برخورد صحیح با کمک مالی شوهر به خانواده اش

نمناک/ يکي از رايج ترين اختلافات بين زوجين کمک مالي شوهر به خانواده اش مي باشد. اين موضوع را مي توانيد با برخوردي صحيح با همسرتان در ميان بگذاريد و حل کنيد.
بهترين رفتار در شرايط کمک مالي شوهر به خانواده اش
کمک مالي شوهر به خانواده اش يکي از موضوعات مهمي که سبب اختلاف بسياري از زوجين مي شود. کمک مالي فرد به خانواده دلايل زيادي مانند داشتن خانواده محروم، گذشته سخت، پدر از کار افتاده يا پير، مادر بي سرپرست و ... دارد اما در برخي موارد نيز خانواده همسر اصلا نياز مالي ندارند و باز هم مرد به خانواده اش کمک مي کند.
اگر اين مسئله بين زوج حل و توافق نشده باشد، آتش اختلافات روز به روز بيشتر مي شود.
توصيه به خانم هايي که همسرشان به خانواده خود کمک مي کنند
در ادامه توصيه هايي براي خانم هايي آورده ايم که همسرشان به خانواده خود کمک مالي مي کند.
علت را بيابيد:
براي حل مشکل کمک مالي شوهر به خانواده اش و رسيدن به توافق بهتر، دليل کمک هاي مالي همسرتان به خانواده اش را بپرسيد.
يکي از علت هايي که سبب مي شود، همسر شما به خانواده خود کمک کند، داشتن مادر بيوه و بي سرپرست است، به همين دليل همسر شما احساس مسئوليت نموده و به خانواده خود کمک مالي مي کند.
يکي ديگر از علت هايي که سبب مي شود همسر شما به خانواده اش کمک کند، داشتن خواهر و برادرهاي کوچکتر است که نياز به پشتيباني دارند.
اگر همسرتان پدري از کار افتاده و کم درآمد داشته باشد و به هر دليلي خانواده از توان مالي برخوردار نبوده و يا به دليل مشکلاتي از پس مخارج برنمي آيند، ممکن است هر آنچه که در توانشان است را در قبال آن ها انجام دهد حتي اگر شما تامين نباشيد.
گاهي نيز حتي خانواده همسر اصلا نياز مالي ندارند در شرايط اقتصادي بهتري نيز به سر مي برند، اما باز هم همسر شما به خانواده اش کمک مي کند که اين رفتار مي تواند روشي براي ابراز علاقه يا روشي براي جلب محبت خانواده باشد.
گاهي وضع مالي خانواده خوب است و کمک ها به دليل عادت و يا توقعي که در ديگران ايجاد شده، ادامه مي يابد و پسر خانواده نمي تواند کمک هاي خود را قطع کند. در واقع در اين شرايط مسئله تنها وابستگي مالي نيست بلکه وابستگي مالي نشانه اي از وابستگي رواني و درهم تنيدگي خانواده شوهر با اوست.
با او صحبت کنيد:
اگر از کمک مالي همسرتان به خانواده اش ناراحتيد و فکر مي کنيد شما در اولويت زندگيش نيستيد و زندگي شما را تامين نمي کند، با او با آرامش صحبت نماييد و او را درک کنيد و به او بگوييد او در قبال شما و فرزندتان نيز مسئول است و حرفي در مورد کمک هاي مالي او به خانواده اش نزنيد.
در عوض، از او در مورد کمبودها و مشکلات مالي خودتان نظرخواهي و چاره جويي کنيد. اگر توان مالي خوبي داريد و همسرتان هر دو زندگي را مي تواند به خوبي تامين کند،همدلي و همراهي داشته باشيد و ياري گر خانواده کم درآمد همسرتان باشيد.
موضع گيري نکنيد:
اگر شما دائما به خاطر اين موضوع دعوا کنيد و موضع گيري نماييد، همسرتان رفتار شما را به شکل منفي تعبير مي کند و به حسادت و بخل متهم مي شويد. اين برچسب ها براي زندگي مشترک مانند سم عمل مي کنند.بايد بدانيد غر زدن و دعوا تنها باعث مي شود همسرتان با پنهان کاري کمک هاي مالي خود را ادامه دهد.
مشکلات ماليتان را اولويت بندي کنيد:
نيازهاي مالي خود را به همسرتان بگوييد و به مشکلات مالي زندگي خودتان اشاره کنيد و با کمک همسرتان آنها را اولويت بندي کنيد.
برنامه هاي مالي جديدي براي خانواده خود تنظيم کنيد:
اگر خانواده همسر شما نياز به کمک هاي مالي ندارند و تنها همسرتان براي به دست آوردن رضايت خانواده به آنها کمک مي کند، مخارج و برنامه هاي مالي جديدي براي خانواده خود تنظيم کنيد و همسرتان را به پس انداز براي رسيدن به اين اهداف و برنامه ها يا هزينه کردن براي آنان تشويق کنيد.
توصيه به مرداني که به خانواده خود کمک مالي مي کنند
در ادامه توصيه هايي براي آقاياني آورده ايم که همسرشان به خانواده خود کمک مالي مي کند.
قبل از ازدواج اين موضوع را به همسرتان بگوييد:
اگر پدرتان از کار افتاده است يا مادري بدون سرپرست داريد که بدون کمک مالي شما نمي توانند از عهده تامين مسائل مالي خانواده برآيند و شما بايد حتي پس از ازدواج به آنها کمک مالي نماييد، اين موضوع را به همسرتان قبل از ازدواج مطرح کنيد. توافق بر سر اين مسائل قبل از ازدواج يا روشن ساختن آنان باعث پيشگيري از دعوا مي شود.
با همسرتان صحبت کنيد:
اگر ناگزيريد به خانواده تان کمک مالي کنيد، در اين مورد با همسرتان صحبت کنيد و دلايل خود را براي لزوم کمک به خانواده تان براي همسرتان مشخص کنيد.
همسرتان را در اولويت قرار دهيد:
درست است که خانواده شما برايتان زحمت کشيده اند اما شما نبايد بيشتر درآمدتان را به آنان اختصاص دهيد به طوريکه همسرتان در مضيقه بماند بلکه اولويت شما بايد زندگي مشترک و مشکلات مالي خودتان باشد.
با خواهر و برادرتان صحبت کنيد:
با خانواده خود و خواهر و برادرتان صحبت کنيد و تعيين کنيد که هر ماه هر کدامتان مقداري از درآمد خود را براي کمک به پدر و مادرتان اختصاص دهد.
عدالت را برقرار کنيد:
همانقدر که به خانواده خودتان احترام مي گذاريد، به همسرتان و خانواده اش نيز احترام بگذاريد. اگر نمي توانيد به همان اندازه که به خانواده خودتان کمک مي کنيد، کمک خود را به خانواده همسرتان در قالب حمايت هاي عاطفي، همدلي و مهرباني ابراز کنيد.
هرگز به همسرتان برچسب نزنيد:
اگر همسرتان ناراحت است که شما به خانواده تان کمک مي کنيد به او برچسب حسود و خسيس و... نزنيد بلکه به او محبت کنيد و اگر بحث از آرامش خارج شده است و به تنش رسيده است، صحبت ها را متوقف کنيد و در زمان ديگري ادامه دهيد.
به مشاور مراجعه نماييد:
اگر مي خواهيد اختلاف ميان خود و همسرتان را کم کنيد و بر سر موضوع کمک مالي به خانواده تان به توافق برسيد، توصيه مي کنيم در اين مورد با يک مشاور صحبت کنيد و شرايط منحصر به فرد خود را براي او توضيح دهيد. بر اساس شرايط خاص خودتان بهتر مي توان به شما توصيه و کمک کرد.
چه زماني کمک مالي شوهر به خانواده منجر به ايجاد مشکل اساسي در زندگي زناشويي مي شود؟
اگر کمک مالي همسر به خانواده اش زندگي فرد را تحت الشعاع قرار دهد و او در اولويت هاي همسرش قرار نگيرد و همسر تنها به فکر تامين زندگي خانواده اش باشد و زن و شوهر بر سر اين موضع به توافق نرسند، کمک مالي شوهر به خانواده منجر به ايجاد مشکل اساسي در زندگي زناشويي مي شود.
گاهي برخي از خانم ها نيز که زندگي تاميني دارند و همسرشان از قدرت مالي خوبي برخوردار است، دوست ندارند که همسرشان به خانواده اش کمک کند، رفتارهاي مثبت مرد را ناديده مي گيرند و رفتارهايي مانند خشم، بدرفتاري با خانواده و... را انجام مي دهند، در نتيجه زندگي زناشويي آنها با آسيب جدي رو به رو خواهد شد. در اين شرايط براي اينکه بتوانيد اين سيکل معيوب را در هم بشکنيد مراجعه به يک زوج درمانگر مي تواند گزينه نجات بخشي براي شما و زندگي تان باشد.