نماد آخرین خبر

همه چیز درباره آزادی در خانواده

منبع
حامي هنر زندگي
بروزرسانی
همه چیز درباره آزادی در خانواده

حامي هنر زندگي/ آزادي در خانواده يکي از مسائلي است که افراد با توجه به تربيت، محيط، تحصيلات و فرهنگ ديدگاه‌هاي متفاوتي نسبت به آن دارند. آزادي يکي از اصول اساسي براي رشد افراد در جامعه مي‌باشد. مردان و زناني که نتوانند به راحتي نظرات خود را بگويند، از بيان ايده‌هايشان ترس داشته باشند و يا نتوانند علايق خود را دنبال کنند، چگونه مي‌توانند براي خود و جامعه فردي مفيد باشند؟ شکوفايي استعدادها و توانايي‌هاي بالقوه بدون آزادي ميسر نخواهد بود. عدم اطلاع از چگونگي اعمال خواسته‌ها مخصوصا بين والدين و فرزندان، مشکلات متعددي را در برهه‌هاي مختلف زندگي ايجاد مي‌کند. با آگاهي از حد و حدود آزادي در خانواده مي‌توانيد خانواده سالم خود را تشکيل دهيد

آزادي در محيط خانواده
به طور ساده مي‌توان گفت آزادي درون خانواده شامل آزادي‌هايي است که منبع قدرت در خانواده (مادر يا پدر) براي فرزندان و ديگر اعضاي خانواده خود قائل مي‌شوند. اين آزادي‌ها شامل آزادي بيان و اظهار نظر دربارۀ مسائل مهم خانواده، بيان عقيده، انتخاب نوع پوشش، آزادي رفتار و انتخاب مسير زندگي مي‌شوند. در بسياري از خانواده‌ها اين آزادي‌ها از فرزندان سلب شده و يا گاهي به اشتباه در دادن آن‌ها، افراط مي‌شود. هر دو حالت آسيب‌هايي به فرزندان وارد مي‌کند.
آزادي پدر در خانواده
آزادي مردان در خانواده از جمله مسائلي است که بايد براي حفظ سلامت خانواده به آن پرداخته شود. از ديرباز قدرت خانه در دست مردان بوده و اگر مردي اين قدرت را به همسرش واگذار مي‌کرد، به عنوان فردي زن ذليل هدف تمسخر ديگران قرار مي‌گرفت. به مرور زمان ديدگاه افراد به زندگي تغيير کرده و براي آزادي مردان نيز چهارچوب‌هايي تعيين شده است. اما با وجود تمام اين تغييرات، هنوز هم پدر و مرد در خانه به مانند ناخداي کشتي هستند.
آزادي مادر در خانواده
آزادي زن در خانواده از جمله موضوعات بسيار بحث برانگيزي است که در طي ساليان سال در جوامع مختلف باعث اختلافات و حتي گاه هرج و مرج شده است. بسياري از زنان حتي از حقوق خود مطلع نبوده و در زندگي‌شان متحمل سختي‌هاي زيادي مي‌شوند. با تغييراتي که جايگاه زنان در جامعه پيدا کرده، امروزه مي‌توانند راحت‌تر از حقوق خود دفاع کنند. بسياري از زنان هنوز هم در خانوده مورد آزار و خشونت قرار گرفته و محدوديت‌هاي زيادي را به جان مي‌خرند. در خانواده‌هايي که زنان قدرت حرف زدن و تصميم گيري ندارند، فرزندان نيز نمي‌توانند به طور مناسب رشد کنند.
آزادي فرزندان در خانواده
جداي از حد و مرزهاي زن و مرد، آزادي فرزندان در خانواده بيشتر مورد توجه والدين و خانواده‌ها است. اينکه فردي بتواند در جامعه به طور موثر در نقش‌هاي مختلف عمل کند، مستقيما وابسته به خانواده و تربيتي است که از دوران کودکي در او شکل گرفته است. فرزنداني که محدوديت‌هاي زيادي داشته‌اند، در جامعه افرادي سرخورده، پرخاشگر، وابسته، بي هدف و بي انگيزه و... مي‌شوند. بر عکس فرزندان خانواده‌هايي که بيش از حد آزاد بوده‌اند، داراي ويژگي‌هايي مثل نداشتن شفقت و همدلي، خودمحوري، خودشيفتگي و ديگر مشکلات و انحرافات در زندگي شخصي‌شان مي‌شوند.

1. آزادي هاي پسران
دادن آزادي‌هاي بيش از حد به پسران تبعات خطرناک‌تري را در پي دارد. چرا که پسران در آينده عنصر اصلي خانواده خود خواهند بود و بايد براي پذيرش مسئوليت خانه و همسر خود آماده شوند. آزادي‌هاي افراطي سبب عدم مسئوليت پذيري آن‌ها نسبت به همسر و فرزندان در آينده مي‌شود حتي در بسياري موارد پسراني که اين گونه تربيت شده‌اند به سمت روابط فرازناشويي و اعتياد رو مي‌آورند. چرا که از همان کودکي هيچ چهارچوب و الگوي تربيتي براي آن‌ها مشخص نشده است. از طرف ديگر سلب آزادي پسران در خانواده باعث کاهش اعتماد به نفس آن‌ها مي‌شود و با محدوديت شديد نيز نمي‌توانند براي شغل، رشته تحصيلي و انتخاب شريک زندگي تصميمات قاطع بگيرند.
2. آزادي هاي دختران
دختران از آن جهت که حساس‌ترند، نياز به توجهي ويژه از سوي والدين دارند. دختران نيز در خانه بايد به اندازه پسران از حقوقي برخوردار باشند. محدود کردن بيش از حد دختران و کنترل مداوم آن‌ها باعث شکل گيري عقده‌ها و احساس کمبود در آنان مي‌شود. دختراني که محدوديت زيادي داشته‌اند، در بزرگسالي تبديل به مادراني بدون اعتماد به نفس مي‌شوند و حتي ممکن است براي جبران عقده‌هاي گذشته خود، آزادي‌هاي بيش از حد در اختيار فرزندانشان قرار دهند. برخي خانواده‌ها نيز با نام روشن فکري هيچگونه آزادي را از دختر خود دريغ نمي‌کنند. آزادي دختر در خانواده نيز بايد داراي چهارچوب بوده تا سلامت او در تمام زمينه‌ها حفظ شود.
سخن آخر
با توجه به آن چه گفته شد، آزادي براي هر کدام يک از اعضاي خانواده لازم و ضروري است. افراط و تفريط در مقدار آن نه تنها به خانواده بلکه به جامعه نيز آسيب مي‌زند. بنابراين پيشنهاد مي‌شود که زوجين از همان اوايل ازدواج در مورد مسائل مختلف با يکديگر تبادل نظر کرده و براي حفظ پايداري خانواده در زمان‌هاي ناراحتي و تنش به مشاوره خانواده مراجعه نمايند

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره