نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

از بین بردن سوزش چشم پیاز

منبع
بروزرسانی
از بین بردن سوزش چشم پیاز

چي شي/ پياز، يکي از اصلي ترين اجزاي خوراک هاي ايراني و فرنگي است. در اغلب موارد، پياز را به شکل نگيني يا خلالي خرده کرده و سپس از آن استفاده مي کنند. متاسفانه اين مرحله ممکن است براي شما خيلي مشکل ساز باشد. اشک ريختن هنگام خرد کردن پياز، چيزي است که نمي توانيد به راحتي از آن فرار کنيد. در واقع با خرد کردن پياز، آنزيم هاي موجود در آن رها شده و بعد از برخورد با چشم ها، باعث اشک ريختن و در مواقعي آب ريزش بيني مي شوند. اين آنزيم بعد از بريدن ريشه هاي پياز ،به شکل عجيبي در تمامي لايه هاي آن توليد گاز کرده و در نتيجه اشک را بر روي گونه هاي شما سرازير مي کند. حالا چاره جيست؟

روش هاي جلوگيري از گريه پياز
 راه هاي عجيب، اما کاربردي
اگر اين سوال را از خانم هاي خانه دار و يا سرآشپزها بپرسيد، از متفاوت بودن جواب هايشان متعجب مي شويد. ممکن است همه اين روش ها براي شما کارساز نباشد، اما حتما يکي از آن ها براي شما کاربردي است. ما در اينجا بهترين ترفندهايي که مي توانيد استفاده کنيد تا از اشک ريختن با پياز جلوگيري کنيد را، برايتان فهرست کرده ايم. با ما همراه باشيد.
 

ريشه پياز
به سراغ ريشه برويد. اصل گوگردي که باعث اشک ريختن شما مي شود، در ريشه پياز است. پس اگر ابتدا به شکل مخروطي ريشه و مرکز آن را خارج کنيد، ديگر براي خرد کردن پياز مشکلي نخواهيد داشت و اشکتان سرازير نخوهد شد.
 
خرد کن برقي يا دستي
ساده ترين راه حل، استفاده از خرد کن هاي دستي يا برقي است! با اين روش پياز را درون محفظه خردکن قرار داده و آنرا به صورت دلخواه خرد مي کنيم، سپس به مدت چند دقيقه انرا کنار مي گذاريم تا گوگرد موجود در پياز از بين برود. البته نمي شود در همه موارد از آن استفاده کرد ولي خب در برخي مواقع کاربردي است.
 
عينک شنا!
پيشگيري بهتر از درمان است. اگر عينکي داريد که مانند عينک شنا کاملا روي صورت فيکس مي شود، مي توانيد از آن کمک بگيريد. شايد کمي خنده دار باشد اما صد درصد کاربردي است به شرط آن که هنگام برداشتن عينک، دست خود را که به پياز زده ايد دوباره به چشمانتان نزديک نکنيد. حتما دست خود را خوب بشوييد و سپس عينک را برداريد. کساني که از لنز نيز استفاده مي کنند تاثير مشابه اي را خواهند ديد.
 
بالا بردن سر
سرتان را بالا بگيريد. هدف اين است که چشمانتان را از مسير گازهاي پياز دور کنيد. البته اگر پياز خيلي تند باشد، اين کار چندان کارساز نيست اما مي تواند از شدت اشک ريختن کم کند. تنها کافي است سرتان بالاي پياز نباشد.
 
استفاده از پنکه
اگر در فصل گرما قصد خرد کردن پياز، آن هم به ميزان زياد داريد، مي توانيد به کمک يک پنکه ، گازها را از خود دور کنيد. البته مي توانيد در کنار پنجره و يا هواکش قوي نيز اين کار را انجام بدهيد. علاوه بر پنکه، خرد کردن پياز کنار بخار کتري يا قابلمه نيز مي تواند مفيد باشد.
 
استفاده از شمع
اگر به دنبال منحرف کردن گازهاي آزاد شده از پياز هستيد، قبل از خرد کردن پياز، شمعي را نزديک تخته برش روشن کنيد. گازهاي آزاد شده، به سمت شعله شمع کشيده مي شوند. البته بهتر است جهت اطمينان همچنان سرتان را دور نگه داريد.
 
تيز بودن چاقو
چاقوي آشپزخانه بايد تيز باشد. اين مساله بسيار مهم است چرا که کند بودن چاقو، به بافت مواد غذايي آسيب مي زند. شايد با يک چاقوي کند، گوجه فرنگي شما تنها کمي از قيافه بيفتد اما در مورد پياز قضيه فرق مي کند. چاقوي کند را بايد با فشار بيشتري بر روي پياز بزنيد و اين کار باعث مي شود تا علاوه بر طولاني تر شدن کار شما، پياز له شده و گاز اشک آور بيشتري آزاد شود.

 
 
استفاده از نوک چاقو ممنوع!
حتما برايتان پيش آمده که بعد از برخورد چاقو به پوست مرکبات، آب آن در چشمتان پريده و باعث ريزش اشک شده باشد. عين همين اتفاق براي پياز نيز مي افتد. به همين دليل است که توصيه مي کنند تا هرگز با نوک چاقو پياز را خرد نکنيد تا باعث پخش شدن آب آن به اطراف نشود. بهتر است از بدنه چاقو استفاده کنيد.

 
 
منجمد کردن
چه کار کنيم تا آنزيم کمتري آزاد شود؟ انجماد و سرما مي تواند در اين مورد کارساز باشد. کافي است تنها ۱۰ دقيقه پياز را داخل فريزر قرار دهيد. البته اين را در نظر داشته باشيد که اگر مي خواهيد پياز را در يخچال سرد کنيد بهتر است کنار سيب زميني و سيب نباشد چرا که بوي نامطبوعي در يخچال توليد مي کند.

 
 
استفاده از گرما
علاوه بر سرما، گرما نيز مي تواند به کم شدن گازهاي متساعد شده از خرد شدن پياز کمک کند. در اين روش ابتدا سرو ته پياز را بريده، سپس آن را به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانيه در مايکروفر گرم شده قرار دهيد. به همين سادگي.

 
 
پياز را حمام کنيد!
شايد بهتر باشد کمي پياز بدقلق را تنبيه کنيد. براي اين کار کافي است در يک ظرف گود پر از آب، پياز ها را خرد کنيد. البته اين کار دردسر هاي خودش را دارد چرا که اگر نتوانيد خوب پيازها را کنار هم با دست نگه داريد، تکه ها در آب پخش مي شوند و ممکن است نتوانيد به اندازه يکسان آن ها را خرد کنيد. البته شايد به فکرتان خطور کند که زير شيرآب پيازها را خرد کنيد. اين کار مصرف آب بالايي دارد و احتمال پخش شدن تکه هاي پياز نيز بسيار زياد است.

 
 
آب سرد
کبابي ها، اغلب پياز را برش زده و کمي در آب خنک مي گذارند. اين کار باعث مي شود تا کمي از تندي پياز کاسته شود. البته کمي پياز را نرم نيز مي کند. اما تاثير بدي روي طعم آن نمي گذارد. روش ساده اي است و به امتحان کردنش مي ارزد.

 
 
سوت زدن!
شايد برايتان جالب و عجيب باشد اما سوت زدن مي تواند به شما کمک کند. در واقع با سوت زدن، شما جريان هوايي را در مقابل صورت خود ايجاد مي کنيد. البته سر و صداي اين روش کمي زياد است. اما چرا که نه!

 
 
چوب کبريت
آشپزها اغلب از چوب کبريت استفاده مي کنند. به اين شکل که چند چوب کبريت را به صورتي که سر گوگردي آن به خارج باشد در دهان قرار مي دهند. بعضي آشپزها متعقدند اين کار باعث مي شود اشک کمتري هنگام خرد کردن پياز بريزند.

 
 
جويدن نان يا آدامس
آدامس بجويد! البته اين کار براي بعضي ها سخت است. چون بايد همزمان روي دو کار تمرکز کنند. لحظه اي متوقف کردن جويدن، مي تواند اشک را سرازير کند.علاوه بر آدامس، جويدن نان نيز مي تواند موثر باشد. البته بايد يک تکه از نان خارج از دهانتان باشد. البته اين روش ظاهر خوشايندي ندارد و از آن جاييکه باعث ايجاد بزاق در دهان مي شود، چندان مورد پسند عموم نيست.

 
 
استفاده از سرکه
اگر در خوراک شما طعم سرکه مشکلي ايجاد نمي کند، مي توانيد روي تخته برش کمي سرکه بريزيد. اسيد موجود در سرکه، باعث غيرفعال شدن آنزيم هاي پياز مي شود و صد البته کمي طعم پياز را تغيير مي دهد.

 
 
تنفس از راه دهان
آخرين روشي که به شما پيشنهاد مي دهيم اين است که از راه دهان تنفس کنيد و زبان خود را کمي بيرون بياوريد. با اين کار، مجراي اشکي را مسدود مي کنيد. تنفس از راه بيني، به سرعت عصب بويايي را تحريک کرده و اشک را سرازير مي کند. البته اين روش تا زماني کارساز است که خودتان بي دقتي نکنيد. اميدواريم به کمک يکي از ترفندهاي بالا، براي هميشه از مشکل اشک ريختن هنگام خرد کردن پياز نجات پيدا کنيد.

 
 
خاصيت اشک پياز
طبق برخي تحقيقات اشک پياز مي تواند باعث خروج سموم از چشم شود. هر چند مطالعه کاملي در اين مورد صورت نگرفته است، اما اشک هم مانند عرق کردن بدن مي تواند به دفع سموم کمک کند که باعث ضد عفوني شدن چشم ها مي شود. البته اشک پياز ممکن است مضراتي هم داشته باشد که بايد تحقيقاتي کامل در اين مورد صورت بگيرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره