جام نيوز/ وجود کک و مک روي بيني و گونه ها و صورت, بخشي از زيبايي شما را خدشه دار مي کند. آثار کک مک از روي پوست با هيچ ليف و صابوني پاک نمي شود ولي راه هايي براي کمرنگ شدن آنها و يا حتي از بين بردنشان وجود دارد. کک و مک لکه هاي گرد ملانين است که در افراد سفيد پوست شايع تر است.
لکه هاي کک مک چرا و چگونه بوجود مي آيند؟
بخاطر نقص در بعضي سلول هاي پوستي رنگدانه اي بنام ملانين توليد مي شود که عامل اصلي بروز کک مک است.همچنين در بعضي افراد هورمون ها تعادل ندارند و استروژن بيش از اندازه سلول هاي توليد کننده رنگ دانه را تححريک مي کند تا به محض قرار گرفتن در معرض خورشيد رنگ بيشتري توليد کنند و کک مک ايجاد شود.
براي رهايي از کک مک چکار کنيم؟
ما نميتوانيم عوامل ژنتيکي و هورموني را تغيير دهيم اما مي توانيم با پيشگيري و حفاظت و مراقبت از پوست مانع بروز کک مک شويم.پس هرروز صبح پوست خود را بشوييد و از کرم ضد آفتاب با spf مناسب استفاده کنيد و هر دو ساعت يکبار آن را تمديد کنيد.در ساعات اوج نور آفتاب يعني 10 صبح تا 4 بعدازظهر از بيرون رفتن تا حد امکان اجتناب کنيد.از کلاه هاي لبه پهن استفاده کنيد.چون بيشتر تاثيرات پرتوي فرابنفش در افراد زير 18 سال اتفاق مي افتد اگر زمينه ارثي بروز کک مک وجود دارد بايد از سنين کودکي حفاظت و مراقبت از پوست انجام شود.
براي درمان کک مک چه خوردني هايي مصرف کنيم؟
نمي توان گفت خوراکي ها در درمان قطعي کک مک موثرند اما ثابت شده مصرف خوراکي هاي سرشار از ويتامين c مثل سبزي هاي برگ سبز و مرکبات و پياز در درمان کک مک موثر است.بايد رژيم غذايي شما سرشار از ويتامين B5 باشد که اين ويتامين در تخم مرغ و شير و کلم و گندم موجود است.اسيد هاي چرب مانند روغن کتان و روغن هاي گياهي را در برنامه غذايي تان قرار دهيد.
ليزر درماني
استفاده از ليزر راه درمان قطعي کک مک است چون بوسيله نور ليزر رنگ دانه هاي ملانين که موجب بروز کک مک مي شوند از بين ميروند.کرم هاي ضد کک مک و لايه بردارهاي ضعيف تا حدي در کمرنگ شدن لکه ها موثر است اما بايد براي انتخاب هرنوع کرم با پزشک مشورت کنيد.در دوران ليزر درماني براي انتخاب ضد آفتاب با نظر پزشک معالج اين کار را انجام دهيد.
چند روش خانگي براي از بين بردن کک مک
1- روزي يک بار صورت خود را با شير ترشيده بشوييد و اجازه بدهيد که، 10 تا 15 دقيقه روي پوستتان باقي بماند. اسيدلاکتيک موجود در شير ترشيده، ميتواند باعث کمرنگ شدن لکههاي ککومک و نرم شدن پوست صورت شود. اگر پوستتان خشک است، شير را با يک دستمال مرطوب از روي صورتتان پاک کنيد و اگر پوست چربي داريد، پس از شستوشوي آن با آب ولرم، کمي صورت خود را با آبليموي ترش و تازه ماساژ دهيد و با آب ولرم، آن را دوباره بشوييد.
2-استفاده از ماسک ميوههاي فصل مانند ماسک زردآلو يا توتفرنگي تازه، براي از بين بردن موقت ککومک، بسيار موثر است.
3-کمي برنج را خيس کنيد. پس از يک هفته اين برنج نرم را آسياب و با آب هندوانه مخلوط کنيد. ماسک بهدستآمده را يک روز در ميان و به مدت 15 تا 20 دقيقه روي پوستتان بگذاريد و آن را با آب ولرم بشوييد. اين کار ميتواند لکههاي ککومک را بهصورت موقت، کمرنگ کند.
4-پياز قرمز را حلقهحلقه کنيد و روي پوست صورتتان بگذاريد. اين کار را روزي 2 بار انجام دهيد تا رنگ ککومکتان کمرنگ شود.
5-عسل را گرم و با کمي آرد گندم، مخلوط کنيد. اين ترکيب را به مدت 10 دقيقه روي پوستتان بگذاريد و سپس آن را با آب گرم بشوييد و بلافاصله کمي هم آب خنک به صورتتان بپاشيد. اگر اين کار را به مدت يک هفته تا 10 روز انجام بدهيد، ميتوانيد بدون نگراني از نمايان شدن لکههاي ککومک صورتتان، به ميهماني برويد.
6-آب جعفري را بگيريد و آن را با آبليموي تازه، مخلوط کنيد. شما ميتوانيد روزي 2 بار محل ککومک هايتان را با اين ترکيب، بشوييد.
7-پيش از خواب، کمي روغن کرچک روي پوست صورتتان بماليد. ترکيبهاي موجود در روغن کرچک ميتوانند باعث کمرنگ شدن لکههاي ککومک بشوند.
8-اگر روزي 2 تا 3 مرتبه ماست ترش روي صورتتان بماليد، ککومک هايتان کمرنگ ميشوند.
9-تربچه و شکر را با هم مخلوط کنيد و ترکيب بهدست آمده را 30 دقيقه روي پوستتان قرار دهيد. اگر هر روز و به مدت 3 هفته اين کار را انجام بدهيد، تا 2 ماه از شر لکههاي پررنگ ککومک خلاص خواهيد شد.
10-يک قاشق غذاخوري زردچوبه را با يک قاشق سوپخوري ماست ترش مخلوط کنيد و آن را بهمدت 15 تا 20 دقيقه روي پوستتان بگذاريد. با اين کار، هم ککومک هايتان را کمرنگ ميکنيد و پوست صورتتان را روشنتر و شفافتر.
11-هر روز بهخصوص در روزهاي گرم که امکان تشديد ککومک وجود دارد، گوجهفرنگي بخوريد. ترکيبهاي موجود در گوجهفرنگي ميتواند از بروز يا تشديد ککومک، پيشگيري کند.