نماد آخرین خبر

عجیب و غریب‌ترین رفتار‌های ممنوعه در کشور‌های مختلف

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
عجیب و غریب‌ترین رفتار‌های ممنوعه در کشور‌های مختلف

باشگاه خبرنگاران/ مردم برخي کشور‌ها روي بعضي مسائل بسيار حساس هستند و شايد مرتکب شدن يک عمل کوچک که در کشور خودمان انجام دادنش امري کاملا طبيعي است، در آن جا نوعي بي‌احترامي تلقي يا باعث تعجب و حتي خشم مردم آن کشور شود! در زندگي اجتماعي براي همه افراد از هر گروه، نژاد و مذهبي که باشند.

بايد‌ها و نبايد‌ها يا ممنوعيت‌هايي وجود دارد که از آن‌ها به عنوان تابو ياد مي‌شود. حتما شما هم جمله‌هايي مانند «اين کار را نبايد انجام دهي، چون هيچ‌وقت در خانواده ما کسي انجام نداده»، «از قديم مي‌گفتند که اين کار زشت است» و ... را زياد شنيده‌ايد.

تمام اين جملات ما را از انجام تابو‌ها منع مي‌کنند. اين ممنوعيت‌ها گاه قوانين اجتماعي هستند و گاه سرچشمه سنتي دارند، اما شکستن آن‌ها مسئله‌اي دردسرساز محسوب مي‌شوند. به عقيده زيگموند فرويد روان شناس معروف، تابو‌ها قديمي‌ترين و کهن‌ترين مجموعه قوانين بشري به حساب مي‌آيند.

شايان ذکر است که تابو‌ها انواع مختلفي دارند از جمله تابو‌هاي اخلاقي، اجتماعي، مذهبي و قانوني. اما آيا مي‌دانيد که ريشه تابو از کجا آمده است؟ تابو واژه‌اي است از زبان پولينزي و در معناي کار‌هاي ممنوعه به کار مي‌رود.

در اين زبان، متضاد واژه تابو «نوآ» است يعني مسئله‌اي که عادي و معمولي است و چيزي که در دسترس همگان قرار دارد. در گزارش امروز  به عجيب‌و‌غريب‌ترين تابو‌ها در کشور‌هاي مختلف دنيا اشاره مي‌شود.

انعام دادن و دو زانو ننشستن
کدام کشور؟ ژاپن
اگر به ژاپن سفر کرديد در خيابان‌هايي که جهت تردد افراد پياده در آن‌ها مشخص شده است، نبايد در خلاف جهت تردد کنيد، چون اين کار علاوه بر غيرقانوني بودن، يک تابو هم محسوب مي‌شود. همچنين دادن انعام در ژاپن امري ناپسند است. ژاپني‌ها به رعايت ادب معروف‌اند و در اين ديار مانند ما، دراز کردن پا جلوي ديگران را نوعي بي‌احترامي تلقي مي‌کنند.

آن‌ها بايد در جمع، پاهايشان را جمع کنند و دو زانو بنشينند. البته اين نوع نشستن بزرگ‌تر يا کوچک‌تر سرش نمي‌شود در ژاپن بايد همه دوزانو بنشينيد! همچنين غذاخوردن در هنگام راه رفتن به معناي بي‌ارزش کردن غذا و کسي است که براي درست کردن آن وقت گذاشته است. با وجود اين همه غذا‌هاي خياباني مختلف که در ژاپن وجود دارد بايد همه آن‌ها به صورت نشسته سرو شود.

به گردشگران توصيه مي‌شود در ژاپن هرگز چاپستيک‌ها (چوب‌هاي مخصوص خوردن غذا) را به شکل عمودي در کاسه برنج نگذاريد، اين کار براي ژاپني‌ها يک تابوي بزرگ است، چون آن‌ها را ياد مراسم خاک سپاري مي‌اندازد که کاسه‌هاي برنج را با دو چاپستيک عمودي در داخل آن مي‌آورند. در عوض آن‌ها را بالا يا کنار کاسه بگذاريد!

عجيب و غريب‌ترين رفتار‌هاي ممنوعه در کشور‌هاي مختلف

خوردن گوشت گاو
کدام کشور؟ هند

هندوستان به کشور عجايب معروف است و هر فردي به اين کشور سفر کرده، مي‌داند گوشه و کنار آن مملو است از آداب و رسوم و تابو‌هاي عجيب و غريب. استفاده از دخانيات در ملأعام يک تابو محسوب مي‌شود، چون هندي‌ها معتقدند استفاده از اين مواد باعث مي‌شود که آدم‌ها مرز بين واقعيت و توهم را تشخيص ندهند.

طلاق يکي از تابو‌هاي تقريباً وحشتناک در هند به حساب مي‌آيد تا حدي که وقتي زن و شوهر با هم دعوا مي‌کنند حتي اگر تا مرز کشتن يکديگر پيش بروند بايد بروند، ولي طلاق هرگز.

حتما از قداست بيش از حد گاو‌ها هم در هند شنيده‌ايد. اين احترام به حدي است که هندو‌ها خوردن گوشت اين حيوان را ممنوع کرده‌اند! لازم است بدانيد غذاي هندي را معمولا طوري درست مي‌کنند که به راحتي بتوان آن را با دست خورد. پس اگر مسافر هند هستيد از دو انگشت و نان براي خوردن غذا‌هاي مايع استفاده کنيد.

مراقب باشيد از دست راست‌تان استفاده کنيد، چون هندي‌ها دست چپ را ناپاک مي‌دانند و خوردن با دست چپ تابو است!


باز کردن هديه جلوي ديگران
کدام کشور؟ چين
اگر يک فرد با مليت چيني به شما هديه‌اي داد، يادتان باشد که کادو را جلوي او و ديگران باز نکنيد، زيرا در فرهنگ چين معمولا کادو‌ها در مقابل کسي که کادو را تحويل داده است باز نمي‌کنند و انجام آن نوعي تابو است.

البته هنگام انتخاب هديه مطمئن شويد که ابزار برش انتخاب نکرده‌ايد. يادتان باشد هرگز چاقو، قيچي يا هر ابزار برنده ديگر به يک چيني هديه ندهيد، چون نشانه پايان رابطه شماست و نوعي تابو محسوب مي‌شود.

نوشتن اسم افراد با رنگ قرمز
کدام کشور؟ کره جنوبي
در کره جنوبي نوشتن نام يک شخص با استفاده از جوهر قرمز طبق سنت به اين معناست که آن شخص فوت کرده است. به همين دليل گردشگران هنگام انتخاب قلم براي امضاي يک کارت تبريک بايد بسيار مراقب باشند که از رنگ قرمز استفاده نکنند.

شايان ذکر است که نوشتن اسم افراد با جوهر قرمز، نوعي بي‌احترامي به آن‌ها محسوب مي‌شود. همچنين تتو کردن در اين کشور تابويي بزرگ است.

نظر دادن درباره صحبت‌هاي ديگران
کدام کشور؟ فيليپين
در فيليپين هنگامي که دو نفر مشغول صحبت هستند، نفر سوم يا نفرات چهارم، پنجم و ... بايد سراسر گوش باشند و هيچ نظري ندهند، چون نظر دادن درباره صحبت‌هاي ديگران مخصوصا بزرگ‌ترها، بي‌احترامي بزرگي محسوب مي‌شود.

هديه دادن به صورت نشسته
کدام کشور؟ مصر
در مصر معمولا مردم هديه‌ها را با کاغذ‌هاي زيبا و رنگي بسته بندي مي‌کنند و با احترام به طرف مقابل مي‌دهند. البته به ياد داشته باشيد هديه را با دست چپ يا به صورت نشسته به يک مصري ندهيد، زيرا اين رفتار يک تابو محسوب مي‌شود و رفتار تندي بعد از آن به جاي تشکر از شما، انجام خواهد شد.

صحبت کردن درباره پول
کدام کشور؟ انگليس
ايستادن در «صف» در آداب معاشرت انگليسي‌ها جايگاه خاصي دارد. آن‌ها براي صبر و شکيبايي ارزش زيادي قائل هستند و کساني که صف را رعايت نمي‌کنند، بي ادب مي‌دانند. به همين دليل است که جا زدن و غر زدن در صف در انگليس يک تابو و نشانه ضعف شخصيتي محسوب مي‌شود.

از ديگر موارد تابو در اين کشور صحبت کردن مکرر درباره پول يا قيمت چيزي و انعام دادن در رستوران و کافه است.


عجيب و غريب‌ترين رفتار‌هاي ممنوعه در کشور‌هاي مختلف

سوت زدن در شب
کدام کشور؟ آلباني
سوت زدن در بسياري از کشور‌هاي دنيا، رفتاري عادي تلقي مي‌شود، اما آلباني‌ها سوت زدن به خصوص در شب را يک تابوي بزرگ مي‌دانند، زيرا معتقدند اين کار موجودات ماوراء طبيعي را جذب مي‌کند و آن‌ها ممکن است به افراد خانواده آسيب بزنند.

عجيب و غريب‌ترين رفتار‌هاي ممنوعه در کشور‌هاي مختلف

نخوردن غذا به صورت کامل
کدام کشور؟ يونان
در يونان باقي ماندن غذا در بشقاب توهين به ميزبان به حساب مي‌آيد، چون اشاره به اين دارد که غذا خوب نبوده و آن را دوست نداشتيد. پس بهتر است در وهله اول کمي غذا براي خودتان بکشيد تا بتوانيد تمامش کنيد وگرنه صاحبخانه يوناني را به شدت عصباني خواهيد کرد.

در يونان نيز مانند ايران مهمان از ارزش زيادي براي ميزبان برخوردار است پس در اين کشور بايد سعي کنيد ميزبان خوبي باشيد، چون بي‌احترامي و بي‌توجهي به مهمان تابوي بزرگي است.

دادن چيزي به ديگران با دست چپ
کدام کشور؟ غنا
در کشور غنا در غرب قاره آفريقا، اگر مي‌خواهيد چيزي را به ديگران بدهيد حتما بايد با دست راست اين کار را بکنيد. فرقي هم نمي‌کند که اين چيز، يک هديه باشد يا يک وسيله، فرد مقابل از شما بزرگ‌تر است يا کوچک‌تر. توجه داشته باشيد که اگر با دست چپ اين کار را انجام دهيد، يک تابوي بزرگ را شکسته‌ايد و به طرف مقابل‌تان بي‌احترامي کرده‌ايد.

گذاشتن کفش در داخل خانه
کدام کشور؟ ويتنام
در سفر به بيشتر کشور‌هاي آسيايي بايد قبل از ورود به خانه کفش‌ها را دربياوريد، اما ويتنامي‌ها در اين مورد سخت گيرترهستند و حتي گذاشتن کفش در داخل خانه را يک اشتباه فرهنگي بزرگ مي‌دانند، چون داخل خانه نشان دهنده فضاي شخصي است؛ بنابراين با گذاشتن کفش‌ها پشت در احترام را رعايت کنيد و البته از تميز بودن پا‌ها هم مطمئن شويد.

خوردن مورچه
کدام کشور؟ مالزي
در مالزي خوردن حشرات رواج دارد و در خيلي از خيابان‌هاي اين کشور رستوران‌هايي براي طبخ و فروش حشرات از سوسک و ملخ گرفته تا جيرجيرک و ... وجود دارد، اما تابوي بزرگ در مالزي خوردن مورچه است! آن‌ها معتقدند که خوردن مورچه تابو است و باعث بدبخت شدن مردم کشور خواهد شد.

دادن گل زرد به ديگران
کدام کشور؟ روسيه
دادن گل زرد در روسيه نشان دهنده تنفر از طرف مقابل است و تابويي بزرگ به حساب مي‌آيد. آن‌ها معتقدند که کسي نبايد به ديگران، گل زرد بدهد.

نشستن کنار غريبه‌ها
کدام کشور؟ سوئد
به طور کلي سوئدي‌ها با غريبه‌ها ارتباط خوبي ندارند و هم کلامي با آن‌ها را دوست ندارند. به همين دليل آن‌ها نشستن کنار افراد غريبه را در صورت بودن فضاي کافي در مترو، اتوبوس، پارک و ... يک رفتار اشتباه مي‌دانند و اين کار برايشان تابويي نه از سر بي احترامي بلکه مبني بر نداشتن عقل سليم است.

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar