ايران بانو/ دوران بلوغ اگر به تغذيه دختران نوجوان توجهي نشود، قد آنها کوتاه و اندامشان ظريف خواهد بود از اين رو نسل آينده را نيز به مخاطره ميافتد زيرا دختري که قد بلندي دارد، ذخاير غذايي کاملي داشته و در هنگام باروري جفت بزرگتري ساخته و تغذيه بهتري از طريق جفت به جنين ميرسد.
يک متخصص تغذيه گفت: دختران قد بلند ذخاير غذايي کاملي دارند و در هنگام بارداري جفت بزرگتري ساخته و از اين رو تغذيه بهتري از طريق اين جفت به جنين رسيده و فرزندان آنها سالم تر به دنيا ميآيند.
ايشان اظهار داشت: دختران در دوران بلوغ نياز زيادي به آهن و کلسيم پيدا ميکنند و اغلب آنها در اين ايام رژيم گرفته يا از غذاهاي فست فود استفاده ميکنند که موجب عدم تأمين نيازهاي تغذيهاي آنها شده و ذخاير بدني آنها تحليل ميرود.
وي در ادامه افزود: تغذيه فقط شامل خوردن و لذت بردن نميشود؛ در وراي تغذيه بايد به سلامتي انديشيد و رساندن 50 ريزمغذي و اسيدهاي چرب آمينه به سلولهاي بدن از طريق مواد غذايي ضروري است.
اين متخصص تغذيه با بيان اينکه روش تغذيه اکثر دختران جامعه نادرست است، ادامه داد: سرعت افزايش تکثير سلولي در دوران بلوغ شبيه به نوزادي است که تازه به دنيا آمده و با سرعت رشد کرده است و در طول 5 الي 6 ماه وزن او به دو برابر ميرسد و در دوران بلوغ اگر دختران جوان خواب کافي داشته و از تمام گروههاي غذايي استفاده کنند، 10 الي 15 سانتيمتر قد کشيده و وزن آنها نيز اضافه ميشود.
در دوران بلوغ اگر به تغذيه دختران نوجوان توجهي نشود، قد آنها کوتاه و اندامشان ظريف خواهد بود از اين رو نسل آينده را نيز به مخاطره ميافتد زيرا دختري که قد بلندي دارد، ذخاير غذايي کاملي داشته و در هنگام باروري جفت بزرگتري ساخته و تغذيه بهتري از طريق جفت به جنين ميرسد.
ايشان با بيان اينکه اگر زنان ميخواهند فرزندان آنها دچار بيماري نشوند در هنگام ورود به حاملگي بايد داراي وزن مناسب باشند، گفت: هماکنون 60 درصد از دختران کشور دچار کمخوني هستند که اثرات منفي بر روي رشد آنها در دوران بلوغ دارد.
عمده کمخوني دختران شامل فقر آهن، کمبود اسيد فوليک و ويتامين B12 است و براي جبران آن بايد از گوشت قرمز، ماهي و منابع گياهي استفاده کنند اما جذب آهن منابع گياهي در بدن پايين است.
اين متخصص تغذيه با بيان اينکه دختراني که کم خوني دارند، غذاي خود را با ماست يا دوغ مصرف نکنند، گفت: مصرف لبنيات به دليل داشتن کلسيم، جذب آهن مواد غذايي را مختل ميکند.