بهانهگیریهای پسر 4 سالهام غیرقابل تحمل شده است

خراسان/ اگر امکان دارد راهکار بدهيد که چطور در اين شرايط کرونايي که نميشود جايي رفت، با اين همه بهانهگيري کودکان کنار بياييم؟ پسري 4 ساله و شر دارم و خسته شدم چون بهانهگيريهايش غيرقابل تحمل شده است.
پاسخ
مخاطب گرامي، در يک سال گذشته شيوع کرونا، سبکزندگي عادي مردم جامعه را دگرگون کرده است. آسيب بيشتر اين ويروس به دليل جو ناامني است که بر جامعه حاکم شده و اين ناامني يک ساله پيامدش اين است که همه افراد جامعه و خانواده قطعا افکار مزاحم دارند و اين افکار آزاردهنده باعث بيش برانگيختگي افراد مي شود و به روابط اعضاي خانواده هم ممکن است آسيب برساند. لازمه پيشگيري از تنش ناشي از پايين آمدن آستانه تحمل در اعضايخانواده، تمرين براي تقويت مهارت سازگاري با وضع موجود است.
براياوقاتفراغتش برنامه ريزي کنيد
فراموش نکنيم از وضع موجود کرونايي و تغيير سبکزندگي، کودکان بيشترين آسيب را تحمل ميکنند چون در کوره حوادث کودکان آسيبپذيرتر هستند و توان سازگاريشان کمتر است. بنابراين بايد کودکان را در اين شرايط بيشتر درک و حمايت کنيم و متناسب با شرايط برايشان برنامهريزي داشته باشيم. به عبارت ديگر اگر شما براي اوقاتفراغت پسر 4 سالهتان بر اساس علايقش، برنامهريزي کنيد، به طور قطع بسياري از گلايهها و به قول شما بهانهگيريهايش کاهش خواهد يافت.
شايد روحيه خودتان خوب نيست
توجه داشته باشيد کودکان با تفکر عيني که دارند، روحيهشان آينه تمام نماي روحيه والدين است که بروز ميدهند. روحيه والدين اگر بالا و سازگارانه و شاد باشد، مسلما اين روحيه مستقيم به فرزندان منتقل ميشود. پس قبل از اين که نگران بيتابيهاي فرزندان خود باشيم، بازسازي روحيه خود و اميدبخشي به فرزندان در اولويت ما باشد. در شرايط کرونايي فرزندان بنا به اقتضاي سني خود تحرک يا واکنش دارند ولي والدين ممکن است تحت تاثير شرايط تابآوري پاييني داشته باشند و کودکان را متهم به بيقراري و آزاررساني کنند. نکته و درخواست پاياني از شما والد گرامي اين است که آمادگي روحي خود را با مطالعه، سازگاري، واقعيتپذيري و برنامهريزي تقويت کنيد زيرا در اين صورت ارتباط امن و موثر در خانواده و مسلما همدلي بين شما و پسرتان تقويت خواهد شد.
نويسنده : دکترعبدالحسين ترابيان | روانشناس