نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

این چند جمله را هرگز به کودک تان نگویید

منبع
نمناک
بروزرسانی
این چند جمله را هرگز به کودک تان نگویید

نمناک/ والدين براي تربيت کودک خود بدون آگاهي از جملات مخربي استفاده مي کنند که تاثيرات منفي بر ذهن و روحيات کودک مي گذارد و اعتماد به نفس آن ها را تخريب مي کند.


از گفتن اين جملات مخرب به کودکتان بپرهيزيد

کودک شما هر آنچه را که از شما مي شنود در دنيا خود تحليل و تفسير مي کند و جملاتي که شما به کودکتان مي گوييد تبديل به باورهاي محکم در ذهن و قلب آنها مي شود پس مراقب باشيد تا هرگز اين جملات را به فرزندتان نگوييد.

 
در طول روز هنگام برخورد با کودکتان جملات بسياري رد و بدل مي کنيد که گاهي ناخواسته هستند اما بايد بدانيد به کار بردن اين جملات ناخواسته اعتماد به نفس کودکتان را تخريب مي کند و يا عصبانيت و سردرگمي آنها مي شود.

جملاتي که نبايد به کودکان گفت

من را تنها بگذار!

هيچ والديني وجود ندارد که که آرزوي فرصتي براي آرامش و استراحت را نداشته باشد. پس هنگامي که مي خواهيد به استراحت بپردازيد مراقبت از کودک را به همسرتان بسپاريد ويا از يک پرستار کودک کمک بگيريد يا اينکه کودکتان را حدود نيم ساعت جلوي تلويزيون بگذاريد تا بتواند انرژي از دست رفته شما باز گردد .

هنگامي که سرتان شلوغ است و مشغول کار هستيد هيچگاه به کودکتان نگوييد که "راحتم بگذار" يا "کار دارم"، زيرا پيغام شما موجب به وجود آمدن اين تفکر مي شود که حرف زدن با شما بي فايده است چون هميشه سرتان شلوغ است بنابراين کودک در بزرگسالي هم تمايلي به حرف زدن و مطرح کردن مسائلش با شما نخواهد داشت. در اين زمان ها بهتر است پيش از تمام شدن کارهايتان به کودک بگوييد که بايد کارتان را تمام کنيد و از او بخواهيد در اين مدت خودش را با انجام کارهايي مانند نقاشي و بازي سرگرم کند.

صبر کن بابا برگرده!
اين شيوه بسيار آشناي فرزند پروري نوع ديگري از تنبيه است که بسيار بي نتيجه است زيرا انتقال مسوليت به فرد ديگر مي تواند باعث کاهش قدرت نفوذ شما شود. زماني که به کودکتان مي گوييد بگذار پدرت بيايد ، ممکن است شدت عذاب ناشي از انتظار مجازات بيشتر از حد لازم باشد. براي تاثيرگذاري خودتان کنترل شرايط را در دست بگيريد .


گريه نکن!

کودکان قادر به بيان احساساتشان در قالب کلمات نيستند، به همين دليل احساس غم خود را با گريه نشان مي دهند . کودکان هم دچار ناراحتي و اضطراب شوند پس هنگامي که کودکتان با گريه احساس خود را نشان داد از اين جملات " ناراحت نباش "، "بچه نشو!" يا " دليلي براي نگراني وجود ندارد" استفاده نکنيد و کودک را حمايت کنيد . گفتن اين جمله ها به بهبود احساسات کودک کمک نمي کند و اين پيغام را به کودک مي رساند که احساسات ارزشي ندارند و نبايد ناراحت بشوند يا بترسند.

به جاي انکار احساسات کودک، او را از هيجانات و احساساتش مطلع کنيد و با نامگذاري احساسات حقيقي کودک به او آموزش دهيد با استفاده از کلمات احساساتش را توصيف کند مثلا بگوييد "حتما وقتي علي به تو گفت که نمي خواهد با تو بازي کند، خيلي ناراحت شدي". نشان دادن همدلي سبب مي شود که کودک کمتر گريه کند و با استفاده از کلمات هيجانات و احساساتش را بيان کند.

بهتر از اين مي توانستي انجام بدهي!
بيشترين چيزي که ممکن است آسيب هاي جبران ناپذيري به کودک بزند قضاوت سريع و سخنان طعنه آميز است . اگر کودک در يادگيري کاري اشتباه کند و دوباره همان اشتباه را تکرار نمايد ، هيچ گاه از اين جمله استفاده نکنيد و از جملاتي که در عين مولد و حمايتي بودن، ارزش شک و دودلي را به کودک بياموزد ، استفاده نماييد.

 

بس کن يا کاري مي کنم که پشيمان بشوي!

تهديد کردن کودک از سوي والدين کلافه و عصباني روش ناکارآمدي براي تغيير رفتار است. معمولا تهديد از سوي والديني که کلافه و عصباني هستند بي ثمر است.

استفاده از جملات تهديد آميز سبب مي شود که دير يا زود به تهديدتان عمل کنيد يا تهديدتان قدرتش را از دست بدهد. از مجموعه اي از تکنيک هاي سازنده مثل جهت دهي، دور کردن کودک از موقعيت يا تايم اوت به جاي در نظر گرفتن عواقب منفي مثل تنبيه کلامي يا پشت دست زدن استفاده نماييد.

اي کاش بيشتر شبيه خواهرت بودي!

کودک شما منحصر به فرد است و با ديگران تفاوت دارد پس او را با کودکان ديگر مقايسه نکنيد زيرا مقايسه کردن بيشتر اوقات به نتيجه نامطلوب منجر مي شود. مقايسه کودک با ديگران سبب مي شود که کودک فکر کند که شما ترجيح ميدهيد کودک ديگري داشتيد و نه تنها به تغيير رفتار او نمي انجامد بلکه فشار زيادي به کودک وارد مي کند و عزت نفس او را تحت تاثير قرار مي دهد.

به جاي يادآوري نقاط ضعف کودک و مقايسه کردن او با ديگر کودکان به موفقيت هاي او اشاره کنيد و آنها را پر رنگ کنيد. همه والدين فرزندانشان را در خصوص روند رشد يا رفتار با هم مقايسه مي کنند اما بهتر است اين مقايسه را در حضور کودک انجام ندهيد.

 

تو خيلي ... هستي!
به کار بردن برچسب هايي طبيعي و مثبت مانند "خجالتي" يا "باهوش" از سوي والدين مي توانند باعث ايجاد توقعات غيرضروري و نامناسب در کودک شوند. اگر به کودک خود بگوييد چرا انقدر با دوستت بدجنس هستي؟" يا " چطور توانستي تا اين حد بي دست و پا باشي؟" و يا اينکه براي معرفي فرزند خود از برچسب استفاده کنيد مانند :" اين يکي دختر خجالتي من است" همه اينها سبب خواهد شد که وقتي کودک بزرگ مي شود اين برچسب ها را بدون هيچ پرسشي بپذيرد به همين علت برچسب هاي منفي مي توانند به بخشي از خود انگاره کودک تبديل شوند.بدترين برچسبي که به کودکتان نسبت مي دهيد، مي تواند براي تمام طول عمر در ذهنش باقي بماند.پس هميشه از به کار بردن صفات در مورد شخصيت کودک پرهيز کنيد.

زود باش!

همه پدر و مادرهاي جوان فرزندي دارند که مي خواهد کارهايش را به تنهايي انجام دهد. اگر در اين شرايط از کودک مي خواهيد عجله کند، سخت در اشتباهيد زيرا اين رفتار باعث احساس گناه در کودک مي شود و اين احساس بدون ايجاد انگيزه براي انجام سريعتر کار، احساس بدي در کودک به وجود مي اورد. بنابراين سعي کنيد خودتان را کنترل کنيد و زمان کافي را به فرزندتان بدهيد.


تشويق مثبت!

يکي از بهترين ابزارهاي تاثيرگذاري تشويق مثبت است اما به کار بردن تشويق بيهوده و بي رويه براي هر کار کوچکي باعث از بين رفتن معني و ارزش آن مي شود.کودکان تفاوت ميان تشويق براي انجام يک کار ساده را با تشويق براي يک تلاش واقعي تشخيص مي دهند.



به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره