نماد آخرین خبر

استفاده از شیردوش برقی مفید است یا مضر!؟

منبع
نمناک
بروزرسانی
استفاده از شیردوش برقی مفید است یا مضر!؟

نمناک/ شيردهي يکي از مهم ترين جنبه هاي مادري است. شما مي توانيد به طور معمول به کودک خود شيربدهيد، از شيردوش دستي يا برقي استفاده کنيد و يا تمام روش هاي انجام اين کار را با يکديگر ترکيب کنيد.
در اين قسمت قصد داريم به معرفي شيردوش هاي برقي سينه، مزايا و معايب آن، روش هاي استفاده ايمن از آن و همچنين پاسخ به برخي از سوالات متداول کاربران بپردازيم.

چه زماني مي توان از شيردوش برقي استفاده کرد؟
ابتدا بايد به اين موضوع بپردازيم که چه کساني بايد از شيردوش برقي استفاده کنند:
1- مادراني که ممکن است زودتر از موعد زايمان کنند

زناني که در بارداري خود دچار عوارضي هستند و يا در معرض خطر زايمان زودرس قرار دارند ، بهتر است از شيردوش برقي استفاده کنند زيرا نوزاد نارس نمي تواند مکيدن سينه مادر را به درستي انجام دهد.
2- مادراني که شاغل هستند
اکثر مادران شاغل پس از زايمان، چند ماهي را مرخصي زايمان مي گيرند. بااين حال تعداد کمي از اين مادران ممکن است مجبور شوند بلافاصله پس از زايمان کار خود را شروع کنند. اين گونه مادران بايد شير خود را بدوشند تا کودک در طي روز گرسنه نماند.
3- مادراني که نوزادان دوقلو دارند
براي مادراني که دوقلو دارند، شيردهي بسيار خسته کننده است بنابراين اين مادران مي توانند شير بيشتري را در زمان کمتري با شيردوش هاي برقي بدوشند و به نوزادان خود دهند.
4- مادراني که مقدار شير زيادي دارند
برخي از مادران بيش از حد مورد نياز نوزاد شير دارند. چنين مادراني مي توانند شير خود را دوشيده و براي استفاده هاي بعدي ذخيره نمايند.
5- مادراني که وقت زيادي براي دوشيدن شير ندارند
مراقبت از نوزاد براي مادراني که خانه دار هستند يا ساعات کاري منعطفي دارند، آسان تر است اما مادراني که برنامه کاري شلوغ و وقت کمتري براي شيردهي دارند، بايد از شيردوش برقي استفاده کنند.

مزاياي استفاده از شيردوش برقي
امروزه برخي از مادران به دليل مزاياي شيردوش برقي بيش از پيش از اين وسيله استفاده مي کنند، برخي از اين مزايا عبارتند از:
مادراني که محدوديت زماني دارند، شيردوش برقي مي تواند يک مزيت محسوب شود زيرا در مقايسه با شيردوش هاي دستي زمان کم تري صرف دوشيدن شير مي شود.
از آن جا که شيردوش برقي داراي دو پمپ تعبيه شده مي باشد، به طور همزمان مي توان از هر دو سينه شير دوشيد و در وقت مادر صرفه جويي کرد.
مادراني که بايد روزانه و به طور منظم شير بدوشند، اين کاربا زحمت کم تري انجام مي شود.
شيردوش هاي برقي به صورت دو پمپه و پمپ هاي بيمارستاني در دسترس هستند.
تميز کاري و ضدعفوني شيردوش برقي بسيار آسان است. اغلب کيسه و دستمال بخار مايکروويو به همراه دستگاه عرضه مي شود.
 
مواردي که بايد هنگام انتخاب شيردوش برقي به آن ها دقت کنيد:
1- مدل دو پمپه
در مدل دو پمپه، مي توان همزمان از دو سينه شير دوشيد و به اين ترتيب در وقت صرفه جويي مي شود. بعلاوه هرچه شير بيشتري دوشيده شود به مقدار بيشتر نيز شير توليد مي شود.

2- قابل استفاده، تميزکردن و جمع کردن راحت
در نظر گرفتن شيردوش هايي که قابل استفاده، تميزکردن و جمع کردن راحتي هستند. شيردوشي را انتخاب کنيد که پس از استفاده به راحتي تميز و ضدعفوني شود. علاوه بر اين برخي از مدل هاي برقي داراي پمپ وکيوم هستند که گرفتن سينه براي مکش شير آسان تر است. مدل ديگري نيز وجود دارد که شير به سرعت و به راحتي دوشيده مي شود.

3- سرعت مکش
شيردوش هايي را انتخاب کنيد که در کم ترين زمان بتوانند شير بيشتري بدوشند. آن هايي که کيفيت بالاتري دارند دکمه اي براي تنظيم دستي سرعت دوشيدن شير دارند.

4- دوشيدن شير خارج از منزل
اگر مادري هستيد که ناچارا بايد بيرون از منزل يا محل کار باشيد، شيردوشي را انتخاب کنيد که به راحتي قابل حمل باشد. بسياري از اين شيردوش ها به منظور نگهداري بهتر شير، کيسه هاي يخ يا شارژرهايي براي اتصال به باتري خودرو دارند.

چگونه مي توان از شيردوش برقي به صورت ايمن استفاده کرد؟
اولين و مهم ترين نکته قبل از دوشيدن شير، اين است که در مکاني آرام و راحت بنشينيد. ناراحتي و اضطراب بر مقدار شير مادر تاثير مي گذارد.
دستورالعمل استفاده از شيردوش برقي را به دقت بخوانيد تا اشتباهي رخ ندهد.
هرگز از شيردوش هاي آلوده به ويروس و باکتري هايي مانند اچ.آي.وي و سيتومگالوويروس استفاده نکنيد زيرا امکان انتقال اين ميکروب ها به مادر و نوزاد وجود دارد.
به منظور پيشگيري از کاهش کارايي شيردوش، درب آن ها را در هر شرايطي به خوبي ببنديد.
بهتر است شيردوشي را تهيه کنيد که از لبه مناسبي برخوردار باشد زيرا درپوش ها و لبه هاي نامناسب و مکش ناکافي شير مادر، موجب بروز درد و سوزش در نوک سينه خواهد شد.
مراقب آسيب هاي احتمالي شير دوش باشيد و در صورت مشاهده هرگونه خرابي، هر چه سريع تر آن را تعويض کنيد.
در صورت ترک خوردگي نوک سينه، مکش را متوقف کنيد زيرا هنگام دوشيدن شير نبايد هيچ دردي احساس شود.
قبل و بعد از دوشيدن شير، دست هايتان را به خوبي شستشو دهيد.
در روز هاي اوليه ممکن است حجم شير دوشيده شده خيلي کم باشد اما تداوم اين کار به طور منظم در روز هاي آتي موجب افزايش حجم شير خواهد شد.
قبل از دوشيدن شير، وسايل لازم مانند دستمال مرطوب، شيشه شير براي ذخيره ، تلفن و ... را نزديک خود بگذاريد.
سرعت دوشيدن شير را در حدي که راحت هستيد، تنظيم کنيد.
هنگامي که جريان دوشيدن شير کاهش يافت و سينه ها تقريبا خالي شدند، شيردوش را خاموش کنيد.
بعد از ريختن شير دوشيده شده در شيشه شير، روي آن تاريخ بزنيد و در يخچال نگهداري کنيد.
پس از استفاده سريعا تمام قسمت هاي شيردوش را تميز و ضدعفوني کنيد زيرا در غير اين صورت، ممکن است مشکلاتي براي کودک ايجاد شود. پس از تميز کاري و ضدعفوني نيز، آن ها را با دستمال کاغذي خشک کنيد تا مرطوب نماند.

عوارض جانبي استفاده از شيردوش برقي چيست؟
در صورتي که نوزاد شير دوشيده شده را با شيشه شير مي نوشد، ممکن است ديگر سينه مادر را نشناسد و از گرفتن آن اجتناب کند.
احتمال اين وجود دارد که شير دوشيده شده آلوده شود و مشکلات جدي براي سلامتي کودک ايجاد نمايد.
در صورتي که لبه شيردوش مناسب نباشد يا سرعت دوشيدن آن خيلي زياد يا کم باشد، احتمال آسيب ديدگي نوک سينه وجود دارد.
دوشيدن شير اضافي و ذخيره آن براي استفاده هاي بعدي باعث توليد شير بيشتر مي شود که در نتيجه باعث تورم و احتقان سينه خواهد شد.
مراحل تميز کاري و ضدعفوني کردن شيردوش پس از استفاده، زمان و انرژي زيادي را مي طلبد.
 
شيردوش برقي بهتر است يا دستي؟
هر نوع از شيردوش مزايا و معايب خاص خود را دارد. انتخاب آن به کاربر بستگي دارد که اولويت هاي خود را تعيين کند و براساس آن يکي از آن ها را انتخاب کند.
براي مادراني که نمي توانند وقت زيادي را صرف شيردهي کنند، مطمئنا شيردوش برقي بهترين انتخاب است هرچند ممکن است گران تر از شيردوش دستي باشد. از طرف ديگر شيردوش هاي دستي قابل حمل هستند و مي توان آن ها را در کيف دستي نيز حمل کرد در حالي که حمل شيردوش برقي در خارج از منزل ممکن است کمي دشوار باشد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره