نماد آخرین خبر

با احساس تنهایی در رابطه عاطفی چه کنیم؟

منبع
حامي هنر زندگي
بروزرسانی
با احساس تنهایی در رابطه عاطفی چه کنیم؟

حامي هنر زندگي/ احساس تنهايي در رابطه عاطفي مسئله آزاردهنده‌اي است که بسياري از زوجين دچار آن مي‌شود. اين احساس تنهايي در حالي که شما در کنار يکديگر هستيد مي‌تواند علل مختلفي داشته باشد که به مرور زمان شکل گرفته‌اند. کمبود مهارت‌هاي ارتباطي مناسب يکي از مهم‌ترين دلايلي است که موجب احساس تنهايي در رابطه عاطفي مي‌شود. در برخي موارد نيز احساس تنهايي ريشه در وجود خود فرد دارد که بايد بررسي و درمان شود. اگر شما نيز اين مشکل را تجربه مي‌کنيد، در ادامه اين مقاله ما به توضيحات بيشتري در مورد احساس تنهايي در رابطه پرداخته‌ايم که مطالعه آن مي‌تواند براي شما مفيد باشد.
 

احساس تنهايي در رابطه عاطفي
احساس تنهايي در رابطه عاطفي زماني اتفاق مي‌افتد که شما و فرد مقابلتان  در يک مکان و در کنار هم حضور داريد اما با اين حال نمي‌توانيد با يکديگر ارتباط برقرار کنيد. در اين شرايط هردوي شما احساس ناخوشايندي داريد و ارتباط فيزيکي و رواني مناسبي بينتان وجود ندارد. نداشتن دوست صميمي و خوب هم مي‌تواند مزيد بر علت باشد؛ بالاخره بايد کسي باشد که آدم با او درد دل کند. براي کسب اطلاع بيشتر در زمينه نداشتن دوست صميمي و خوب کليک کنيد. 
همه اين‌ها منجر به اين مي‌شود که روز به روز صميميت عاطفي بين شما و شريکتان بيش از پيش کم‌رنگ شود و سردي و فاصله بيشتري در رابطه شما به وجود آيد. به اين ترتيب هردوي شما به‌تدريج تنهايي بيشتري را در کنار هم تجربه خواهيد کرد. بنابراين، حتي وقتي با کسي در رابطه عاطفي هستيد هم بايد بدانيد چگونه بر احساس تنهايي غلبه کنيد. 

احساس تنهايي در رابطه عاطفي : دلايل اصلي
احساس تنهايي باوجود بودن در کنار يکديگر يکي از احساسات بسيار رايج در بين مردم جهان است. البته در اين مورد تفاوت‌هاي جنسيتي وجود دارد. براي مثال زنان نسبت به مردان بيشتر اين احساس ناخوشايند را نشان مي‌دهند. در ادامه به برخي از دلايل اصلي اين مشکل اشاره خواهيم کرد:

1. خشونت خانگي
متأسفانه خشونت خانگي در بين بسياري از خانواده‌ها جريان دارد. افراد به‌جاي آن‌که بتوانند از طريق گفت وگوهاي سالم و صميمانه مشکلاتشان را با يکديگر در ميان بگذارند از روش‌هاي پرخاشگرانه کلامي مثل تهديد و ترساندن و روش‌هاي پرخاشگرانه غيرکلامي نظير کتک زدن و پرت کردن اشيا استفاده مي‌کنند. اين رفتارها به‌خصوص در برابر زنان آسيب‌هاي روحي و رواني بسياري برجاي خواهد گذاشت و شکاف‌هاي عميقي را در رابطه ايجاد مي‌کند که ترميم آن‌ها به زمان و مداخلات بسياري نياز دارد. زوج‌هايي که در اين شرايط زندگي مي‌کنند ازنظر عاطفي فاصله زيادي از هم مي‌گيرند و اغلب در کنار يکديگر احساس تنهايي و نارضايتي مي‌کنند.


2. مشغله‌هاي زياد کاري و زندگي
مشغله‌هاي زياد يکي از دلايل بسيار مهم در گسترش فاصله عاطفي ميان زوجين و افزايش احساس تنهايي ميان آن‌هاست. زوجيني که به‌شدت کار مي‌کنند، دائماً در زمان با هم بودن خسته هستند و نمي‌توانند زمان مناسبي را براي هم اختصاص دهند و درنتيجه ارتباطات عميقي بينشان شکل نخواهد گرفت. براي پيشگيري از اين مشکلات بايد بتوانيد که بين کار و پرداختن به رابطه عاطفي‌تان تعادل برقرار کنيد. و براي رابطه‌تان نيز ارجحيت و اهميت قائل شويد.

3. عدم وجود حمايت‌هاي عاطفي
تصور کنيد که حال مادرتان خوب نيست و شما از اين بابت بسيار مضطرب و نگران هستيد اما همسرتان هيچ تلاشي براي آرام کردن شما و کاهش اضطرابتان انجام نمي‌دهد. در اين شرايط شما نيز ترجيح مي‌دهيد ساکت بمانيد و احساساتتان را با او در ميان نگذاريد.
درواقع زوجيني که نمي‌توانند در شرايط سخت با يکديگر رابطه عاطفي مناسبي با يکديگر داشته باشند و از يکديگر حمايت کنند، مسلما بيشتر در کنار يکديگر احساس تنهايي مي‌کنند.

4. عدم وجود تماس جسمي کافي
تماس جسماني مناسب و برقراري روابط جسماني صميمانه نه‌تنها به سلامت جسماني شما کمک خواهد کرد، بلکه بيشترين تأثيرش را بر ذهنتان خواهد گذاشت. هر چقدر که اين تماس‌ها بين شما کاهش پيدا کند فاصله عاطفي ميانتان نيز عميق‌تر خواهد شد. 


5. شبکه هاي اجتماعي
تحقيقات نشان داده زوجيني که زمان بسيار زيادي را در شبکه‌هاي اجتماعي مي‌گذارنند، بيشتر از سايرين دچار احساس تنهايي در رابطه عاطفي مي‌شوند. چراکه معمولا در شبکه‌هاي اجتماعي روابط به صورت اغراق شده نشان داده مي‌شوند و فرد پس از مقايسه رابطه خود با آن‌ها (هرقددر هم که رابطه خوب و سالم باشد) احساس تنهايي مي‌کند. 

6. ويژگي‌هاي شخصيتي
برخي مواقع مشکل خاصي در رابطه وجود ندارد و احساس تنهايي در وجود خود فرد است و جز ويژگي‌هاي شخصيتي او محسوب مي‌شود. در اين شرايط کار خاصي براي رابطه نمي‌توان کرد چون مشکلي وجود ندارد اما فرد بايد به درون خود رجوع کرده و ريشه مشکل را پيدا کند. شروع يک رابطه عاطفي براي پر کردن احساس تنهايي راهکار مناسبي نيست چراکه در اين صورت احساس تنهايي شدت مي‌يابد. 

چگونه بفهمم احساس تنهايي ريشه در رابطه عاطفي دارد يا ويژگي‌هاي شخصيتي؟
براي تشخيص اين مساله بايد در مرحله اول به طور واضح با شريک عاطفي خود صحبت نماييد و از احساس تنهايي‌تان بگوييد. اگر او از اقدامات صحيح خود در رابطه حرف بزند اما شما همچنان احساس تنهايي کنيد، يعني ريشه اين حس در وجود خوتان است و بايد روابط گذشته و روحيات خودتان را بررسي نماييد. اما اگر احساس مي‌کنيد شريک‌تان در گذشته بيشتر وقت مي‌گذاشته و يا هردويتان اکنون احساس تنهايي داريد، يعني رابطه با مشکل مواجه شده و بايد به درمان آن بپردازيد. با کمک گرفتن از يک روانشناس مي‌توانيد تشخيص و درمان احساس تنهايي در رابطه عاطفي را سرعت بخشيد. 

احساس تنهايي در رابطه عاطفي چه راه‌حلي دارد؟ 
براي بهبود اين مشکل، نبايد منتظر زمان بمانيد تا همه‌چيز به‌طور خودکار حل شود بلکه لازم است که آگاهانه تلاش کنيد تا جوي که بين شما ايجاد شده از بين برود و فضايي صميمانه حاکم شود. براي کمک به اين کار ما در ادامه به برخي راهکارها اشاره کرده‌ايم:

1. ارتباطات کلامي‌تان را تقويت کنيد
ارتباط کلامي مناسب براي بهبود هر مشکلي ميان زوجين لازم است. شما براي اينکه بتوانيد مکالمه خوبي با شريکتان داشته باشيد، لازم نيست که دنبال موضوع خاصي بگرديد تا درباره آن صحبت کنيد. همين که بتوانيد در طول روز تجربيات روزمره خود را با يکديگر در ميان بگذاريد و به دقت کافي به يکديگر گوش دهيد براي شروع يک ارتباط کلامي مناسب کافي است. تلاش کنيد که به موضوعات موردعلاقه شريکتان توجه کنيد و در طول روز درباره آن‌ها با يکديگر صحبت نماييد.


2. حامي مشکلات يکديگر باشيد
براي اينکه بتوانيد در زندگي حامي هم باشيد نه‌تنها لازم است که در مشکلات بزرگ در کنار شريکتان بمانيد بلکه در مسائل کوچک روزمره نيز بايد توجه خود را به او نشان دهيد. اين امر مسئله‌اي يک طرفه نيست بلکه زن و مرد هردو بايد بتوانند تکيه‌گاه و حمايتگر مناسبي براي يکديگر باشند به اين ترتيب فشار زندگي هميشه به دوش يک نفر نخواهد بود و منجر به احساس تنهايي او در رابطه نخواهد شد.

3. تلاش کنيد تا نقطه نظرات يکديگر را درک کنيد
اين انتظار را داشته باشيد که همسرتان در  مورد مسائل مختلف نظرات متفاوتي نسبت به شما داشته باشد و قرار نيست که او هميشه مانند شما فکر کند. گاهي در اختلاف نظرها از قضاوت عجولانه دست برداريد. کمي تأمل کرده و تلاش کنيد تا از ديد همسرتان به وقايع نگاه کنيد. اين کار موجب مي‌شود که بتوانيد درک و همدلي بيشتري نسبت به يکديگر داشته باشيد.


4. خاطرات خوبتان را مرورکنيد
حرف زدن در مورد خاطرات مشترک و شيرين باعث مي‌شود که آن خاطرات مجدداً در ذهن مرور شده و احساسات مثبتي از آن‌ها ايجاد شود. اين کار صميميت بين شما را افزايش خواهد داد و به شما کمک مي‌کند که ارتباط نزديک‌تري با يکديگر داشته باشيد. 

احساس تنهايي در رابطه عاطفي | حرف آخر 
احساس تنهايي در رابطه عاطفي مي‌تواند از لحاظ جسماني و رواني شما را به شدت درگير کرده و با مشکلاتي نظير افسردگي، اضطراب و اعتماد به نفس پايين همراه شود. حتي در موارد شديدتر ممکن است افراد براي فرار از احساس تنهايي خود به سوءمصرف مواد يا الکل نيز روي بياورند. اگر اين احساسات ناخوشايند براي شما بسيار آزاردهنده شده است و نمي‌توانيد به درستي مديريتشان کنيد، بايد به يک روانشناس مراجعه نماييد. استفاده از خدمات زوج‌درماني و خانواده درماني که توسط روانشناسان ارائه مي‌شود در بهبود روابط شما تأثير بسزايي خواهد داشت. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره