ازدواج سنتی بهتر است یا مدرن ؟

مجله دلگرم/ ازدواج سنتي يا مدرن ؟ کدام بهتر است ؟ ازدواج سنتي پايدارتر است يا ازدواج مدرن ؟ يکي از نکات جالبي که در برخورد با هواداران ازدواج سنتي و مدرن ميبينم اين است که هر کدام شيوهي ازدواج مورد پسند خودشان را بهتر ميدانند و بر اين باورند عشق و علاقه در آن شيوهي ازدواج بيشتر است و احتمال طلاق در شيوهي ازدواج ديگر بالاست.
اما در واقعيت کدام يک از اين روش ها بهتر است ؟ در اين مقاله از مجله اينترنتي دلگرم شما را با هر يک از اين روش ها و مزايا و معايب آن ها آشنا خواهيم نمود. اما پيش از هر چيز نياز است که تعريفي از ازدواج سنتي و امروزي داشته باشيم تا بتوانيم اين موضوع را از چشم اندازهاي گوناگون بررسي کنيم.
ازدواج سنتي چيست ؟
در گذشته ازدواج ها به شيوهي سنتي انجام ميشد. در ازدواج سنتي خانوادهها نقش کليدي را بازي ميکردند. پدران و مادران دختري را از خانوادهي خويشاوندان، دوستان يا آشنايان براي پسرشان برميگزيدند و پس از موافقت پسر، والدين با خانوادهي دختر مذاکره ميکردند تا ببينند تمايلي به ازدواج با پسرشان را دارند يا نه.
خانوادهي دختر نيز با هماهنگي (گاهي بدون هماهنگي) با دخترشان مراسم خواستگاري را ترتيب ميدادند تا زمينهساز آشنايي دختر و پسر شوند. در ازدواج سنتي خانوادهها به معيارهايي مانند همترازي مالي، فرهنگي و حسن شهرت خانواده توجه ويژه داشتند و شناخت احساسات، افکار، علايق و معيارهاي فرزندان براي ازدواج اهميت چنداني نداشت.
هواداران اين شيوهي ازدواج بر اين باورند که عشق پس از ازدواج خواه ناخواه شکل ميگيرد و نياز نيست افراد پيش از ازدواج به هم علاقهمند باشند. در شکل امروزيتر ازدواج سنتي خانوادهها زماني را براي آشنايي بيشتر دختر و پسر در نظر ميگيرند تا با نظارت خانواده به شناخت هم بپردازند.
ازدواج مدرن يا امروزي چيست ؟
ازدواج به شيوهي امروزي در شرايطي اهميت پيدا کرد که دختران و پسران به اين باور رسيدند که بايد همسرشان را بر پايهي معيارها و انتظاراتي که از همسر آيندهشان دارند انتخاب کنند.
در ازدواج مدرن و امروزي آشنايي و ارتباطات پيش از ازدواج اهميت بيشتري نسبت به معيارهاي خانواده دارد. در اين شيوه فرد تلاش ميکند همسرش را بر اساس علاقه و معيارهاي شخصي برگزيند و به خانواده معرفي کند.
هواداران اين شيوهي ازدواج بر اين باورند که عامل اصلي ازدواج، عشق و علاقه ميان طرفين و شناخت آنها از يکديگر است و بدون عشق و علاقه نميتوان يک زندگي را آغاز کرد و اميدوار بود که پس از ازدواج علاقه ميان زن و مرد پديد آيد.
ازدواج سنتي و مدرن چه خوبي ها و بدي هايي دارند ؟
اگر دوباره به اين شيوه هاي ازدواج نگاه کنيد ميبينيد که هر کدام از اين شيوههاي ازدواج مزايا و معايبي دارند که نميتوان از آنها چشمپوشي کرد. آمار درستي از ميزان طلاقهاي ثبت شده براي کساني که سنتي يا امروزي ازدواج کردهاند در دست نيست.
در ازدواج سنتي نوعي سلطهگري خانواده ديده ميشود و گاهي ازدواجها به اين شيوه به طور اجباري انجام ميگيرند. بسياري از کساني که به شيوهي سنتي ازدواج ميکنند بر اين باورند که ازدواج کردند چون بايد ازدواج ميکردند.
نفوذ خانوادهها در ازدواج سنتي به اندازهاي بالاست که پس از ازدواج هم به جاي فرزندانشان تصميم ميگيرند گويي آنها هستند که ازدواج کردهاند نه فرزندانشان. اين دخالتها گاه تا جايي دنباله دارد که راهي جز طلاق نيست.
در ازدواج سنتي مرد و زن شناخت درستي از علايق، معيارها و خواستههاي يکديگر ندارند و همين نبود شناخت، زندگي مشترک را به خطر مياندازد.
تمرکز اصلي ازدواج مدرن روي عشق و علاقه پيش از ازدواج و شناخت يکديگر است. اما براي يک ازدواج موفق عشق و علاقه کافي نيست. گاهي دختران و پسران به دليل عشق و علاقهاي که به هم دارند مشکلات و چالشها را ناديده ميگيرند و با کسي ازدواج ميکنند که معيارهاي ايدهآل شان به عنوان همسر را ندارد.
آنها بر اين باورند که اين مسائل پس از ازدواج قابل حل است. اين باوري نادرست است. هنگامي که پاي گفتوگو با کساني که ميخواهند از هم جدا شوند بنشينيم ميشنويم که بر اين باور بودند پس از ازدواج ميتوانند همسرشان را تغيير دهند اما ناکام بودهاند.
در گونههاي افراطي ازدواج مدرن، طرفين اجازهي هيچ گونه همياري و همفکري را به خانوادههايشان نميدهند و ميگويند نميخواهند خانوادهها در ازدواجشان دخالتي داشته باشند.
به ياد بسپاريم که افراد در بستر خانواده رشد کردهاند و شخصيت آنها بر پايهي باورها، فرهنگ و هنجارهاي خانوادهشان شکل گرفته است. شناخت خانوادهها و همفکري آنان ميتواند موفقيت ازدواج را تضمين کند.