نکات طلایی برای رابطه صحیح عروس و خواهرشوهر

نمناک/ يکي از سخت ترين رابطه هايي که بعد از ازدواج و تشکيل زندگي مشترک برقرار مي کنيم ، ارتباط با خانواده شوهر است . هنگام ازدواج اکثر ما به رسم و رسوم، رفتارها، و عادتهايي که خانواده همسرمان دارد ، بي توجه ايم اما با گذشت زمان اختلاف نظر در مورد اين مسائل موجب کدورت و کشمکش مي شود . توجه کنيد که رابطه برقرار کردن يک مهارت است که مي توان آن را ياد گرفت و بهبود بخشيد. در اين بخش شما را با نحوه برقراري رابطه عروس و خواهرشوهر آشنا مي کنيم.
روش هاي برقراري ارتباط موثر با خانواده همسر
همه زوج ها دوست دارند با خانواده همسر خود بهترين نوع رابطه را برقرار کنند اما در بسياري از موارد همه چيز آنطور که آنها دوست دارند پيش نمي رود و گاهي اختلافاتي مانند اختلاف بين عروس و مادرشوهر و عروس وخواهرشوهر برايشا اتفاق مي افتد .
اين مشکل به دليل زيادي به وجود مي آيد که يکي از آنها اين است که برخي از افراد در برقراري ارتباط انعطاف پذير نيستند وبا همه افراد به يک نحو برخورد مي کنند اما بايد بدانيد که افراد از نظر ويژگي هاي شخصيتي با يکديگر متفاوتند .براي پيش بردن يک رابطه سالم بايد حتما به جايگاه و نقش افراد در زندگي توجه داشت.
ارتباط سالم و موثر چيست؟
در يک ارتباط سالم و موثر، دو طرف آرامش دارند و ، زمينه رشد براي هر دو برقرار است و به حق و حقوق هيچ کدام تجاوز نمي شود و ضايع نمي گردد. شرايط دو نفرهنگامي که در يک ارتباط سالم و موثربه سر مي برند اينگونه است :
احساس شور و نشاط دارند.
احساس مي کنند به داشته هايشان اضافه شده است .
با يکديگر تعامل دارند.
حس و حال خوبي دارند.
احساس بدهکار بودن و طلبکار بودن ندارند بلکه اين احساس را مي کنند که يک بده- بستان عاطفي در رابطه وجود دارد.
لزوم داشتن يک ارتباط خوب و سالم با خانواده همسر
هنگام تشکيل زندگي مشترک ، نه تنها بايد با همسرتان رابطه صميمانه اي برقرار کنيد بلکه بايد با خانواده او نيز ارتباط موثري داشته باشيد زيرا خانواده او جزئي از خانواده شما محسوب مي شود و ارتباط خوب و عاشقانه شما با همسرتان در گرو برقراري ارتباط خوب با خانواده اوست . برعکس اين حالت ، در زندگي مشترکي که زوجين با يکديگر به مشکل برخورد مي کنند ، نمي توانند ارتباط عاطفي خوبي را با خانواده همسر خود برقرار کنند .
اگر در زندگي مشترک با همسرتان يک رابطه خوب برقرار کنيد ، در آينده از يک منبع قوي و خوب به نام حمايت اجتماعي خانواده برخوردارمي شويد. بهترين پناهگاه و مناسب ترين عامل کمک کننده در موقعيت هاي تنش زا، استرس زا و بحران هاي زندگي حمايت اجتماعي خانواده ها است . هر چه ارتباط قوي و موثرتري با خانواده همسر برقرار کنيم در چالش هاي زندگي و مواجهه با استرس ها و تنش هاي زندگي منابع حمايتيمان تقويت مي شود و در اين مواقع زندگي بهتر مي توانيم عمل کنيم.
نقش مهم خواهر شوهر
معمولا در همه خانواده ها دختر ها نقش پر رنگي در خانواده براي مادرشان دارند به طوري که مادر خانواده در همه زمينه ها نظر دخترانش را جويا مي شود ، خانواده شوهر نيز از اين قاعده مستثني نيستند و در آن مي توان از خواهرشوهر به عنوان مشاور مادرشوهر ياد کرد.
خواهر شوهر عضو کليدي در خانواده همسر است که اگر بخواهد مي تواند موجب کاهش تنش ها و برقراري صلح شود و يا مي تواند موجب ايجاد تنش در زندگي گردد. پس با برقراري يک ارتباط موثر و خوب با خواهرشوهر مي توانيد در ايجاد يک ارتباط خوب با ساير اعضاي خانواده شوهر موفق تر عمل کنيد .
نظارت است يا کنترل؟
مرز بسيار باريکي بين نظارت و کنترل وجود دارد. گاهي اوقات خانواده ها قصد نظارت بر امور زوجين جوان را دارند اما به اشتباه در مي يابد که خانواده همسر قصد کنترل او را دارند . مثلا اگر عروس خانواده براي ماه عسل دوست دارد به شهري سفر کند که شما به عنوان خواهرشوهر به آنجا سفر کرده ايد ومي دانيد در صورت سفر به اين شهر به آنها خوش نمي گذرد به دو صورت مي توانيد نظرتان را بيان کنيد :
اول اينکه مي توانيد پيشنهادتان را بدهيد و دلايلتان را عنوان کنيد و باقي تصميمات را برعهده خودشان بگذاريد که در اينصورت شما نقش نظارتي داشته ايد .
اگرشما براي به کرسي نشاندن نظرتان تمام تلاش خود را کنيد و با آنها مخالفت کنيد تا نظر شان تغيير کند، عروس تان اين گونه برداشت مي کند که شما قصد کنترل کردن او را داريد. بهتر است هميشه به عنوان يکي از اعضاي دلسوز خانواده نظرتان را بگوييد و پيشنهادتان را بدهيد و تصميم گيري را به خودشان بسپاريد.
تو نيکي مي کن و در دجله انداز
اگر به عنوان خواهر شوهر قصدتان حمايت از برادر و عروستان است و مي خواهيد که تجربه خود را در اختيار آنان بگذاريد فقط به توصيه و دادن پيشنهاد بسنده کنيد و سعي نکنيد حتما نظرتان را به آنها تحميل نماييد . در صورتي که آنها به نظر شما عمل نکردند ، اگر ناراحت شديد و تصميم گرفتيد ديگر هيچ نظري به آنها ندهيد ، قصد شما دخالت بوده است.
اگر رفتارها و گفتارهاي حمايتي تان به گونه اي باشد که دخالت برداشت نشود آنگاه مي توانيد رابطه اي دوستانه، محترمانه و صميمانه با عروس تان برقرار کنيد.
چند نکته کليدي درمورد رابطه عروس و خواهرشوهر
براي ايجاد صميميت و دوستي بين عروس و خواهرشوهرآنها بايد در ابتداي ارتباط بايد بدون هيچ چشم داشتي به همديگر محبت کنند.
تبعيض قائل شدن بين عروس هاي خانواده توسط خواهرشوهرهابسيار اشتباه است.
هيچ گاه از همسر برادرتان پيش برادرتان گلايه و شکايت نکنيد.
از يکديگر در حضور جمع انتقاد و گله نکنيد.
در صورت وجود مشکل با خواهرشوهرتان ، بدگويي او را پيش مادرش نکنيد.
در ارتباط خواهرشوهر و عروس ، هيچ گاه نبايد رازهاي شخصي و خصوصي تان را با يکديگر مطرح نکنيد.
دربيشتر مواقع در مکالمات تان بايد کلي و در مورد مسائل روزمره و مربوط به خودتان باشد.
از يکديگر در حضور جمع تعريف و تمجيد کنيد.
از بدگويي کردن درباره شوهرتان پيش خواهرش بپرهيزيد.