نماد آخرین خبر

آموزش پس انداز کردن به کودکان

منبع
حامي هنر زندگي
بروزرسانی
 آموزش پس انداز کردن به کودکان

حامي هنر زندگي/ آموزش پس انداز کردن به کودکان يکي از مهم‌ترين مواردي است که والدين بايد به آن توجه داشته باشند چرا که يادگيري پس انداز کردن در کودکي، افراد را براي مديريت مالي در آينده و تامين رفاه خود و خانواده آماده مي‌کند. شکل گيري شخصيت افراد به ميزان زيادي به محيط خانواده و تربيت آن‌ها در دوران کودکي بستگي دارد؛ به همين خاطر نحوه‌ آموزش مهارت‌هاي مالي توسط والدين در دوران کودکي اهميت بالاي دارد و تعيين مي‌کند که فرد در آينده شخصيت ولخرج يا اقتصادي دارد. براي اطلاع از نحوه‌ صحيح آموزش مسائل مالي و پس انداز کردن مي‌توانيد از مشاوره کودک کمک بگيريد. در ادامه برخي از راه‌هاي آموزش پس انداز کردن به کودکان را ذکر کرده‌ايم.
 
از چه سني پس انداز کردن را به کودکان آموزش دهيم؟
طبق مطالعات انجام شده اغلب کودکان از سنين چهار سالگي به رابطه‌ بين پول و خريد وسائل مورد علاقه‌ خود پي مي‌برند. همچنين تا سنين هفت سالگي با اعداد و ارقام و شمارش آن‌ها آشنا مي‌شوند؛ کودکان در اين سن مي‌فهمند که خودشان مي‌توانند با جمع کردن پول، وسايل محبوب‌شان را خريداري کنند. به همين دليل لازم است تا مسائلي همچون آموزش پس انداز کردن، مديريت مالي و دادن پول تو جيبي به کودکان را از شش الي هفت سالگي براي فرزندان خود آغاز کنيد. يادگيري هر چيزي در سنين اوليه کودکي باعث نهادينه شدن آن‌ها در فرد مي‌شود و در سبک زندگي‌شان جاي مي‌گيرد. به همين دليل آموزش پس انداز کردن به کودکان از اهميت زيادي برخوردار است چرا که اين امکان را به آن‌ها مي‌دهد تا در بزرگسالي بتوانند بهتر مسائل مالي را مديريت کنند و کمتر با مشکلات مالي مواجه شوند.

آموزش پس انداز کردن به کودکان | پول توجيبي

برخي از والدين بر اين عقيده هستند که اگر خودشان پس انداز کنند، کودکان نيز ياد مي‌گيرند. اين عقيده تا حدودي درست است چرا که والدين الگوي کودکان خود هستند؛ اما کوشش و خطا مهم ترين عامل در يادگيري است. پول تو جيبي دادن به کودک بهترين راهي است که به واسطه‌ آن مي‌تواند پس اندازکردن را تجربه کند و براي پول‌هاي خود برنامه‌ريزي داشته‌باشد. در اين شرايط کودک هر ماه مقداري پول را در اختيار خود دارد که مي‌تواند به صورت مستقل آن‌ها را خرج کند و مقداري را پس انداز کند. البته دادن پول تو جيبي به کودکان بايد با رعايت نکاتي همراه باشد تا آموزش پس انداز کردن بهتر صورت بگيرد

آموزش مالي براي کودکان | آموزش مديريت مالي
يکي از مهم ترين اصول پس انداز کردن، آموزش مفاهيم نياز و خواسته به کودک و تفاوت آن‌ها است. آموزش اين موارد به کودکان به نوعي آموزش مديريت مالي است و باعث مي‌شود فرزندتان بتواند عاقلانه تر و بر اساس نيازهاي خود تصميم بگيرد و از خريدهاي غير ضروري اجتناب کند. همچنين اين کار باعث مي‌شود تا در آينده نيز از ولخرجي کردن پرهيز کند. زماني که کودک وسيله‌اي غير ضروري مي‌خواهد، از او بپرسيد که آيا براي خريد اين وسيله برنامه ريزي کرده است؟ و تا چند روز آينده نيز به همين ميزان به اين وسيله نياز دارد؟ آيا با خريد اين وسيله مي‌تواند پول کافي تا آخر ماه داشته باشد و يا مقداري از پول توجيبي خود را پس انداز کند؟

تعريف پس انداز کردن به کودکان | ارزش پس‌انداز کردن
به کودکان آموزش دهيد که پس انداز کردن، ارزش و سودي به دنبال دارد. نتيجه و فايده‌ پس انداز کردن را به آن‌ها نشان دهيد. زماني که کودک مبلغي را پس انداز مي‌کند، در ماه‌هاي بعدي مقداري را به عنوان سود به پول تو جيبي او اضافه کنيد تا هم به او پاداش دهيد و هم کودک متوجه شود که خرج نکردن پول و نگهداري آن چه ارزشي دارد. به او بگوييد که در صورت جمع کردن پول‌هايش مي‌تواند بعد از مدتي وسيله‌ مورد نظر خود را بخرد.

آموزش پس انداز کردن به کودکان | باز کردن حساب بانکي
براي کودک خود يک حساب بانکي باز کنيد. اين کار براي کودکان جالب و لذت بخش است و به اين طريق براي پس انداز کردن تشويق مي‌شوند. همچنين ايجاد يک حساب پس انداز براي کودک حس استقلال و اعتماد به نفس بيشتري به او مي‌دهد. حساب بانکي علاوه بر جالب بودن، داراي سيستم سود دهي نيز مي‌باشد و به اين ترتيب کودک مستقيما ارزش پس انداز را متوجه مي‌شود. خواندن مقاله آموزش پدر و مادر کمک مي‌کند تا نسبت به کودک خود رفتارهاي صحيحي را پيش بگيريد.

آموزش هوش مالي به کودکان | آزاد گذاشتن کودک
به کودک خود اجازه دهيد تا لذت خرج کردن را درک کند. در صورتي که کودک پس از مدتي پس انداز، از شما خواست که با پولش چيزي براي خود بخرد، به او اجازه دهيد چرا که به اين ترتيب متوجه مي‌شود تلاش براي جمع کردن پول در نهايت چه لذتي دارد و نتيجه‌ کار خود را مي‌بيند. مخالفت با اين کار باعث مي‌شود که کودک از پس انداز کردن دلسرد شود و احساس کند که پس انداز فايده‌اي براي او ندارد. همچنين اين کار ممکن است به تدريج باعث شکل‌گيري صفت خساست در بزرگسالي شود.

آموزش نحوه خرج کردن به کودکان | دادن حق انتخاب به کودک
زماني که کودک مي‌خواهد چيزي خريداري کند، به او حق انتخاب دهيد و تصميم را به عهده خود او بگذاريد. مهم نيست که اين تصميم چقدر درست باشد. به کودک خود اجازه‌ اشتباه بدهيد! اين حق انتخاب باعث مي‌شود که کودک با پيامدهاي تصميم خود مواجه شود. البته قبل از خريد کردن اطلاعات لازم را در اختيار او قرار دهيد و فوايد و عواقب تصميمش را به او متذکر شويد تا کودک راحت تر تصميم گيري کند.

آموزش پس انداز کردن به بچه ها | تشويق کودک به پس انداز
همانطور که اشتباه کردن در کودکان باعث مي‌شود تا از عواقب کار خود مطلع شوند و رفتار خود را اصلاح کنند، تحسين و تشويق نيز باعث تقويت رفتار درست مي‌شود. وقتي که کودک تان با موفقيت پول پس انداز مي‌کند او را تحسين کنيد و به او بگوييد که به اين کارش افتخار مي‌کنيد. همچنين مي‌توانيد چيزهاي کوچکي براي تشويق کودک تهيه کرده و به او جايزه دهيد. تشويق کودک يکي از مهم‌ترين اصول فرزند پروري است که باعث ايجاد رابطه‌ عميق‌تر بين فرزند و والدين مي‌شود.

کلام آخر
والدين از زمان تولد کودک خود لازم است که آموزش‌هاي مختلفي را به او بدهند. يکي از اين آموزش‌ها روش‌هاي صحيح پس انداز کردن پول است که در سنين مختلف بايد به روش‌هاي گوناگون و بر اساس درک کودک از مفاهيم مالي صورت گيرد. پس انداز کردن مي‌تواند به يادگيري مسائل پولي کمک کننده باشد. همچنين باعث ‌رشد شخصيت کودک، ايجاد حس استقلال و تقويت حس مسئوليت‌پذيري در فرزندان مي‌شود. والدين براي آنکه بتوانند در اين راه بهترين تصميم‌ها و انتخاب‌ها را داشته باشند لازم است که با مشاوره کودک در ارتباط باشند.

سوالات متداول
آيا هنگامي که کودک پولش را پس انداز مي‌کند بايد به او اجازه خرج کردن پول پس انداز شده را بدهيم؟
بله چراکه متوجه مي‌شود تلاش براي جمع کردن پول در نهايت چه لذتي دارد و نتيجه‌ کار خود را مي‌بيند. مخالفت با خرج کردن پول باعث مي‌شود که کودک از پس انداز کردن دلسرد شود و احساس کند که پس انداز فايده‌اي براي او ندارد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره