرتان شود. بهتر است بپذيريد اين دعوا به خودتان دو نفر مربوط است که يا خودتان بايد حلش کنيد يا از مشاور کمک بگيريد.
 مقابله به مثل کردن
متاسفانه عده‌اي از زوج ها طرف مقابل خود را همسر نمي‌بينند بلکه يک دشمن قسم خورده تصور مي‌کنند که بايد در  جر و بحث، او را شکست دهند! هر کار نادرست او را سعي مي‌کنند عينا تلافي کنند و کم نياورند. اين کار فقط آتش اين خشم را شعله‌ورتر مي‌کند. همچنين گاهي زن و شوهرها نقطه ضعف همسر خود را مي‌دانند و موقع مشاجره دست روي آن مي‌گذارند و همسر خود را تحقير مي‌کنند. در اين بين بايد توجه داشت که بعد از مدتي مشکل حل مي‌شود ولي زخمي که به روح همسر خورده تا مدت‌ها باقي مي‌ماند.
 توهين به خانواده‌هاي يکديگر
اگر موقع بحث خودتان و بدون دليل شروع به فحاشي و توهين به خانواده همسر مي‌کنيد، اين رفتارتان دردسر ساز خواهد شد. مسلما طرف مقابل براي اين‌که خشم خود را خالي کند، همان کار شما را با خودتان انجام مي‌دهد. در موقع بحث بهتر است فقط و فقط درباره  مشکل کنوني بين خودتان صحبت کنيد نه کساني که الان نيستند يا ربطي به مشکل شما ندارند.
 تهديد به خودکشي
تعداد کمي از زوج ها موقع بحث و مشاجره تهديد به خودکشي مي‌کنند يا حتي ممکن است يک تيغ يا چاقو در دست بگيرند و وانمود کنند که الان خودکشي مي‌کنند و ... اما اين کار هم اشتباه بزرگي است. بهتر است بدانيد اين کار يکي از خام‌ترين کارهاي ممکن است که شما را در نگاه همسرتان، يک فرد ضعيف نشان خواهد داد. اگر مشکل داريد بايد حلش کنيد اما نه با تهديد به مرگ که فقط جو را متشنج‌تر مي‌کند.
 مظلوم‌نمايي جلوي فرزندان
در حضور فرزندان دعوا کردن و مظلوم نمايي جلوي آن‌ها، تاثيرات بدي روي روان و شخصيت آن‌ها خواهد گذاشت. متاسفانه بعضي زوج ها اين اشتباه را مي‌کنند و با کشاندن پاي بچه‌ها وسط دعواي خودشان به آن ها آسيب جدي رواني وارد مي کنند. يادتان باشد دعواي شما ربطي به فرزندان‌تان ندارد. بهتر است بگذاريد وقتي حضور ندارند، بحث خودتان را دنبال کنيد و جلوي بچه‌ها، ماجرا را کش ندهيد.
نويسنده : فريبا البرز| کارشناس‌ارشد مشاوره خانواده
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar