نماد آخرین خبر

آی بزرگ ترها ما بی دفاعیم!

منبع
خراسان
بروزرسانی
آی بزرگ ترها ما بی دفاعیم!

خراسان/ شوخي هولناک حلق آويز کردن يک کودک واکنش هاي زيادي داشت و...  
مرگ تلخ «عسل» با شکنجه‌هاي نامادري، سيلي‌هاي مهلا به گوش «بنيامين»، داغ «آتنا» و «بنيتا» بر دل مردم، آزار کودک معلول سندروم داون در قزوين، و حالا هم تصويري تلخ از حلق‌آويزکردن يک پسر خردسال در ملاير؛ تصويري که خيلي‌ها از عصر شنبه تا امروز آن را ديده‌اند اما آن قدر دردناک است که حتي نمي‌شود آن را در ضمن اين گزارش بازنشر کرد. با پيگيري‌هاي پليس و دستور مقام قضايي، اين فرد کودک‌آزار دستگير شد و در اعترافات اوليه‌اش اعلام کرد که قصد شوخي با برادرزاده‌اش را داشته است! اما شايد اگر مي‌دانست اين شوخي احمقانه‌اش، جدا از مجازات و جريمه قانوني سنگين که برايش خواهد داشت، چقدر قلب‌  مردم را جريحه‌دار مي‌کند، حتما دست به چنين کاري نمي‌زد.
670 هزار تماس با اورژانس اجتماعي
آن‌طور که رئيس سازمان اورژانس اجتماعي کشور در گفت‌وگو با خراسان مي‌گويد، موضوع کودک‌آزاري و همسرآزاري اولين موضوع تماس‌هاي مردمي با 123 است. «محمود علي‌گو» مي‌افزايد: در شش‌ماه ابتدايي امسال، 670 هزار تماس با اورژانس اجتماعي ثبت شده که عمده آن درباره کودک‌آزاري و همسر آزاري بوده است. به گفته علي‌گو هرچند افزايش آگاهي مردم منجر به افزايش تماس‌ها با اورژانس اجتماعي شده است، اما به نظر مي‌رسد همچنان موارد بسياري از کودک‌آزاري‌ها گزارش نمي‌شود و بايد ارتباط مردم با 123 را تقويت کرد.
گزارش‌ها از افزايش جهاني کودک‌آزاري
اما اين‌که کودک‌آزاري‌ها در دوره کرونا و قرنطينه‌ها بيشتر شده، موضوعي است که سازمان بهزيستي کشور آن را تاييد کرده است و گزارش‌هاي سازمان‌هاي جهاني هم  بر شيوع آن در همه کشورها صحه مي‌گذارد. سازمان جهاني بهداشت از سال 2017 ميلادي اين هشدار را داده بود که خشونت عليه کودکان در جهان فراگير شده است. يونيسف هم در گزارش چندماه قبل خود اعلام کرد: «تعطيلي مدارس و حضور طولاني‌مدت کودکان در خانه، فشار مضاعفي را بر والدين وارد کرده و زمينه کودک‌آزاري‌ها را هم افزايش داده است».

قانون چه مي‌گويد؟
با اين حال شايد اگر والدين و سرپرستان کودکان، از مجازات‌ها و جريمه‌هاي کودک‌آزاري مطلع باشند و بدانند که مردم مي‌توانند از طريق شماره 123، جنايت آن‌ها را گزارش کنند، ديگر جرئت انجام اين اقدام مجرمانه را نداشته باشند. خردادماه امسال بود که رئيس‌جمهور قانون حمايت از اطفال و نوجوانان را ابلاغ کرد؛ قانوني که جرايم و مجازات‌هاي سنگيني را  براي کودک‌آزاران تعيين کرده است، از جمله :
هر کس نسبت به طفل يا نوجوان مرتکب آزار يا سوءاستفاده جنسي شود، بسته به نوع جرم به يکي از مجازات‌هاي درجه 5، 6، 7 و 8 محکوم خواهد شد. يعني حبس از 3 ماه تا 5 سال، جريمه نقدي از يک تا 8 ميليون تومان، شلاق از 10 تا 99 ضربه، ممنوعيت دائم از يک يا چند فعاليت شغلي يا اجتماعي وانتشار حکم قطعي در رسانه‌ها.
اين قانون همچنين نيروي انتظامي را به تشکيل «پليس ويژه اطفال و نوجوانان» براي حمايت ويژه از افراد زير 18 سال مکلف کرده است؛ طرحي که در کميسيون لوايح هيئت دولت در دست بررسي است و به نظر مي‌رسد به زودي تصويب و ابلاغ شود. اين قانون و پليس ويژه، روزنه‌هايي است که اميد به برخورد جدي با کودک‌آزاران و البته پيشگيري از آن را بيشتر کرده است. البته که ناجا قبل از تصويب و ابلاغ اين قانون، پليس ويژه اطفال و نوجوانان را با توان فعلي در برخي کلانتري‌ها ايجاد کرده است.
نمي‌توان براي هر خانواده يک مامور گذاشت
روز گذشته، «رضا مسعودي‌فر» قائم مقام معاونت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضاييه هم بر اهميت اين قانون تاکيد کرد و  گفت: در اين قانون حتي اجازه مداخله قبل از وقوع جرم هم داده شده است، در حالي که در گذشته تا قبل از تشکيل پرونده نمي‌توانستيم دخالت کنيم». البته مسعودي‌فر اين نکته مهم را هم گفته است که: «ظرفيت قانوني براي کساني که کودک‌آزاري مي‌کنند وجود دارد اما اساس کار کنترل خشم و مهارت زندگي است؛ زيرا نمي‌توان براي هر خانواده مامور گذاشت...».
 
رئيس اورژانس اجتماعي کشور: 
کودک‌آزاران از مجازات‌ها بي‌خبرند  
«محمود علي‌گو» در گفت‌وگو با خراسان مي‌گويد: دو اشکال بزرگ منجر به شيوع کودک‌آزاري شده است. اول اين‌که مردم درباره جايگاه کودکان در نظام حقوقي و اجتماعي آگاهي  لازم را ندارند و دوم اين‌که، خانواده‌ها درباره فرزندپروري آموزش نمي‌بينند. وي مي‌افزايد: هم‌اکنون قوانين خوبي براي دفاع از حقوق کودکان و نوجوانان وجود دارد و ما مي‌توانيم عليه والدين حکم قضايي بگيريم اما بسياري از خانواده‌ها از اين قانوني بي‌اطلاع‌اند.
درخواست بهزيستي از پليس فتا
رئيس اورژانس اجتماعي کشور درخواستي هم از پليس فتا دارد: «در ماه‌هاي اخير بيشتر کودک‌آزاري‌ها به جاي تماس تلفني با 123، از طريق فضاي مجازي رسانه‌اي شده و به همين دليل کار ما براي پيدا کردن آدرس اين موارد سخت شده است. 

در مواردي ما مجبور شده‌ايم بر اساس حدس و گمان از روي لهجه افراد حاضر در فيلم، تيم‌هاي چند استان را پاي کار بياوريم تا آدرس‌ها را پيدا کنيم. اما پليس فتا به دليل دسترسي به آي.پي‌ها مي‌تواند کمک حال بهزيستي باشد تا شناسايي‌ها سريع‌تر انجام شود».
خبرنگار: مصطفي عبدالهي

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره