افسانهها و واقعیتها درباره دوران سالمندی

خراسان/ دوره سالمندي را چقدر ميشناسيد؟ آنچه بهعنوان يک سالمند از اين دوره، درک و تجربه ميکنيد، چقدر شبيه باورهاي عمومي است؟ تصور شما از سنوسالتان و اقتضائات و محدوديتهايش چقدر تحت تأثير گفتهها و شنيدههاست؟ خب براي پيدا کردن پاسخ اين سوالات، يک آزمون ازتان ميگيرم. قبل از خواندن جواب هر بخش، گزينه درست يا غلط را انتخاب کنيد.
1. در دوران سالمندي يادگرفتن چيزهاي تازه بسيار دشوار است.
درست نادرست
2. بازنشستگي بر سلامت سالمندان تأثير منفي ميگذارد.
درست نادرست
3.سالمندان نسبت به جوانها اضطراب مرگ کمتري دارند.
درست نادرست
پاسخها:
نادرست| گرچه عملکرد يادگيري با افزايش سن بهطور متوسط، کاهش مييابد اما همه گروههاي سني قدرت يادگيري دارند. تحقيقات نشان داده است قدرت يادگيري را ميتوان با تمرين، اختصاص دادن زمان زياد به آموختن و مرتبط کردن موضوعات مورد آموزش با علايق و مهارتهاي قبلي، ارتقا داد. کساني که بهطور مرتب مشغول آموختن باشند، توانايي يادگيريشان را در تمام طول عمر حفظ ميکنند.
نادرست| هيچ مدرک معتبري وجود ندارد که ثابت کند بازنشستگي باعث افزايش بيماري در سالمندان ميشود. اگر بعد از بازنشستگي فردي به انواع بيماري جسمي يا رواني مبتلا شود، بايد آن را مرتبط با افزايش سن و سابقه بيماريهاي قبلي دانست نه لزوما در کار نکردن. حتي در بعضي مطالعات آمده است که ممکن است بين بازنشستگي و بهبود عملکرد سلامتي، ارتباط مثبتي وجود داشته باشد چون در اين دوره استرس کاهش مييابد.
درست | مطالعات نشان ميدهد با افزايش سن، اضطراب مرگ کاهش مييابد. اهداف تحققيافته، زندگي کردنِ طولاني، کنار آمدن با سرنوشت و مواجه شدن با مرگ دوستان و آشنايان، دلايلي است که باعث ميشود ترس از مرگ، سالمندان را کمتر از جوانها درگير کند. البته نبايد انکار کرد که بعضي سالمندان نگرانِ چگونگي مرگ هستند اما ترس از مردن آنها را آزار نميدهد.
نويسنده : الهه توانا | روزنامه نگار منبع: دانشگاه ميسوري
عکاس :ميثم دهقاني