نماد آخرین خبر

بهترین پارچه برای ساختن ماسک خانگی چیست؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بهترین پارچه برای ساختن ماسک خانگی چیست؟

ايسنا/ استفاده از ماسک مي‌تواند از شما و ديگران در برابر کوويد-۱۹ محافظت کند اما يافته‌هاي موسسه‌ فناوري جورجيا نشان مي‌دهد جنس مواد و تعداد لايه‌هاي پارچه استفاده‌شده در ماسک به طور قابل توجهي بر روي ميزان در معرض بيماري قرار گرفتن اثر مي‌گذارد.

در اين مطالعه ميزان کارايي مواد مختلف در فيلتر کردن ذرات زيرميکرون بررسي شد. براي مقايسه مي‌توان گفت قطر موي انسان ۵۰ ميکرون است در حالي که ۱ ميلي‌متر ۱۰۰۰ ميکرون است.

ان‌جي‌اي لي(Nga Lee) استاديار دانشکده‌ي مهندسي شيمي و زيست مولکولي و دانشکده‌ي علوم زمين و جو گفت: يک ذره‌ي زيرميکرون مي‌تواند براي ساعت‌ها و روزها در هوا معلق باقي بماند. اين امر بستگي به تهويه‌ي هواي محيط دارد بنابراين اگر اتاقي داشته باشيم که تهويه نداشته باشد و يا تهويه آن نامناسب باشد اين ذرات کوچک براي مدت طولاني در آن باقي مي‌مانند.

اين مطالعه در بهار سال ۲۰۲۰ انجام شد زماني که همه‌گيري باعث بسته شدن جهاني اکثر موسسات شد. جوامع با کمبود شديد تجهيزات محافظتي روبه‌رو شدند و اين امر باعث شد که بسياري از افراد دست به ساخت ماسک‌هاي خانگي بزنند.


ان‌جي گفت: موسسه‌ي فناوري جورجيا از آن‌جايي که تجهيزاتي براي بررسي ميزان کارايي مواد در فيلتر کردن هوا داشت به سرعت اين مطالعه را آغاز کرد.

در ماه آوريل گذشته يافته‌هاي اين تحقيقات به شکل‌گيري توصيه‌هايي در مورد ماسک‌هاي خانگي کمک کرد و نتايج جامع آن در تاريخ ۲۲ مارس در مجله‌ي Aerosol Science and Technology به چاپ رسيد.

به طور کلي محققان ۳۳ ماده‌ي مختلف در دسترس را مورد بررسي قرار دادند. اين مواد محدود به پارچه‌ي لباس‌ها نمي‌شد و شامل پارچه‌هاي تک لايه بافته شده مثل نخ و پلي‌استر، پارچه‌هاي ترکيبي، مواد غير بافتني، مواد سلولزي و موادي که به طور معمول در بيمارستان‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرند بود.

ان‌جي گفت: ما فهميديم که تنوع زيادي در عملکرد مواد وجود دارد حتي در موادي که از يک نوع مشابه هستند.

 
رايان لايولي (Ryan Lively)، استاديار دانشکده مهندسي شيمي و زيست مولکولي گفت: ما موادي که به صورت تجاري در دسترس بود پيدا کرديم که سطح قابل قبولي محافظت در برابر زيرميکرون‌ها داشتند و مانند ماسک جراحي از عبور ذرات جلوگيري مي‌کردند. اين مواد با ترکيب چگالي الياف، ساختاري مارپيچ مانند و جنس سطح پارچه از ورود ذرات زيرميکرون جلوگيري مي‌کردند.

بهترين مواد براي توليد ماسک‌هاي خانگي پارچه‌هاي ضدنور(بلک‌اوت) و پارچه‌هاي استريل پزشکي بودند که براي بسته‌بندي تجهيزات جراحي مورد استفاده قرار مي‌گيرند. هردوي اين پارچه‌ها به طور تجاري در دسترس هستند.

محققان گفتند که مردم بايد از استفاده از فيلترهايي مثل "HEPA/MERV" و کيسه‌هاي وکيوم خودداري کنند مگر آن که داراي تاييديه عدم وجود فايبرگلاس باشند زيرا اغلب اين فيلترها به خودي خود پشم شيشه آزاد مي‌کنند که قابل استنشاق است. ساير پارچه‌هايي که بايد از استفاده‌ي آن‌ها خودداري کرد شامل پارچه‌هايي با بافت شل، پارچه‌ي پنبه‌ي فشرده، نمد، پشم گوسفند و کيسه‌هاي خريد براق و چندبار مصرف است.

ماسک‌هاي چندلايه عملکرد بهتري نسبت به ماسک‌هاي تک‌لايه دارند اما مردم بايد به تنفس در اين ماسک‌ها نيز توجه کنند. ماسک‌هاي ۲ لايه و ۳ لايه تا ۵۰ درصد از ورود زيرميکرون‌ها جلوگيري مي‌کنند. محکم بودن ماسک نيز اهميت دارد زيرا اين ذرات مي‌توانند به راحتي از فواصل روي قسمت بيني و اطراف ماسک وارد شوند.

بررسي‌ها نشان داده که ماسکي که درست زده شود و چندلايه باشد هنگامي که يک فرد آن را پوشيده باشد مي‌تواند تا ۸۴ درصد از خروج ذرات جلوگيري کند و اگر دو نفر از اين نوع ماسک استفاده کنند احتمال انتقال بيماري تا ۹۶ درصد کاهش مي‌يابد.

اين موضوع اهميت استفاده جهاني از ماسک را نشان مي‌دهد.

ان‌جي گفت: بهترين راه محافظت از خودمان و ديگران کاهش خروج ذراتي است که هنگام تنفس خارج مي‌شوند و زماني که همه ماسک بزنند اين موضوع بهبود مي‌يابد.

او با ابراز خوش‌بيني گفت که نتايج اين تحقيقات مردم را بيشتر به زدن ماسک زماني که بيمار هستند و نياز به حضور در جامعه دارند، تشويق مي‌کند.



به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره